ارتباطات و فناوري اطلاعات

مدیر روابط عمومی سایت دیوار: ما به‌تنهایی مسئول احراز هویت در فضای مجازی نیستیم

به گفته مدیر روابط عمومی دیوار، احراز هویت کاربران در فضای مجازی برای ایجاد امنیت آنها، یک زنجیره است که در این زنجیره علاوه بر کسب‌وکار اینترنتی، دولت، اپراتورهای ثابت و همراه و پلیس هم باید نقش داشته باشند.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، ایمان مشعلچیان، مدیر روابط عمومی پلتفرم دیوار، در گفت‌وگو با پیوست اعلام کرد که این مجموعه شرایط پلیس را درک می‌کند؛ اما با استدلال اخیر پلیس مبنی بر اینکه «خودشان هم باید امنیت پلتفرم خود را برقرار کنند» موافق نیست. رئیس پلیس فتای تهران به‌تازگی اعلام کرده بود که سایت دیوار یک شرکت انتفاعی است که در حال نفع بردن از مبادلات در این سرویس است بنابراین خودشان هم باید امنیت پلتفرم خود را برقرار کنند.

مشعلچیان در پاسخ به این ادعای پلیس فتا گفت: «احراز هویت یک زنجیره است. دولت، پلیس و بخش خصوصی هیچ‌یک به‌تنهایی نمی‌توانند در این زمینه گام بردارند. وظیفه کسب‌وکارهای اینترنتی در کنار دولت و پلیس معنا پیدا می‌کند. برای تکمیل این زنجیره وزارت ارتباطات، اپراتورهای تلفن همراه و ثابت باید وارد عمل شوند و پس از آن پلیس اقدام کند.»

همچنین بخوانید

او معتقد است که این استدلال‌های پلیس فتا به نقش و جایگاه پلیس در جامعه هم خدشه وارد می‌کند چراکه وظیفه ذاتی پلیس مقابله با جرایم است و اگر قرار باشد پلیس با چنین رویکردی پیش برود باید همه سرویس‌های حوزه تجارت الکترونیکی ایران را مسدود کرد.

مشعلچیان از تلاش دیوار برای همکاری با پلیس در راستای افزایش امنیت کاربران خود خبر داد و گفت:‌ «نه‌تنها برای امنیت بیشتر کاربران دیوار با پلیس همکاری می‌کنیم بلکه در تلاش هستیم تا به درک درست‌تری از فضای مجازی برسیم. به اعتقاد ما درک فعلی پلیس مبنی بر اینکه «ما خسارت شاکیان را جبران کنیم» درک درستی نیست چراکه دیوار تنها پلتفرم میزبان آگهی‌هاست که از معاملات هیچ انتفاعی ندارد.»

او در پاسخ به این سوال که در چند سال اخیر این پلتفرم برای افزایش امنیت کاربران خود و همکاری با پلیس چه اقداماتی انجام داده است گفت:‌ «از مهم‌ترین اقدامات ما که از دو سال قبل در جریان است مراجعه به دولت و پلیس برای گرفتن ابزارهای نظارتی بوده که پیش از این در اختیار بخش خصوصی قرار نگرفته است. برای مثال سامانه مربوط به استعلام خودروهای سرقتی و تصادفی در اختیار نیروی انتظامی است و دیوار مدت‌ها قبل برای در اختیار داشتن آن از پلیس درخواست همکاری کرده که متاسفانه پاسخ مثبتی دریافت نکرد.»

به گفته او دیوار در راستای مسئولیت‌های اجتماعی و افزایش امنیت کاربران اقدامات گوناگونی انجام داده که از جمله آن می‌توان به استفاده از هوش مصنوعی برای پایش محتوا، نظارت انسانی بر گزارش‌های دریافتی از کاربران و پلیس، مسدودسازی بیش از ۱۰ هزار شماره تلفن مشکوک، ساخت پنل اختصاصی روی وب برای استعلامات پلیس، ساخت محتوای گسترده آموزشی برای فرهنگ‌سازی، بستن IPهای خارج از کشور اشاره کرد.

هفته گذشته رییس پلیس فتای تهران بزرگ در گفت‌وگو با روزنامه جام جم اعلام کرده بود که از دادسرای جرایم رایانه‌ای درخواست شده با دستور قضایی تا زمانی که مسئولان پلتفرم دیوار راهکاری برای امنیت مراجعه‌کنندگان در نظر نگیرند آن را مسدود کنند.

همچنین او در گفت‌وگویی هم در مورد آخرین وضعیت این درخواست اعلام کرده بود که دادستانی در حال بررسی صحت و سقم خواسته پلیس و انطباق آن با مواد قانونی است و هنوز این درخواست را نپذیرفته است.

 

 

منبع
راه پرداخت

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا