صنعت، معدن، تجارت

تعطیلی کارخانه‌ها، بهتر از تولید محصولات نامرغوب است

مردم ایران هر روز هزینه برخی اقدامات مسئولان را پرداخت می‌کنند و این رویه به نظر می‌رسد که پایانی نیز ندارد و حتی برجام و سایر اقدامات توانایی رفع این مسائل را ندارند.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، در همین راستا چندی پیش یونس ژائله سعدآباد، عضو اتاق بازرگانی ایران در اظهاراتی گفته بود که به خاطر تحریم تولیدکنندگان نمی‌توانند به مواد اولیه مورد نیاز خود که در گذشته تهیه می‌کردند، برسند. به همین جهت مجبور به جایگزین کردن مواد اولیه‌ای هستند که کیفیت پایین‌تری دارد. بدون شک افت کیفیت در بیشتر کالاها اتفاق افتاده است.

در این میان شاهد کاهش کیفیت روغن، گندم و شیرخشک هستیم. تنها راهکار برای این موضوع فاصله گرفتن از اقتصاد دولتی و قطع یارانه کالاهای اساسی است. امیدوارم حداقل دولت در این شرایط تجارت آزاد و اقتصاد آزاد را دنبال کند. اقتصاد دولتی دیگر جواب نمی‌دهد. اکنون می‌بینیم کالاهایی که یارانه دولتی می‌گرفتند اکنون شرایط بدتری از نظر کیفی دارند. هرچند به این اظهارات توجهی نشد ولی زنگ هشداری بود که هر دلسوزی در ایران باید در برابر عاملان آن بایستد و فریاد بزند که با آینده این کشور چه می‌کنید؟! این سه محصولی که به زبان آورده شده و کیفیت آن زیر سوال رفته است از کالاهای اساسی در زندگی همه ایرانیان است؛ شیرخشکی که مادران به کودکان خود می‌دهند زمانی که کاهش کیفیت داشته باشد، چه به روزگار کودک می‌آورد و آینده آن‌ها را با چه بحرانی روبه‌رو می‌کند؟! گندمی که قوت قالب بیشتر مردم ایران برگرفته از آن است، چرا باید افت کیفیت داشته باشد؟! این رویه با تغذیه مردم کشور ما چه می‌کند؟! روغن نیز در بسیاری از غذاهای ایرانی مصرف و امروز اعلام می‌شود که افت کیفیت پیدا کرده و این به معنای بحران‌سازی برای آینده ایرانیان است. افت کیفیت این محصولات در میان سکوت مسئولانی انجام گرفته است که مدعی حمایت از حقوق ملت ایران در برابر دشمنان هستند ولی بی‌شک این رویه خود دشمنی روشن با آینده میلیون‌ها ایرانی است. در ادامه و برای بررسی این وضعیت به سراغ مسعود رضایی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی رفتیم که مشروح گفت‌وگوی این مقام مسئول را در ادامه می‌خوانید.

همچنین بخوانید

خبرهایی منتشر شده است که کیفیت مواد غذایی اساسی به دلایلی کاهش یافته است. نظر شما درباره این اقدامات چیست؟

افت کیفیت محصولات غذایی به دلیل بحث تحریم ها و عدم توانایی تولید کننده برای واردات مواد اولیه، از لحاظ اخلاقی مشکل دارد. این درست نیست که یک تولید کننده به دلیل بحث تحریم ها و عدم امکان واردات مواد اولیه، بخواهد کم کاری کند یا کم فروشی را مبنای فعالیت خود قرار دهد، تنها به این دلیل که به خاطر تحریم ها قادر به واردات مواد اولیه برای تولید محصولات غذایی نیست. در مجموع هرگونه کم کاری تولید کننده های محصولات غذایی به دلیل اینکه با جان و سلامت افراد در ارتباط هستند، از لحاظ اخلاقی درست نیست و مسئولیت دارد.

به نظر شما تحریم‌ها بیشتر تاثیر دارند یا مدیریت کشور؟

باید قبول کرد که با خروج ترامپ از برجام و تحریم‌های یک جانبه علیه ایران، تولید کنندگان اکنون با مشکلات زیادی سر و کار دارند و قادر نیستند تا با کیفیت قبلی مواد غذایی را تولید کنند؛ اما این هم دلیل خوبی برای بازی با جان انسان‌ها نیست و من فکر می کنم اگر کسی توانایی تولید محصول با کیفیتی ندارد، کارخانه خود را تعطیل کند بسیار بهتر از این است که بخواهد محصولی نامرغوب به دست مردم برساند.

تولید این محصولات چه مشکلاتی را برای کشور ایجاد می‌کند؟

استفاده از مواد نامرغوب برای تولید محصولات‌غذایی می‌تواند سلامت جامعه را تهدید کند و مجلس نیز اگر با این موضوع مواجه شود، حتما با تولیدکننده ها برخورد خواهد کرد. اما در کل با وجود نهادهایی مثل تعزیرات باید نظارت‌های بیشتری بر کارخانه‌های مواد غذایی صورت گیرد. تعزیرات باید بر رفتار تولید کننده‌های مواد غذایی سرکشی و هر‌گونه اشکالی در کار تولید کننده را متوقف کند. مجلس نیز می تواند در صورت گزارش تخلفات از سوی تعزیرات، قانون گذاری کند و خلأ قانونی را پر کند. بنده این هشدارها را به صورت بیانی به مسئولان داده‌ام، اما مهم‌تر از هشدارهای بیانی این است که نظارت‌ها افزایش یابد و عملکرد تولید کننده‌ها بهتر شود؛ چرا که اگر کنترلی در زمینه کیفیت محصولات غذایی وجود نداشته باشد، بی‌شک این بحث به سلامت جامعه ورود می‌کند و جان مردم به خطر می افتد.

به نظر شما این رویداد برای آینده مردم خطر ساز نیست؟

اما در مجموع باید گفت که برخی از اتفاقات به صورت ناخواسته و پیش بینی نشده، ایجاد می‌شوند و به نظر می‌رسد که مسئولان برای روزهای بحرانی خود را آماده نکرده‌اند. افت کیفیت برخی از محصولات غذایی با روی کار آمدن تحریم‌ها اگر صحت داشته باشد، اتفاقی شبیه به جنگ است که غیر قابل پیش بینی بوده و کسی برای آن برنامه ریزی نکرده بود. مثل جنگ که غیر منتظره آمده است و به طور دقیق نمی‌توان گفت که در روزهای آینده چه پیش خواهد آمد، تا برای آن برنامه‌ریزی کنیم. به هر حال اکنون یک جنگ اقتصادی اتفاق افتاده است و شاید به خوبی نتوان برای روزهای بحرانی برنامه‌ریزی کرد. به هر حال توصیه من به مسئولان این است که برای حفظ کرامت انسانی نهایت تلاش خود را داشته باشند و نباید شأن و رتبه انسان ها را زیر پا له کنیم.

منبع
قانون

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا