امور زیربناییتعاون و اشتغالصوت

کاهش فساد اداری در گرو شایسته سالاری

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: مهمترین عامل برای کاهش فساد اداری شایسته گزینی به ویژه در مشاغل حساس است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، غلامحسین دوانی در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد با اشاره به تدوین استاندارد مدیریت مبارزه با فساد اداری با تمرکز بر موضوع رشوه افزود: فساد در زمینه اداری و مالی از مدت ها قبل در کشور مطرح است.
وی همچنین اظهار داشت: هر روز مصوبه ای درباره مبارزه با فساد به تصویب می رسد که متاسفانه هیچ کدام به نتیجه منجر نمی شوند چرا که به نظر می رسد کشور در این مورد سر درگم یک دور باطل شده است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه فساد اداری تنها رشوه نیست بلکه کم کاری هم نوعی فساد محسوب می شود، گفت: موضوع رشوه در کشور برجسته شده به طوری که از این پدیده به عنوان اهرم فساد یاد می شود.
وی همچنین با اعلام اینکه با وجود تمامی بحث ها در حوزه استاندارد از فساد ریشه این عمل را باید در اخلاق جستجو کرد، افزود: متاسفانه در حال حاضر اخلاق کاری و اجتماعی در جامعه سقوط کرده است.

دوانی با اشاره به اینکه با سقوط اخلاق کاری و اجتماعی زمینه بروز فساد فراهم شده است، اظهارداشت: قباحت فساد و اعمال نامربوط از میان رفته به طوری که ضد ارزش ها به عنوان یک ارزش در جامعه محسوب می شود.
وی به رادیو اقتصادگفت: چنین مسائل ناپسندی باید در جامعه رفع شود بنابراین برای از میان بردن زمینه فساد باید آموزش های اولیه از سنین کودکی در خانواده و مدارس ارائه شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه فساد به عنوان یک ویژگی شخصیتی در فرد عجین می شود، افزود: شاخص های جهانی مشخصی در زمینه مبارزه با فساد اداری و رشوه وجود ندارد.
وی با بیان اینکه مهمترین مبحثی که باید در مورد فساد اداری به آن توجه داشت مسئله شایسته گزینی به ویژه در مشاغل حساس است، اظهارداشت: سازمان مبارزه با فساد و سازمان شفاف سازی جهانی تعدادی معیار در نظر گرفته که با حاکم بودن این معیارها در یک جامعه درجه و میزان فساد کاهش خواهد یافت.
دوانی با اشاره به اینکه در جوامع غربی و پیشرفته مهمترین عامل جلوگیری از بروز فساد شایسته سالاری و سپس فعالیت قضات مستقل از دادگاه هاست، اذعان داشت: فعالیت آزاد مطبوعات برای گزارش مفاسد در جامعه سومین عامل جلوگیری از بروز فساد است.
وی در ادامه از حسابرسی به عنوان عامل چهارم مبارزه با فساد در جوامع غربی یاد کرد و گفت: حسابرسی عملکرد مسئولان کشور و حسابرسی مالی از اصلی ترین بخش های این عامل است.
این کارشناس مسائل اقتصادی با تاکید بر اینکه جهت مبارزه با فساد باید در رفتار اجتماعی افراد جامعه اثر گذار بود، افزود: برای مبارزه با فساد در جامعه باید حداقل معیشت افراد تامین تا مردم به درستکاری تشویق شوند.
وی همچنین با بیان اینکه در کشورهایی که حداقل معیشت فراهم بوده درصد جرم و فساد نیز پائین آمده است به رادیو اقتصاد یادآور شد: طی دوره هایی از تاریخ ایران زمین نیز هنگامی که حداقل های معیشت مردم فراهم بوده فساد رواج کمتری داشته است.

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا