بورسبورس اوراق

بورس بین الملل در مراحل نهایی

مرتضی بانک در مراسم افتتاحیه نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۱۸ نگاه مناطق آزاد به جریان سرمایه را تحول آفرین و ارزشمند دانست و گفت: نگاه مناطق آزاد به جریان سرمایه؛ تحول آفرین و ارزشمند است. از جمله بازارهای اصلی که می توان برای آن نقش محوری در توسعه اقتصادی در نظرگرفت، بازارهای مالی است. بازارهای مالی و بویژه شاکله اصلی این بازارها که نهادهای مالی نامیده می شوند بدون شک اصلی ترین بنیادهای یک اقتصاد توسعه یافته محسوب می شوند.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، وی با بیان اینکه سرمایه گذار، تولیدکننده و کارآفرین پیشران توسعه در مناطق آزاد هستند گفت: در مباحث مربوط به توسعه همه جانبه کشورها، توسعه اقتصادی نقشی بنیادین دارد. ابعاد و مولفه های مختلف در توسعه اقتصادی مشتمل بر مولفه های سطح خرد و کلان می شود و در بازارهای مختلف خود را نشان می دهد.

تاثیر بازارهای مالی در توسعه اقتصادی

مشاور رییس جمهور بر نقش محوری نهادهای مالی در توسعه اقتصادی و بویژه در ایجاد و تسهیل بسترهای سرمایه گذاری تاکید کرد و افزود: بازارهای مالی و بویژه شاکله اصلی این بازارها که نهادهای مالی نامیده می شوند بدون شک اصلی ترین بنیادهای یک اقتصاد توسعه یافته محسوب می شوند. امروزه هیچ سرمایه گذار، صاحب ثروت و کارآفرینی بدون تکیه و مشاوره با نهادهای مالی اقدام به حرکت نمی کند.

وی ادامه داد: موفقیت در سرمایه گذاری ها در مطالعه و تعامل نزدیک با بانک ها، بیمه ها، بورس و شرکت های تامین سرمایه رقم می خورد. در یک کلام نهادهای مالی نقشی محوری در توسعه اقتصادی و بالاخص در ایجاد و تسهیل بسترهای سرمایه گذاری دارند.

مرتضی بانک اظهار داشت: از آنجا که حرف تامین مالی، محاسبه و انتقال ریسک و جذب سرمایه گذار به میان می آید لاجرم نهادهای متشکل و غیرمتشکل مالی و پولی پا به میان می گذارند و انتظار آن است که این مسیر را هموار کنند.

انتظارات اقتصاد از سه ضلع بانک، بورس و بیمه

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در ادامه این مراسم گفت: در این سال ها گره های زیادی در رشد اقتصاد و سرمایه بر دوش بانک ها و بورس بوده است و ریسک های بزرگی توسط صنعت بیمه مدیریت شده است، ولی انتظارات بیشتری از این سه ضلع ارزش آفرین در اکوسیستم اقتصادی وجود دارد.

نیازهای نهادهای مالی در فعالسازی اقتصاد در مناطق آزاد

مشاور رییس جمهور با اشاره به نیازمندی های نهادها و بازارهای مالی در فعالسازی اقتصاد و سرمایه گذاری در مناطق آزاد گفت: اگر قرار است نهادها و بازارهای مالی؛ گامی موثر در فعالسازی اقتصاد و سرمایه گذاری بردارند نیازمندیم ارزش های جدید برای فعالان اقتصادی از طریق ارائه محصولات مالی تلفیقی در بین نهادهای مالی (بانک، بورس و بیمه) ایجاد شود.

وی ادامه داد: فعال اقتصادی انتظار دارد مسائل اش از طریق ارائه راهکارهای جامع حل شود تا همه دغدغه های مالی اش نیز مرتفع شود و خلاقیت و نوآوری در بسته های مالی تجلی یابد. نهادهای مالی باید از نگاه و محصولات سنتی خارج شوند، چرا که سرمایه گذاران، کارآفرینان و تولیدکنندگان با مشکلات متفاوتی در شرایط نوین مواجهند، نزدیکی مشارکت جویانه نهادهای مالی با صنعت شکل بگیرد و فضای مراجعه به بسترهای مشارکتی تغییر یابد، همچنین سازمان های مشاور مالی از ابتدای تاسیس کسب و کار با فعالان پیوندی محکم برقرار کنند و دغدغه های نقدینگی، سرمایه در گردش، ریسک های متنوع و از همه مهم تر مشکل تامین مالی نیز مرتفع شوند.

تدوین برنامه های متفاوت برای جذب سرمایه گذاری در مناطق آزاد

در ادامه این مراسم دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به تدوین برنامه های متفاوت برای جذب سرمایه گذار در مناطق آزاد کشور اشاره کرد و افزود: امروزه مناطق آزاد متفاوت از گذشته؛ برنامه های متنوعی برای تکریم و جذب سرمایه گذاران و تولیدکنندگان تدارک دیده اند. نگاه مناطق آزاد به جریان سرمایه؛ تحول آفرین و ارزشمند است و سرمایه گذار، تولیدکننده و کارآفرین پیشران توسعه در مناطق آزاد هستند.

وی به طرح های در دست اقدام برای بسترسازی و تسهیل فعالیت فعالان اقتصادی در مناطق آزاد نیز اشاره کرد و گفت: ایجاد بورس بین الملل از مهمترین برنامه های در دست اجرا است؛ جذب سرمایه گذاری خارجی، تسهیل ورود کسب و کارهای داخلی در فضای بین المللی، ایجاد فضای ارتباطی مناسب بین سرمایه پذیران و سرمایه گذاران خارجی، توزیع مناسب سرمایه، هدایت سرمایه های غیرریالی به سمت کسب و کارهای فعال در سطح بین المللی از جمله اهداف این بورس است که مراحل نهایی راه اندازی خود در مناطق آزاد را طی می کند.

.

 

منبع
SENA

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا