تفاوت خودروهای "شاسیبلند" و "کراس اوور" چیست؟
مصرف سوخت، هندلینگ و بسیاری از ویژگیهای دیگر آن شبیه کامیونها بود. اما رفته رفته این شاسی بلند ها به دستههای مختلف تقسیم شدند که عمدتا شامل ۴ نوع است.خودروهای عظیم مانند شاسی بلندها که پیشینه بسیار طولانی دارند اما از سال ۲۰۰۰ به بعد محبوب شدند، امروزه انواع بسیار گوناگونی دارند. دو نوع از این خودروها که گاهی تشخیص دادن آنها سخت میشود، شاسی بلندها و کراس اوورها هستند.
در سال ۱۹۲۰ برای اولین بار خودروهای شاسی بلند (SUV) وارد بازار جهانی شدند. این خودروها دارای بدنه به اندازه تقریبی یک کامیون بودند که اتاق این خودروها بسیار جادارتر و باز طراحی شده بود و بدنه بر روی پلتفرم کامیونها نیز سوار میشد.
به گزارش آرمان اقتصادی به نقل از عصر ایران، مصرف سوخت، هندلینگ و بسیاری از ویژگیهای دیگر آن شبیه کامیونها بود. اما رفته رفته این شاسی بلند ها به دستههای مختلف تقسیم شدند که عمدتا شامل ۴ نوع است:
۱- شاسی بلندهای جمع و جور
۲- شاسی بلندهای کوچک
۳- شاسی بلندهای سایز متوسط
۴- شاسی بلدهای بزرگ
اما رفته رفته خانوادهها نیاز به یک خودرو کوچکتر با ویژگیهای شاسی بلندها پیدا کردند. بر همین اساس کراس اوورها (CUV) به وجود آمدند. این خودروها که بعضا چهرهای شبیه خودروهای کلاس استیشن دارند، بر روی پلتفرم خودروهای سواری ساخته میشوند. یعنی آنها دارای پلتفرم یک خودرو سواری اما بدنه یک شاسی بلند یا استیشن هستند. پلتفرم این خودروها "Unibody" است.
اگر بخواهیم مثالی ملموس برای کراس اوورها بزنیم، میتوان از رنو داستر نام برد.
رنو داستر یکی از محصولات کراس اوور شرکت رنو است که پلتفرم آن با مدل "تندر ۹۰" کاملا یکسان است اما به دلیل تفاوت مشخصات فنی مانند پیشرانه و طراحی بدنه، یکی در کلاس سدان و یکی در کلاس کراس اوور جای میگیرد.