ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

توضیح وزیر ارتباطات در زمینه افزایش تعرفه اینترنت/استقرار ۳۱ بالن مخابراتی در کشور

عکس تزیینی است
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از استقرار ۳۱ بالن مخابراتی در استان‌های کشور خبر داد و گفت: اجرای این ماموریت به پژوهشگاه فضایی واگذار شده است که پروژه‌های تحقیقاتی در این زمینه در حال اجرا است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، دکتر محمدجواد آذری‌جهرمی امروز، شنبه، ۱۴ بهمن ماه در حاشیه مراسم روز فناوری فضایی در جمع خبرنگاران با اشاره به توسعه بالن‌های مخابراتی در کشور،‌ افزود: بالن‌های مخابراتی،‌ بالن‌های ثابتی هستند که می‌توانند تا ارتفاع ۵۰۰ متر قرار گیرند و ارتباطات زمینی را ایجاد کنند.

وی کاربرد این بالن‌ها را استفاده در مواقع بحرانی دانست و ادامه داد: با استفاده از چت‌های وای فای این بالن‌ها، خدمات ارتباطی برای مردم فراهم می‌شود که در این راستا پژوهشگاه فضایی،‌ پروژه‌های تحقیقاتی را در دستور کار دارد.

آذری‌جهرمی با اشاره به استفاده از این بالن‌ها در مراسم اربعین و در منطقه زلزله‌زده سر پل ذهاب، خاطر نشان کرد: استفاده از این بالن‌ها بسیار موفقیت‌آمیز بوده و ظرفیت‌های شبکه‌ای خوبی را ایجاد کرده است، چرا که ما توانسته‌ایم در حوزه پوشش مشترکان و ایجاد شبکه بهبودهای قابل توجهی داشته باشیم.

وی از طراحی و ساخت ۳۱ بالن خبر داد و گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌ها در تلاش هستیم تا هر استان دارای یک بالن مخابراتی باشد که مراحل ساخت آن در حال پیگیری است و امیدواریم در زمان مقرر خدمات آن در اختیار مردم از طریق مراکز بحران استان‌ها قرار گیرد.

وزیر ارتباطات اضافه کرد: در تلاش هستیم که هر بالن ۱۰ هزار کاربر را با ۱۰ گیگابیت بر ثانیه پهنای باند پوشش دهد و این طرح از طریق ستاد بحران وزارت ارتباطات به پژوهشگاه فضایی ارجاع شده است.

اعزام فضانورد

وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه در زمینه اعزام فضانورد بحث اعزام فضانورد ایرانی مطرح نیست، توضیح داد: در سند چشم‌انداز فضایی موضوع اعزام موجود زنده به فضا مطرح شده است که تلاش‌هایی در این زمینه در حال انجام است.

وی با تاکید بر اینکه این طرح در مراحل آزمایشگاهی قرار دارد،‌ اضافه کرد: ولی مهم‌تر از اعزام موجود زنده، ماموریت‌های بسیار با اهمیت‌تری نسبت به اعزام موجود زنده در دستور کار ما قرار دارد که باید گام به گام اهداف این ماموریت‌ها را محقق کنیم.

وی با اشاره به برخی قابلیت‌های فضایی کشور،‌ گفت: این قابلیت‌ها باید در مدیریت‌های جاری و امورات کشور چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی به طور کامل پیاده‌سازی شود، ولی در حاضر از این قابلیت‌ها استفاده کامل نمی‌شود.

وی با بیان اینکه هدف جدی ما رسیدن به لایه کاربرد در حوزه فناوری فضایی است، اظهار کرد: کاربردی کردن فناوری‌های فضایی در سند چشم انداز آمده است که تحقق این هدف پیگیری می‌شود.

ثبت گوشی‌های موبایل

وی از برگزاری جلسه‌ای در ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه در زمینه ثبت گوشی‌های موبایل خبر داد و افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز به منظور ایجاد هم‌افزایی و رفع اشکالات از ما یک مهلت یک هفته‌ای درخواست کرده بود و امروز بعد از ظهر در وزارت ارتباطات جلسه‌ای با این ستاد برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در این جلسه مشکلات موجود در زمینه ثبت گوشی‌های موبایل مورد ارزیابی قرار می‌گیرد،‌ اظهار کرد: احتمالا در بعد از جلسه امروز،  مدل گوشی‌ها اعلام خواهد شد؛ ولی اجرای آن یک هفته بعد خواهد بود.

شرط ایران برای مدیران تلگرام

آذری‌جهرمی با اشاره به رویکرد کشور در زمینه استفاده از خدمات تلگرام، گفت: صحبت ما با مدیریت تلگرام این بود که باید خشونت و ضربه زدن به اموال عمومی متوقف شود. این امر تنها نگرانی ما نیست، بلکه کشورهای دیگر نیز در حال مذاکره برای توقف این مساله در تلگرام هستند.

وی با بیان اینکه در این زمینه پیگیری‌ها در حال انجام است، ادامه داد: اگر این پلتفرم بخواهد یک پلتفرم مورد استفاده دائمی مردم باشد و به عنوان زیرساخت از آن بهره‌برداری کنیم‌، باید به مقررات حاکمیتی ما احترام بگذارند و این در حالی است که چارچوبی که آن‌ها پیگیری می‌کنند، بر اساس مدلی است که با عنوان «کاربردهای نامناسب» تعریف می‌شود.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اضافه کرد: پیغام‌هایی که در خصوص انتشار خشونت در شبکه‌های اجتماعی به مدیران کانال‌ها ارسال می‌شود و از آن‌ها خواسته می‌شود پست‌ها را حذف کنند،‌ از دید مدیران تلگرام در راستای کنترل خشونت است؛ ولی از دید ما مطلوب نیست.

لزوم جلوگیری از موازی‌کاری در حوزه فضا

وی با اشاره به اقدامات سازمان صدا و سیما برای خرید ماهواره، گفت: بسیاری از موازی‌کاری‌هایی که در کشور صورت می‌گیرد، بنابر قانون است و ما باید به هم‌افزایی و همدلی برسیم که تحقق آن در گرو تبدیل آن به لایحه و تصویب آن در مجلس است.

وی با تاکید بر اینکه رفع برخی از این اختلافات با استفاده از ظرفیت‌های شورای عالی فضایی محقق می‌شود،‌ ادامه داد: اگر بخواهیم در عرصه صنعت فضایی رشد کنیم، باید در ماموریت‌ها هم‌افزایی داشته باشیم که این امر نیازمند ایجاد بسترهای قانونی است.

جهرمی تاکید کرد: ما در این زمینه باید ابتدا به جمع‌بندی‌های لازم در مجموعه‌های مرتبط با فضا برسیم.

آذری‌جهرمی با بیان اینکه اعتبارات خرید ماهواره برای صدا و سیما از طریق مصوبات مجلس تامین می‌شود، گفت: در این زمینه باید مذاکرتی صورت گیرد تا چارچوب‌ها،‌ تعهدات و ماموریت‌ها مشخص شود.

به گفته وی، قانون هیچ اشاره‌ای به عملکرد ماهواره از طریق صدا و سیما نکرده است، ولی در بودجه‌ریزی‌ها بودجه‌ای به این امر اختصاص می‌یابد. بر این اساس لازم است تا در اساسنامه سازمان فضایی ماموریت‌های این سازمان تصویب و تاکید شود که پرتاب ماهواره، صرفا از طریق سازمان فضایی صورت بگیرد.

توضیح وزیر ارتباطات در زمینه تعرفه اینترنت

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به تعرفه اینترنت با بیان اینکه در این زمینه چندین اشکال در اجرای این مصوبه صورت گرفته است، گفت: شرکت‌ها، قبل از فروش سرویس باید سرعت مورد درخواست مشترک را مورد ارزیابی قرار دهند که آیا سرعت مورد نیاز مشترک قابل واگذاری است یا خیر و اینکه آیا خط مشترک جوابگوی سرعت مورد نیاز است یا خیر.

وی با بیان اینکه در این زمینه رویه اشتباهی وجود دارد، توضیح داد: وقتی مشترک به شرکت‌ها مراجعه می‌کند، شرکت‌ها تلاش می‌کنند تا سرویس‌هایی با سرعت بالاتر ارائه دهند، بدون آنکه ظرفیت خط مشترک مورد ارزیابی قرار گیرد و در عرصه میدانی مشخص می‌شود که سرعت واگذار شده با خط مشترک همخوانی ندارد.

آذری‌جهرمی اضافه کرد: در این امر یا مشترک باید اعتراض کند یا سرعت اینترنت را کاهش دهد و یا پول سرویس را بازپس گیرد.

وی با بیان اینکه اجحافی در این زمینه در حق مشترکان صورت گرفته است، گفت: بر این اساس ما از سازمان تنظیم مقررات خواستیم تا به این مساله رسیدگی و روال‌ها را اصلاح کند.

وی اضافه کرد: اگر مشترکی خطی با ظرفیت ۴ مگابیت بر ثانیه دارد و بیش از ۲ مگابیت سرعت اینترنت دریافت نمی‌کند، باید پول به مشترک باز گردانده شود.

وی تاکید کرد: سازمان تنظیم مقررات باید در این زمینه نظارت‌های خود را موثرتر و دقیق‌تر کند.

وی اظهار کرد: از سوی دیگر مصوبات تاکید دارند که با توجه به اینکه هزینه تمام شده ترافیک داخلی کمتر از ترافیک بین‌المللی است، در محاسبات ترافیک این مساله باید لحاظ شود. ولی زمانی که این مصوبه ابلاغ شد، شرکت‌های ایرانی برای آنکه سقف مصرف منصفانه در فرآیندهای تجاری را جذاب‌تر کنند،‌ سقف مصرف منصفانه را عدد ترافیک داخلی قرار دادند؛ به این مفهوم که اگر به عنوان مثال ۸۰۰ گیگابایت مصرف اینترنت را اعلام کردند که این عدد مصرف اینترنت داخلی است، در حالی که میزان ترافیک بین‌المللی آن‌ها ۴۰۰ گیگابیت است.

وی اضافه کرد: این امر موجب شد تا مشترکین تصور کنند تعرفه اینترنت ۲ برابر تعرفه داخلی است و تصور شد که اینترنت گران‌تر شده است، در حالی که کف قیمت در تعرفه‌های جدید ۳۰ درصد کاهش را نشان می‌دهند.

به گفته وی، تعرفه هر گیگابیت اینترنت ۳۰۰۰ تومان بود که این تعرفه در قیمت‌های جدید ۲۰۰۰ تومان لحاظ شده است.

وزیر ارتباطات با اشاره به نارضایتی دیگر مردم در تعرفه اینترنت، یادآور شد: در گذشته اعلام شده بود که سایت‌هایی که در لیست ۵۰۰ سایت قرار گیرند، مشمول تعرفه داخلی می‌شوند که از نظر ما این مکانیزم منسوخ است و شرکت‌ها موظف هستند همه سایت‌هایی که ترافیکشان در داخل پاس می‌شود، تعرفه آنها نیم بها محاسبه شود.

وی اضافه کرد: بر این اساس سازمان فضایی، فناوری اطلاعات پرتالی را در این زمینه فعال کرده است و دارندگان محتوا می‌توانند آدرس سایت خود را در این پرتال ثبت کنند تا پیگیری‌های لازم برای حمایت از محتوا صورت گیرد.

وی مصرف منصفانه را از دیگر موضوعات نارضایتی مشترکان نام برد و گفت: برخی از کسب و کارها نیاز به سرعت بالای اینترنت دارند که بر این اساس از ابتدای صدور مجوز مدنظر ما بود و ما به این مساله فکر کردیم که دچار ضعف‌هایی در این زمینه هستیم. ولی در این راه دو مسیر را در پیش رو داشتیم.

آذری‌جهرمی ادامه داد: یک راه این بود که تعرفه‌ها را اعلام کنیم، ولی مشاهده کردیم که شرکت‌ها راه فراری در این زمینه داشتند، به گونه‌ای که به سراغ سرویس‌های غیر حجمی رفتند؛ از این رو در حق مشترکان اجحاف صورت گرفت.

وی خاطر نشان کرد: بر این اساس تصمیم گرفتیم که پیشنهادی در این زمینه آماده کنیم که تا فروردین ماه سال آینده اعلام می‌شود.

به گفته وی بر اساس این پیشنهاد کسانی که سرعت و حجم بالای اینترنت می‌خواهند،‌ می‌توانند از ظرفیت موبایل استفاده کنند.

حذف کدهای دستوری از سوی بانک مرکزی

وزیر ارتباطات با اشاره به حذف کدهای دستوری USSD از سوی بانک مرکزی، گفت: این اقدام در راستای ایجاد امنیت در نظام پرداخت‌ها بوده است که این اقدام بجایی است، ولی امیدواریم این امر تنها به USSD ها بسنده نشود؛ چرا که کلاهبرداری ۴۲ میلیاردی در ۶ ماه اول سال مربوط به خودپردازها بوده است نه کدهای دستوری.

آذری‌جهرمی با تاکید بر اینکه ایجاد امنیت یک اقدام بجایی است و ما از آن حمایت می‌کنیم،‌ اظهار کرد: بخش زیادی از تراکنش‌های خرید شارژ نزد کاربران شبکه‌های موبایلی که بخشی از اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهد، از طریق خدمات دستوری صورت می‌گیرد و حذف یکباره آن از دید ما باعث ایجاد اختلال می‌شود.

وی تاکید کرد: برای اجرای چنین تصمیماتی باید به حواشی آن توجه شود؛ ضمن آنکه نظام پرداخت‌های الکترونیکی در کشور در حال توسعه است و ما در این مساله تنها انعکاس دهنده چالش‌ها هستیم و تصمیم گیرنده نهایی بانک مرکزی است.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا