برخی مسئولان در برابر تصمیمات شورای مدیریت بحران کشور میایستند
شاهرود – نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس گفت: متاسفانه درباره خسارات سرمازدگی استان سمنان شاهد ایستادگی برخی از مسئولان و کارشناسان در برابر تصمیمات لازم الاجرای مدیریت بحران هستیم.
سید حسن حسینی شاهرودی در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن بیان اینکه در برخی موارد شاهد هستیم که شورای مدیریت بحران مصوباتی را درباره رویدادهای طبیعی میگذراند که برخی مسئولان و کارشناسان در برابر آن میایستند که این امر نباید در کشور مرسوم شود، تأکید کرد: اشاره ما به ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبارات سرمازدگی سال ۹۶ سهم استان سمنان است که متأسفانه علیرغم تصویب در مدیریت بحران با حضور ۱۳ وزیر، در سازمان مدیریت متوقفشده و این امر به ذهن متبادر میشود که خدایی نکرده این مدیران آن را وتو کردهاند.
وی با تأکید بر ضرورت نگاه ویژه به مناطق آسیبدیده کشاورزی، افزود: ما هنوز اقدامات لازم برای پیشگیری از رویدادهایی مانند سرمازدگی را متأسفانه نیافتهایم حالآنکه بسیاری کشورهای دنیا با روشهای متعدد علمی و فناوری توانستهاند چنین مشکلاتی را به یک موضوع پیشپاافتاده بدل سازند اما در کشورمان هرساله میبایست شاهد بروز خسارات فراوان در امر خشکسالی و سرمازدگی باشیم.
ضرورت درک اهمیت مصوبات مدیریت بحران
عضو خانه ملت ضمن بیان اینکه باید بپذیریم که هنوز نتوانستهایم تمهیدات خوبی را برای مقابله با سرمازدگی و خشکسالی بیندیشیم، تأکید کرد: برای جبران خسارات نیازمند راهکار مناسب هستیم، امروز ستاد مدیریت بحران کشور تصمیمات بسیار خوبی را در حوزه سرمازدگی میگیرد و در کنار آن مجلس نیز اعتبارات مناسبی برای مقابله با پدیدههایی ازایندست قرار میدهد اما در عرصه عمل مشاهده میکنیم که در برخی حوزههای هنوز موفق نیستیم.
حسینی شاهرودی افزود: امروز برخی منابع که دولت پیشبینی و مجلس تصویب میکند، میبایست اجرایی شود چراکه زمانی ما مقوله بحران را مطرح میکنیم که یک رویداد طبیعی یا غیرطبیعی زندگی عدهای از مردم کشور را تحتالشعاع قرار میدهد پس میبایست به مصوبات مدیریت بحران اهمیت ویژهای بخشید.
وی بابیان اینکه سازمان برنامهوبودجه میبایست منابع لازم را برای جبران خسارات سرمازدگی کشاورزان استان سمنان تأمین کند و عدم اجرای آن قطعاً توجیهی نخواهد داشت.
خانه ملت نظرات دولت را در بودجه سالانه تأمین کرده است
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس بابیان اینکه خانه ملت نظرات دولت را در بودجه سالانه تأمین کرده است، تأکید داشت: در برنامه توسعه ششم نیز نظرات دولت بهخوبی از سوی مجلس لحاظ شده است علاوه بر این، مجلس از منابع مختلف و همچنین صندوق توسعه کمکهایی را برای جبران خسارات به سازمان مدیریت بحران اختصاص داده است لیکن مجموع این عوامل این مطالبه را نیز به وجود میآورد که دولتمردان ذیصلاح نیز باید به فکر مردم استانهای ۳۱گانه کشور باشند.
حسینی شاهرودی بابیان اینکه امیدواریم اراده دولت، اولویت قرار گرفتن جبران خسارات سرمازدگی باشد، تأکید کرد: کاهش آلام کشاورزان میبایست یکی از اهداف دولت در مقوله مقابله با پدیده سرمازدگی باشد.
وی بابیان اینکه وظیفه مجلس برآورد خسارت وارده به کشاورزان در مقوله سرمازدگی نیست، افزود: نمایندگان مردم، به آمار دستگاههایی ذیربط مانند جهاد کشاورزی و امور عشایری استناد میکنند لذا این آمارهایی است که دولتمردان ارائه میکنند پس باید مورد تائید دستگاههای تخصصی نیز باشد اما در برخی مواقع شاهد هستیم که مشکلاتی در حوزه تأمین هزینه خسارات کشاورزی بروز میکنند که نباید این امر صورت گیرد.