امور زیربناییراه و ساختمان

رشد ۸۵ درصدی ورود کشتی‌های حامل کالاهای اساسی/ دپوی ۱۰۳ هزار تنی شکر در بندر امام

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان گفت: روزانه هفت الی هشت هزار تن کالا در بندر امام تخلیه می‌شود که البته ما رکورد تخلیه ۳۱ هزار تن کالا در روز را هم داریم.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی،، عادل دریس در نشست خبری امروز در بندر امام با بیان اینکه عمده کالاهای اساسی و نهاده‌ها از بندر امام وارد می‌شود، اظهار داشت: بندر امام و تخلیه کالاهای اساسی در این بندر ارتباط مستقیم با امنیت غذایی مردم کشورمان دارد.

وی با تاکید بر اینکه با توجه به شرایط کنونی کشور میزان تخلیه کالاهای اساسی به هیچ وجه کاهش پیدا نکرده و اتفاقا نسبت به سال گذشته آمار صعودی بوده است، گفت: در دو ماه امسال نسبت به سال گذشته تعداد کشتی‌های تخلیه‌شده در بندر امام بیش از ۸۵ درصد افزایش داشته است و در تناژ کشتی‌های تخلیه‌شده هم رشد ۹۰ درصدی داشته‌ایم.

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان افزود: در بخش موجودی کالا هم رشد ۶۰ درصدی در ماه‌های فروردین و اردیبهشت امسال نسبت به مدت‌زمان مشابه به سال گذشته داشته‌ایم.

دریس با اشاره به تعداد کشتی‌های تخلیه‌شده با بار کالای اساسی اظهار داشت: در این دو ماه بار ۶۳ کشتی حامل کالاهای اساسی تخلیه شده است که این رقم در سال گذشته ۳۴ فروند کشتی بوده است.

وی با اشاره به تناژ بار کشتی‌های تخلیه‌شده در بخش کالاهای اساسی اظهار داشت: امسال ۳ میلیون تن کالای اساسی تخلیه شده است که سال گذشته این رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن بوده است.

وی با اشاره به موجودی انبارهای بندر امام از کالاهای اساسی گفت: در این دو ماه موجودی بندر امام از کالاهای اساسی ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن بوده است در حالی که این رقم در سال گذشته یک میلیون و ۸۰۰ هزار تن بود.

دریس ادامه داد: در دو ماه ابتدای سال به طور کلی ۵ میلیون و ۳۸۰ هزار تن کالای اساسی تخلیه و بارگیری شده که رشد ۲۶درصدی نسبت به سال گذشته دارد.

وی با اشاره به توسعه بندر امام اظهار داشت: برای ۵۰۰۰ هکتار از اراضی بندر امام در حال مذاکره هستیم تا با رعایت الزامات زیست محیطی برنامه جامع آن تهیه و تامین شود.

دریس با بیان اینکه در حال حاضر ۱۳۰۰ هکتار از بندر امام عملیاتی است، گفت: ۶۰۰ هکتار از این اراضی را در اختیار بخش خصوصی قرار داده‌ایم تا سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی در این منطقه انجام شود.

وی با اشاره به ظرفیت بندر امام اظهار داشت: برای کالاهای غلات ۳ میلیون تن ظرفیت وجود دارد و ظرفیت بندر امام برای کالاهای اساسی ۱۸ میلیون تن است که اگر سیلوها را هم به آنها اضافه کنیم به ۲۱ میلیون تن می‌رسد.

دریس ادامه داد: ظرفیت مخازن روغن هم ۴۰۰ هزار تن و مخازن مواد نفتی ۳۰۰هزار تن است.

دریس در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه آیا افزایش قیمت‌های کالاهای اساسی در طول یک سال گذشته به کاهش واردات کالاهای اساسی مربوط است، گفت: در حال حاضر عمده کالاهای اساسی از بندر امام وارد می‌شود به طوری که حدود ۸۰ درصد کالاهای اساسی کشورمان در بندر امام تخلیه و وارد بازار می‌شود اما در تمام طول این مدت ما کاهش تخلیه کالاهای اساسی نداشتیم که برروی بازار تاثیرگذار باشد و تمام آمارها نشان می‌دهد که تخلیه و واردات کالاهای اساسی رو به افزایش بوده است.

وی در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار ایلنا، مبنی بر اینکه دپوی شکر و روغن خوراکی در حال حاضر در بندر امام چقدر است، اظهار داشت: در حال حاضر موجودی شکر در انبارهای بندر امام ۱۰۳ هزار تن و موجودی روغن ۱۸۰ هزار تن است.

وی ادامه داد: همچنین در این دو ماه ۲۷ هزار تن برنج و ۱۳۷۰۰ رأس دام از بندر امام وارد شده است.

دریس در پاسخ به دیگر سوال خبرنگار ایلنا، مبنی بر اقدامات دولت برای کاهش توقف کالای اساسی در بندر امام گفت: در حال حاضر تخلیه و ارسال محموله یک کشتی ۷۰هزار تنی دو ماه طول می‌کشد که اگر این کالا برای بخش دولتی باشد، مدت‌زمان توقف و ارسال به بیش از دو ماه خواهد رسید.

وی ادامه داد: اقداماتی از جمله بررسی استانداردها، نمونه‌برداری از محموله‌های وارداتی و کشت آن در آزمایشگاه‌ها و بررسی‌های وزارت بهداشت و قرنطینه وجود دارد که یک استاندارد جهانی است و بخشی از توقف کالا مربوط به این اقدامات است.

وی تاکید کرد: حال اینکه بخشی از موضوعات قابل حذف است تا مدت‌زمان توقف کالا در بندر کاهش پیدا کند. کمیته‌ای در این رابطه تشکیل شده و مذاکراتی را در این مورد انجام دادیم و مدت‌زمان توقف کالا به چیزی حدود ۴۵ روز کاهش پیدا کرده که در تلاش هستیم این مدت‌زمان را هم کاهش دهیم اما توقف ۴۵ روزه کالا در بندر یک نرم جهانی است و ما خارج از این نرم جهانی نیستیم.

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان، درباره تخلیه و بارگیری همزمان کشتی‌ها در بندر امام گفت: معمولا پنج الی شش کشتی به صورت همزمان می‌توانند در بندر امام تخلیه و بارگیری داشته باشند اما در حال حاضر برای سرعت‌بخشی به واردات کالاهای اساسی این عدد را به ۹ الی ۱۰ فروند کشتی در روز رسانده‌ایم.

دریس ادامه داد: روزانه هفت الی هشت هزار تن کالا در بندر امام تخلیه می‌شود که البته ما رکورد تخلیه ۳۱ هزار تن کالا در روز را هم داریم.

منبع

ایلنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا