بانک و بیمهپرداخت الکترونیک

آغاز سفر بانک‌ها به سوی بانک‌داری دیجیتال

مدیر امور فناوری اطلاعات بانک ملت با اشاره به تغییر انتظارات مشتریان،گفت: اتخاذ یک راهبرد تحول‌گرا در بانک‌ها اجباری است و بانک‌ها را ملزم به آغاز یک سفر به سمت بانکداری دیجیتال کرده است.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی و به نقل از ستاد خبری هشتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، مرتضی ترک تبریزی در خصوص تحول دیجیتال در شبکه بانکی، اظهار داشت: با توجه به رشد روزافزون فناوری در دنیا و به‌تبع آن در ایران، همچنین تغییر انتظارات مشتریان جایگاه بانکداری سنتی در حال تزلزل است. ازاین‌رو لزوم اتخاذ یک راهبرد تحول‌گرا در بانک‌ها اجباری است و بانک‌ها را ملزم به آغاز یک سفر به سمت بانکداری دیجیتال کرده است.

وی اظهار داشت: شاید بتوان گفت اصلی‌ترین هدفی که در بانکداری دیجیتال دنبال می‌شود، بهبود تجربه مشتری است که این هدف با غنی‌سازی سرویس‌های استاندارد برخط و موبایلی از طریق به‌کارگیری فناوری‌های دیجیتال با تکیه‌بر عامل مهم هوشمندی محقق می‌شود.

ترک تبریزی افزود: سادگی در استفاده از محصولاتی که هوشمندانه و هدفمند با ملاحظات امنیتی تولید شده باشد، از جنبه‌های مهم بانکداری دیجیتال است که سبب افزایش رضایت مشتریان و استفاده آن‌ها از کانال‌های دیجیتال می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بانکداری دیجیتال مستلزم تحول، فرهنگ‌سازی و مدرن سازی در تمام لایه‌های مدیریتی، فرایندی، عملیاتی و فناوری است که نیازمند گذار از یک دیدگاه محصول گرا به مشتری‌گرا و خدمت محور است.

مدیر امور فناوری اطلاعات بانک ملت تأکید کرد: داده، محور اصلی بانکداری دیجیتال است و ایجاد فرهنگ داده محور در بانک مهم‌ترین رکن این نوع بانکداری است. زیرا مشتریان خواهان سیستم‌هایی هستند که با کمترین تعاملات انسانی و بیشترین امنیت به‌دوراز فرایندهای سنتی، روندهای اداری پیچیده و کاغذبازی‌های معمول، تنها در بستر موبایل و شبکه‌های اجتماعی به آن‌ها عرضه می شود.

وی در خصوص تفاوت بانکداری دیجیتال با بانکداری الکترونیک، اذعان داشت: بانکداری دیجیتال علاوه بر اینکه از داده و فناوری اطلاعات استفاده می‌کند، به‌شدت نیازمند تغییر در فرایندهای سازمانی و نظام‌های معماری بانک است تا از این طریق، محصولات بانکداری دیجیتال موردحمایت واحدهای بانک واقع‌شده و اجرایی شوند.

ترک تبریزی افزود: درصورتی‌که بانکداری الکترونیک با فرایندهای پشت پرده مرسوم بانکی کاری ندارد و شاید به همین دلیل است که بانک‌های کشور به‌شدت مستند محور، آن‌هم از نوع سنتی و کاغذبازی هستند ولی یادمان باشد که تأکید بانکداری دیجیتال برداده محور بودن بانک است.

وی افزود: تحقق تحول دیجیتال در شبکه بانکی فرآیند سنگینی دارد و به دلیل ماهیت آن، فرا بخشی و فرا واحدی است و طبیعتاً با تلاش جزیره‌ای یک بخش بانک، مانند فناوری اطلاعات یا بخش‌های مختلف کسب‌وکار بانک به‌تنهایی قابلیت اجراشدن ندارد.

ترک تبریزی تصریح کرد: تحول دیجیتال در کشور، نیازمند تحول بخش‌های مختلف کسب‌وکار و نیروی انسانی با نگاه فناورانه است ازاین‌رو یکی از ارکان اصلی تحول دیجیتال، فناوری اطلاعات است که باید با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین، ابزارها و سامانه‌های الکترونیک درصدد کاهش هزینه‌های عملیاتی و رضایت حداکثری مشتریان باشیم.

یادآور می‌شود، هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت با موضوع انقلاب بلاک چین در روزهای ۹ و ۱۰ بهمن‌ماه ۹۷ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود.

منبع

ایبِنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا