صنعتصنعت، معدن، تجارت

سومین سکوی فاز ١۴ امسال آماده نصب می‌شود

مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی از بارگیری و نصب سکوی ۱۴B تا پایان امسال خبر داد و گفت: طرح توسعه فاز ۱۴ در شرایطی فراتر از انتظار به برداشت ۲۸ میلیون مترمکعب گاز ترش غنی از بخش فراساحل خود رسیده است.

به گزارش آرمان اقتصادی به نقل از شرکت نفت وگاز پارس، حمیدرضا مسعودی پیشرفت عملیات بخش حفاری طرح توسعه فاز ۱۴ را ۸۳,۶ درصد عنوان کرد و افزود: عملیات حفاری روی موقعیت سکوی ۱۴B دومین موقعیت اصلی این فاز به پایان رسیده و با توجه به این‌که مشبک کاری و تمیزکاری چاه‌ها در جریان است، انتظار می‌رود عملیات تکمیلی حفاری در موقعیت این سکو تا پایان بهمن ماه نهایی شود.
وی اظهار کرد: این سکو هم اکنون در یارد شرکت مجتمع کشتی سازی و صنایع فراساحل ایران (ایزوایکو) در بندرعباس حدود ۹۲,۵ درصد پیشرفت دارد و به محض پایان عملیات تکمیلی چاه‌ها و ترک دکل، برای نصب آن اقدام خواهد شد.
مجری طرح توسعه فاز ١۴ پارس جنوبی با اشاره به پیشرفت ۹۳ درصدی بخش سکوهای تولیدی فاز ۱۴ پارس جنوبی افزود: کار ساخت دومین سکوی اقماری این طرح با پیشرفت فیزیکی ۸۸ درصد در یارد شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در بوشهر درحال اجراست و خوشبختانه با توجه به اقدام‌هایی که برای تامین کالا و تجهیزات سکوی D۱۴ انجام شده است، انتظار می‌رود این سکو هم تا پایان امسال آماده نصب شود.
وی پیشرفت خطوط لوله طرح توسعه فاز ۱۴ را، ۹۱,۶ درصد اعلام کرد و افزود: عملیات لوله‌گذاری ۲ رشته خط لوله زیردریایی و خطوط درون میدانی این طرح به‌طول ۲۳۰ کیلومتر و بهره‌برداری از خطوط لوله مرحله نخست زیر دریایی و درون میدانی (۱۴A و ۱۴C) پایان یافت.
به گفته مسعودی، عملیات پیش راه اندازی و راه اندازی خطوط لوله دوم طرح شامل خط لوله میانی دو سکوی اصلی ۱۴B و اقماری ۱۴D و همچنین خط لوله دوم طرح به پالایشگاه خشکی درحال انجام است.
در طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی، هم اکنون دو سکو هر کدام با ظرفیت برداشت روزانه ۱۴,۲ میلیون مترمکعب ترش غنی در مدار تولید است و نیمی از ظرفیت بخش فراساحل این طرح شامل برداشت روزانه ۲۸ میلیون متر مکعب گاز از حوزه فراساحلی این طرح به بهره برداری رسیده است.
مسعودی، با تاکید براین‌که طرح توسعه فاز ۱۴ در شرایطی فراتر از انتظار به تولید روزانه ۲۸ میلیون مترمکعب گاز ترش غنی از بخش فراساحل خود رسیده است، گفت: فاز ۱۴ پارس جنوبی با حمایت کارفرما و کار مجدانه نیروهای اجرایی به تولید رسیده و عملیات پیچیده نصب و راه اندازی سکوهای تولیدی این طرح در وضع نامناسب آب و هوایی و شرایط طوفانی دریا با بهره گیری از توان متخصصان داخلی و با ثبت رکودهای بی نظیر در ساخت و راه اندازی انجام شده است.
بهره گیری حداکثری از توان مهندسی و ساخت داخل
مجری طرح توسعه فاز ١۴ پارس جنوبی این طرح را یکی از طرح‌های بزرگ این میدان با بهره‌گیری حداکثری از توان مهندسی و ساخت داخل عنوان کرد و گفت: فاز ۱۴ پارس جنوبی یکی از طرح‎هایی است که حداکثر استفاده از ساخت داخل را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: هم پیمانکاران و هم مشاوران در حوزه های اجرا و مهندسی به‌طور کامل ایرانی هستند. بخش عمده ای از کالاها و هرآنچه توانسته‌ایم در داخل کشور تولید کنیم، از سوی سازندگان ایرانی تولید و به پالایشگاه این طرح حمل شده است.
مسعودی ضمن تاکید بر اعتماد کارفرما به پیمانکاران و سازندگان داخلی یادآور شد: برای سازندگان و تامین کنندگان کالا ٣ اصل محوری شامل رعایت مشخصات فنی منطبق بر خواسته های کارفرما، رعایت زمانبندی تعیین شده در تامین کالا و خدمات پس از فروش و کیفیت کالا الزامی است.
وی افزود: برآیند این همکاری باید محصولاتی باشد که ضمن رعایت اصول و استانداردهای ایمنی، قابل اعتماد بوده و کارفرما بتواند در پروژه‌های آینده از آن استفاده کند.
مجری طرح توسعه فاز ١۴ پارس جنوبی به بخش پالایشگاهی فاز ۱۴ پارس جنوبی نیز اشاره کرد و گفت: باتوجه به مسیر مشخص شده در بخش پالایشگاهی فاز ١۴ پارس جنوبی، پیش بینی می شود، واحد یوتیلیتی این طرح در اوایل زمستان و ساخت نخستین ردیف شیرین سازی نیز با بهره گیری از گاز حوزه مخزنی خود در پایان زمستان سال ٩٨ به بهره برداری برسد.

منبع

ایدرو

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا