صنعت، معدن، تجارت

خودروسازی محدود به عده خاص شده/ریشه آشفتگی بازارخودرو ساختاری است

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه در طول سال‌های گذشته صنعت خودروسازی پس رفت کرده است، گفت:متاسفانه خودروسازی محدود به عده خاصی شده که وابسته به دولت هستند.

به گزارش آرمان اقتصادی، سید ناصر موسوی لارگانی در گفتگویی با بیان اینکه ریشه آشفتگی بازار خودرو ساختاری است، اظهار داشت: مدیریت دولتی، عدم خصوصی سازی واقعی، عدم نظارت کافی بر عملکرد خودروسازان، ایجاد منافع مشترک بین خودروسازان و دستگاه های ناظر از جمله مسائل ساختاری است که وضعیت کنونی بازار خودرو را شکل داده است.

وی افزود: اگر تنها ۱۰ درصد از تسهیلات و کمکهایی را که در طول ۴۰ سال اخیر به دو خودروساز بزرگ کشور کرده ایم، به یک بخش خصوصی اعطا می کردیم تا با مهندسی معکوس خودروهای وارداتی اقدام به تولید خودرو کند، صنعت خودرو کشور به مراتب پیشرفته تر از وضعیت کنونی بود.

موسوی لارگانی، با انتقاد از حاکمیت مدیریت دولتی بر دو خودروساز ایران خودرو و سایپا گفت: متاسفانه به خاطر همین عارضه ساختاری، درهای خودروسازی به روی جوانان مبتکر و خلاق کشور بسته است و مانع از حضور این جوانان در صنعت خودرو می شوند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه در طول سال های گذشته صنعت خودروسازی کشور به جای پیشرفت پس رفت کرده است، خاطر نشان کرد: به طور مثال برخی از امکانات خودرو که تا چند سال پیش جزء امکانات اصلی بوده ولی در حال حاضر بابت آن پول اضافی از مشتری دریافت می شود.

وی ادامه داد: یعنی به جای طراحی و تولید امکانات جدید و مدرن، بابت امکانات قبلی پول پول مازاد دریافت می شود؛ متاسفانه خودروسازی محدود به عده خاصی شده است که وابسته به دولت هستند و اجازه ورود دیگران به این عرصه را نمی دهند.

لارگانی نظارت ضعیف وزارت صنعت و سازمان استاندارد را یکی از دلایل عقب افتادگی صنعت خودرو برشمرد و گفت: بعضا برخی از ناظرین در شرکت های خودروسازی مسئولیت دارند و حقوق بگیر هستند.

موسوی لارگانی با تاکید بر اینکه خودروسازی کشور در دست مافیا مدیریت می شود، گفت: این عده باعث شده اند که تغییرات در بدنه خودروسازی رنگ و بوی سیاسی به خود بگیرد.

وی با اشاره به تغییر مدیرعامل سایپا گفت: در صنعت خودرو هم تغییرات و هم ابقای مدیران، غالبا سیاسی است.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا