امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

سازمان میادین میوه و تره‌بار عامل اختلال در بازار قارچ است!

رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ:

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی گفت: عراق محموله‌های صادراتی را با ایرادات بی‌مورد برمی‌گرداند و یا بازار را تعطیل می‌کند و مرز را می‌بندد و از جهت حمل و نقل هم کامیون‌دارهای عراقی برای صادرکنندگان ما مشکل ایجاد می‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، محمدحسن افشار رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی  در خصوص وضعیت بازار قارچ اظهار کرد: محیط رشد قارچ در کمپوست است که کمپوست تولید شده در تابستان کارایی لازم را به دلیل کاهش رطوبت هوا ندارد و راندمان تولید را کاهش می‌دهد و ما حدود ۲۰ درصد کاهش راندمان را داریم.

وی افزود: در فصل تابستان به خاطر افزایش سبزی و میوه در بازار مصرف قارچ کاهش می‌یابد و نیاز بازار به قارچ کم می‌شود در حالی که این محصول از سبزیجاتی محسوب می‌شود که پروتئین بالایی دارد.

همچنین بخوانید

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی در رابطه با نهاده‌های تولیدی اذعان داشت: خوشبختانه نهاده‌های تولیدی مورد نیاز تولیدکنندگان قارچ، تولید داخل است و هیچ‌گونه وابستگی خارجی نداریم بنابراین تحریم بر روی صنعت قارچ تاثیری ندارد.

*دلالان قیمت قارچ را کاهش دادند

افشار با اشاره به دخالت دلالان در قیمت‌گذاری قارچ در بازار خاطرنشان کرد: جو قیمتی که در جامعه وجود داشت و در فصل تابستان توسط دلالان انجام می‌شد، طبق نظر کارشناسان انجمن، قیمت واقعی نبود. قیمت تمام شده قارچ ۶۸۰۰ بود و با ۲۰ درصد سود ۷۵۰۰ تومان فروخته می‌شد اما دلالان از جو موجود سوء استفاده می‌کردند و قارچ بی‌کیفیت را کیلویی ۴ هزار تا ۴۵۰۰ تومان می‌فروختند که انجمن نامه‌ای به ستاد اقتصاد مقاومتی نوشت و پرونده آنها به ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی ارجاع شد.

وی افزود: با توجه به اینکه جو بازار خوب نبود انجمن هم مجبور شد قیمت‌گذاری را بر روی همان ۶ تا ۷ هزار تومان انجام دهد که در واقع قیمت تمام شده تولید بود. امسال قیمت تمام شده قارچ حدود ۸۹۰۰ تومان است که با ریسکی که تولید قارچ دارد حدود ۲۰ درصد سود رادر نظر بگیریم قارچ باید حدود ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بفروشیم اما به خاطر اینکه بازار کشش ندارد با قیمت ۸ تا ۹ هزار تومان به فروش می‌رسد و حدود کیلویی ۳ هزار تومان متضرر می‌شویم.

*بانی اخلال در بازار قارچ سازمان میادین میوه و تره‌بار است

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی، سازمان میادین میوه و تره‌بار را به عنوان عامل اخلال در نظم بازار قارچ معرفی کرد و گفت: عامل اخلالی که ما در بخش قارچ با آن روبه‌رو هستیم سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری است که یک کمیسیون قیمت‌گذاری دارد و قاعدتا باید یک نماینده از انجمن قارچ در آن حضور داشته باشد.

وی افزود: اما متاسفانه استعلام قیمت را از یک‌سری دلال انجام می‌دهند و قیمت تعیین شده برای این سازمان بسیار پایین اعلام می‌شود. دلالان از این قیمت به عنوان قیمت اصلی استفاده می‌کنند و برای به دست آوردن حاشیه سود با ۲ هزار تومان کاهش قیمت تعیین شده توسط سازمان میادین میوه و تره‌بار محصول را می‌فروشند.

افشار در ادامه تصریح کرد: ما در این زمینه با سازمان میادین مذاکراتی را انجام داده‌ایم اما به نتیجه‌ای نرسیده‌ایم. در حال حاضر یک عامل در اخلال بازار قارچ و ضرر به تولیدکنندگان قارچ این سازمان است و ما از مسئولان خواهان حل این مشکل هستیم. این اقدام شهرداری ضرر بسیاری را متوجه تولیدکنندگان می‌کند. سازمان میادین میوه و تره‌بار باید هم‌سو با انجمن قارچ خوراکی اقدام کند تا هم در این میان تولیدکنندگان ضرر نکنند و هم قارچ با کیفیت عالی در بازار عرضه شود.

وی در رابطه با عرضه قارچ‌های بی‌کیفیت به بازار عنوان کرد: دلالانی که غرف میادین میوه و تره‌بار را اجاره کرده‌اند قارچ‌های درجه ۲ و۳ را جمع‌آوری و عرضه می‌کنند و نهایتا قارچ بی‌کیفیت به دست مصرف کننده می‌رسد.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی در خصوص واحدهای تولیدی که به خاطر ورشکستگی تعطیل شده‌اند، گفت: در حال حاضر یک واحد تولیدی در یزد با ظرفیت ۲۴ سالن تعطیل شده است. دو واحد تولیدی در شهریار به خاطر مشکلات بانکی و ورشکستگی تعطیل شده و چند واحد در ورامین تعطیل شده‌اند. ۳ واحد تولید قارچ هم در هشتگرد کرج که ۲۴ سالن تولید داشتند تعطیل کرده‌اند.

وی افزود: یک واحد با ظرفیت ۲۰۰ تن حدود ۴۰ کارگر مستقیم و ۱۲۰ نفر غیر مستقیم دارد و یک واحد ۴۰۰ تن حدود ۵۰۰ نفر کارگر غیر مستقیم و  ۳۰۰ نفر کارگر مستقیم دارد و این تعطیلی‌ها برای اشتغال‌زایی در کشور ضربه بزرگی محسوب می‌شود در حالی که تمام تلاش دولت بر این است که واحدهای تولیدی را حفظ کرده و آنها را به سرمایه‌گذاری مجدد و استخدام بیکاران تشویق کنیم اما با این اوضاع امکان پذیر نیست.

*کارشکنی عراقی‌ها در تحویل محموله‌های صادراتی

افشار با اشاره به صادرات قارچ تشریح کرد: با افزایش نرخ ارز و کاهش ارز پول ملی زمینه برای صادرات فراهم شده است. در حال حاضر قیمت جهانی قارچ حدود دو و نیم دلار است که کیلویی حدود ۳۰ هزار تومان می‌شود و با احتساب هزینه صادراتی حدود ۱۵ هزار تومان برای تولید کننده محسوب می‌شود.

وی گفت: طبق آمار گمرک تراز تجاری ما با کشورهای همسایه مثبت است و بیشترین صادرات ما به کشور عراق است و پس از آن افغانستان، قطر، دوبی و کویت را داریم اما مشکل بزرگ ما سیستم حمل و نقل هوایی است که استانداردهای لازم را ندارد ضمن اینکه با شرایط موجود ما نیاز داریم بیشتر وارد بازار شویم.

وی افزود: در سال ۹۷ به خاطر مشکلات صادراتی که با عراق داشتیم تنها حدود ۵ هزار تن صادرات داشتیم که امیدواریم با بهبود شرایط و سوبسیت دولتی مانند دهه ۶۰ این میزان را به ۳۰ هزار تن افزایش دهیم.

رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پرورش‌دهندگان قارچ خوراکی در خصوص مشکلات صادرات به عراق اذعان داشت: عراق محموله‌های صادراتی را با ایرادات بی‌مورد برمی‌گرداند و یا بازار را تعطیل می‌کند و مرز را می‌بندد و از جهت حمل و نقل هم کامیون‌دارهای عراقی برای صادرکنندگان ما مشکل ایجاد می‌کنند.

وی ادامه داد: اگر کنسولگری ما در اربیل و سفارت‌خانه  ما در عراق در بخش اقتصادی فعالیت بیشتری انجام دهند می‌توانیم صادرات خوبی به عراق داشته باشیم و با وجود تمام این شرایط در سال ۹۷ تا کنون موفق شدیم حدود ۵ هزار تن صادرات داشته باشیم.

منبع
ایلنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا