صنعت، معدن، تجارت

ارایه پیشنهاد اصلاح قانون معادن به مجلس

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه معتقد است که زمینه دریافت ۳هزار میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن وجود دارد، گفت: اصلاح قانون معادن را به مجلس ارسال می کنیم.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، نادعلی اسماعیلی امروز یکشنبه ۱۹ خرداد ۹۸ در نشست خبری خود با خبرنگاران گفت: سازمان نظام مهندسی معدن برای فعالیت‌های پیش روی خود، نیاز به یک برنامه جامع داشت که بر این اساس، برنامه شش ساله‌ای تدوین شده و مطابق با آن حرکت خواهیم کرد. این برنامه دارای سه محور شامل صیانت از معادن و صنایع معدنی، هوشمندسازی و تلاش برای جذب سرمایه‌گذار خارجی است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن افزود: در بخش صیانت از معادن و صنایع معدنی تلاش داریم تا وظایف خود در قبال واحدهای تولیدکننده را به ثمر برسانیم و بر این اساس، مسئولان فنی در طرح اکتشاف، استخراج و اصلاح و تولید حضور خواهند داشت؛ ضمن اینکه در بخش هوشمندسازی نیز سه برنامه مهم ارجاع کار را تعریف کرده ایم و قرار را بر این گذاشته ایم که تا پایان سال، صدور پروانه‌های اکتشاف را به صورت هوشمند انجام دهیم.

وی تصریح کرد: در حوزه جذب سرمایه گذاری نیز باید به این نکته توجه داشت که اکنون ۱,۸۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی در کشور وجود دارد که باید به سمت تولید هدایت شود، در غیر این صورت به هر سمتی هدایت شود، در بازارها مشکل ساز خواهد شد. این سرمایه باید در تولید جذب شود و یکی از بهترین مسیرها برای هدایت آن، بخش تولید معدن و صنایع معدنی است.

به گفته اسماعیلی، شورای انتظامی در سازمان نظام مهندسی معدن فعال شده و فعالیت‌های گسترده‌ای را آغاز کرده است، ضمن اینکه با حکم دیوان عدالت اداری، مشکل حضور کارمندان وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان‌های صمت استانها در هیات مدیره سازمان‌های نظام مهندسی معدن استانی، برطرف شده است.

وی اظهار داشت: در سال ۹۷ کل کار اجرایی ارجاع شده به اعضای سازمان نظام مهندسی معدن ۱۶ هزار و ۱۶۴ مورد بوده که بیشترین ارجاع کار در زنجان و کمترین آن در کهکلویه و بویر احمد بوده است؛ ضمن اینکه در حوزه تهیه طرح اکتشاف نیز ۱۱۸۷ مورد کار ارجاع شده که بیشترین طرح‌ها در استان کرمان بوده است.

اسماعیلی ادامه داد: تهیه طرح بهره برداری معادن که به سازمان های نظام مهندسی معدن استانی ارجاع شده است حدود ۱۵۳۹ مورد را در بر می گیرد و تهیه طرح مجوز برداشت نیز ۳۱۱۲ مورد بوده که بیشترین آن متعلق به زنجان است.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر صدور اجازه صادرات محصولات معدنی به شرکتهای تولیدی یا نماینده قانونی آنها نیز گفت: این تصمیم وزارت صنعت به این دلیل اتخاذ شد که صادرات در کشور از طریق واسطه ها انجام می شد و از این پس قرار است که محصول کارخانجات از سوی خود تولیدکننده یا شرکت نماینده قانونی او، صادر شود.

وی در خصوص ایمنی معادن نیز گفت: دو دستور کار بازرسی پیوسته از معادن به خصوص معادن شاخص تهیه شده و قراردادی نیز بین سازمان نظام مهندسی معدن و وزارت صمت منعقد گردیده که با اولویت معادن ذغال سنگ بتوان به شکل پیوسته، ایمنی کارگران معادن را دنبال کرد.

اسماعیلی گفت: نقشه راه معدن تهیه شده و یکی از افتخارات مجموعه مرتبط با سازمان نظام مهندسی معدن آن است که در تدوین آن نقش داشته است. این نقشه راه در سال ۹۷ ابلاغ شده و در سال ۹۸ با قدرت اجرایی خواهد شد.

وی معتقد است که برخی بخش های وزارت صمت از جمله ایمیدور باید دست از تصدی گری بردارد و اجازه دهد که بخش خصوصی فعال در این عرصه، وارد شده و کارها را پیش برد. البته ماده ۳۷ قانون رفع موانع تولید نیز همین موضوع را می گوید و بر روی آن صراحت دارد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن اعلام کرد: وزارت صنعت باید تمام پهنه ها، محدوده های قابل واگذاری در بخش اکتشاف را ظرف یکسال تعیین تکلیف کند تا محدوده ای از معادن بلاتکلیف نباشند. وزارت صنعت نیز باید پیگیری های لازم را انجام دهد و اگر دارنده پهنه ای اهلیت ندارد، آن را بازپس بگیرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه معتقد است که زمینه دریافت ۳هزار میلیارد تومان حقوق دولتی از معادن وجود دارد، گفت: ظرف دو ماه آتی، پیشنهاد اصلاح قانون معادن را به مجلس ارسال می کنیم.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا