صنعت، معدن، تجارت

مرکز ساخت کالاهای داخلی راه‌اندازی شد

وزیر صنعت با بیان اینکه در سیاست های تجاری و وارداتی اگر کالایی به حد کافی در داخل تولید شود، واردات آن ممنوع می شود، گفت: مرکز شناسایی کالاهای دارای امکان ساخت داخل راه اندازی شده است.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، رضا رحمانی امروز پنجشنبه ۲۷ تیرماه در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه فرصت‌های ساخت داخل و رونق تولید اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان و اساتید دانشگاهی کشور بزرگوارانه در خصوص ساخت داخل نکاتی را فرمودند و از همان روز وزارت صمت و وزارت علوم، با یک توان جدید حرکتهایی را آغاز کردیم.

وی افزود: در گام اول همایش دانشگاه و صنعت به همت وزارت علوم برگزار شد و در گام بعدی و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت «نمایشگاه فرصت های ساخت داخل و رونق تولید» در دستور کار قرار گرفت که امروز شاهد افتتاح آن هستیم.

رحمانی اضافه کرد: همگان باید باور کنیم که «ما می توانیم»، خودباوری آن چیزی است که همواره در فرمایشات موکد امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و هست و ما باید در جهت آن حرکت کنیم.

وزیر صمت تاکید کرد: کشور ما دارای موقعیتی استراتژیک بوده و از منابع طبیعی و انسانی قابل توجهی برخورداریم.

رحمانی با بیان اینکه اگر صنعت و تولید فعال باشد آثارش فراگیر خواهد شد، راهکار اساسی حل مسائل کشور را فعال کردن بخش صنعت و تولید عنوان کرد و گفت: نمود اقتصاد مقاومتی و شرکت های دانش بنیان و حتی بهره وری و دستگاه های دیگر در همین تولید و صنعت و واحدهای صنعتی است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به کارکرد موثر تولید در عملکرد سایر دستگاه های دولتی، گفت: اگر تولید رونق بگیرد اشتغال ایجاد می شود و موضوعاتی مانند مالیات و روابط کارگر و کارفرما دارای نمود بیشتری خواهد شد.

رحمانی افزود: مردم باید احساس کنند که در جبهه جنگ اقتصادی قرار داریم و در حال مبارزه هستیم.

وزیر صمت اظهار داشت: خوشبختانه در شرایط موجود جوانان متخصص و توانمند پای کار آمدند و ظرفیت های خوبی در حال فعال شدن است، باید از فرصت وجود همین جوانان و توانمندی های آنها در بخش های مختلف صنعتی استفاده کنیم.

رحمانی اعلام کرد: امسال یک روح جدید، انگیزه، شور و اراده جدی و جهادی در بخش تولید و صنعت مشاهده می کنیم که باید تقویت شود.

وی با تاکید بر اینکه صنعت برای توسعه واقعی و برای پرواز به دو بال فناوری و صادرات نیاز دارد، ادامه داد: به استقرار ۶ هزار واحد فناور در پارک های علم و فناوری کشور اشاره کرد و گفت: این ظرفیت بسیار خوبی است که باید از آن بهره لازم را ببریم.

این عضو کابینه دولت دوازدهم در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به کاهش نرخ بیکاری در بین فارغ التحصیلان اضافه کرد: خوشبختانه در سه ماهه اول سال ۱۳۹۸ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی ۱.۴ درصد کاهش یافته است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت اظهار داشت: واحدهای بزرگ در حوزه های فولاد، خودرو و پتروشیمی اگر فعال شوند، قطعاً بر واحدهای کوچک و پایین دست نیز تاثیر خواهند داشت.

وی گفت: ضروری است نمایشگاه فرصت های ساخت داخل در واحدهای بزرگ تداوم داشته باشد، در واحدهای کوچک از طریق تشکل ها ادامه یابد، اطلاع رسانی دقیق انجام بشود.

رحمانی تصریح کرد: با انجمن ها و تشکل ها شخصاً در این خصوص صحبت کردم و کار را نیز شروع کرده اند و در همین راستا انجمن ها، وب سایتهای معرفی فرصت ها و توانمندی ها و نیازها را راه اندازی کنند.

رحمانی بیان کرد: در سیاست های تجاری و وارداتی مان این برنامه را داریم که اگر کالایی به حد کافی ساخت داخل داشتیم، وارداتش را ممنوع می کنیم.

وی اعلام کرد: مجموعه ای را برای شناسایی کالاهای دارای امکان ساخت داخل به عنوان مرکز ساخت داخل راه انداختیم که به این امورات رسیدگی می کنیم.

در صنعت فولاد تقریباً خودکفا شده ایم

وی افزود: در صنعت فولاد به نسبه خودکفاییم، اما برخی حوزه های دیگر نیازمندی داریم که باید حل شود.

رحمانی تصریح کرد: در برخی بخش ها نیز مانند برخی قطعات خودرو، ساخت داخل کاملاً حیاتی است و باید به هر نحو ممکن مشکل را حل کنیم.

وی اظهار داشت: امیدوارم این نمایشگاه تاثیر خود را داشته باشد و قطعاً مورد رضایت مقام‌معظم رهبری و حمایت دولت خواهد بود.

در این نمایشگاه، تفاهم نامه ای میان ورارت صمت، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی امضا شد.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا