اقتصاد کلانطلا و ارز

قیمت ارز کالاهای اساسی سال آینده تغییر نمی‌کند

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در مورد سیاست نرخ ارز در بودجه گفت: پیشنهاد کنونی دولت در مورد نرخ ارز ۵۵۰۰ تومان است، اگر این عدد بالاتر رود هزینه دولت افزایش می‌یابد و کاهش آن تاثیر منفی بر واقعیت‌های اقتصاد کشور دارد.‌

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، محمدرضا پورابراهیمی با تاکید بر مطلب فوق تصریح کرد: اگر سیاست‌های ارزی با همین شکل پیش رود در ماه‌های آینده کاهش بدون دلیلی که در قیمت ارز داشتیم ادامه خواهد یافت.

وی ادامه داد: مجلس پیشنهاد میانگین افزایش ۲۰ درصدی حقوق و دستمزد را در لایحه بودجه ۹۸ دارد.وی با بیان اینکه لایحه بودجه ۲۵ آذر ماه توسط رئیس جمهور تقدیم مجلس می‌شود و رسما آغاز به کار بررسی آن توسط نمایندگان را خواهیم داشت تا قبل از پایان سال بتوانیم بودجه سال ۹۸ را ببندیم، اظهار کرد: از مباحث اساسی در بودجه ۹۸ که مبنای تصمیم قرار می‌گیرد، سیاست‌های حمایتی دولت در حوزه بودجه است، در حال حاضر به دلیل تغییرات نرخ ارز با دولت به توافق رسیدیم که در ارتباط با کالاهای اساسی تغییر قیمتی را نسبت به سال ۹۶ نداشته باشیم.

پورابراهیمی با اشاره و گلایه از افزایش چندین برابری قیمت کالاها با اینکه ارز ۴۲۰۰ برای واردات کالاهای اساسی پرداخت می‌شود، تصریح کرد: دولت در حوزه کالاهای اساسی سیاست‌های نظارتی را باید اعمال کند که از واردات کالا تا خرده فروشی، تغییر قیمتی از بابت ارز رخ ایجاد نشود، اما بعضا شاهد سوءمدیریت‌ها و نبود نظارت بوده‌ایم.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه یا باید با قیمت‌های سال ۹۶ کالاها را در اختیار مردم قرار دهیم یا اینکه یارانه مابه تفاوت ارزی را برای هر خانوار جداگانه در نظر بگیریم، اظهار کرد: توافقی با دولت در پرداخت یارانه استانی صورت گرفته است، حدودا یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان یارانه سالانه استان کرمان است، متاسفانه بخش عمده‌ای از مردم یارانه‌بگیر در دهک‌های پردرآمد بودند.

وی افزود: در سیاست جدید قرار است در استان‌ها یارانه به افراد مستحق و نیازمند پرداخت شود که دهک‌های کم درآمد و اقشار کم درآمد جامعه را شامل می‌شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس به سیاست‌های انرژی که در لایحه بودجه باید دیده شود نیز اشاره و اظهار کرد: در لایحه بودجه ۹۸، دولت عدد ۱۰۰۰ تومان را برای هر لیتر بنزین در نظر گرفته است، البته به دولت اعلام کردیم هیچ‌گونه آثار تورمی ناشی از سیاست‌های دولت را در حوزه بودجه بابت افزایش قیمت سوخت نمی‌توانیم تحمل کنیم.

پورابراهیمی بیان کرد: به دلیل قاچاق سوخت در کشور و مصرف خارج از ضوابط، روزانه ۹۰ میلیون لیتر مصرف بنزین در کشور داریم لذا دولت را ملکف کردیم که کارت سوخت را احیا کند.

منبع
ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا