نوسانات نرخ ارز حاصل فعالیت عامدانه عوامل خارجی است

عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت درخصوص دلایل نوسانات در بازار ارز گفت: دلایل بالا رفتن و بی ثباتی نرخ ارز طی ماه‌های اخیر را باید در مباحثی همچون سفته‌بازی، انتظارات روانی و فعالیت‌های عامدانه عوامل خارجی جست‌وجو کرد.

به گزارش آرمان اقتصادی ، عزتی با بیان اینکه سیاست‌های اخیر بانک مرکزی جلوی تخلفات و سواستفاده‌ها را در بازار پول می‌گیرد، گفت: سیاست‌های فعلی همچون تعیین سقف و محدودیت برای تراکنش‌های کارتی بانک‌ها، باعث افزایش شفافیت و کاهش پولشویی می‌شود. باید یادآور شد که تصمیم فعلی اندکی هزینه مبادلات را افزایش می‌دهد اما از طرف دیگر هزینه پولشویی نیز بالا می‌رود و در نتیجه متخلفان را که همیشه در پی راه‌های جدید هستند با محدودیت مواجه می‌کند.

وی راهکار حفظ و اعتباربخشی به ارزش پول ملی را در افزایش تولید عنوان کرد و گفت: اساساً در همه دنیا ارزش پول ملی تابع تولید آن کشور و دیگر تزریق‌های متداولی است که خارج از تولید آن کشور انجام می‌شود. از این رو اگر تولید افزایش یابد، ارزش پول ملی نیز تقویت می‌شود، اما باید از درآمدهای نفتی با پیاده‌سازی سیاست‌های درست بهره گیریم و این درآمدها را به سمت سرمایه‌گذاری مولد سوق دهیم.

این استاد دانشگاه در ادامه یادآور شد: از آنجایی که ارز به عنوان ابزاری برای نهاده‌های واسطه‌ای استفاده می‌شود و نهاده‌ها نیز در چرخه تولید طی یک دوره و با تأخیر بر روی قیمت محصول نهایی اثر می‌گذارند، براین اساس باید انتظار داشت که در دوره‌های آتی، اثر کاهشی نرخ ارز را بر کاهش قیمت‌ها شاهد باشیم. از طرفی انتظارات و چسبندگی قیمت‌ها از سوی تولیدکننده در زمان کاهش قیمت همیشه وجود داشته است و این قشر معمولاً در پی و انتظار افزایش قیمت هستند.

 

خروج از نسخه موبایل