بورسفرابورس

کاهش زمان توقف نمادها با اجرای قوانین جدید بازار پایه

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر کاهش چشمگیر تعداد و زمان توقف و بازگشایی‌های طولانی‌مدت نمادها گفت: در حال حاضر در بازارهای اصلی که شرکت‌های پذیرفته شده هستند، هیچ مشکلی در این خصوص نداریم؛ چراکه بعد از اصلاحاتی که بر روی دستورالعمل‌ها انجام شد دیگر نمادی با توقف طولانی نداشته‌ایم، مگر این‌که مسائل خاصی مطرح باشد؛ مثلا موارد حقوقی و دادگاه داشته باشد یا اطلاع‌رسانی با اهمیتی داشته باشد که با درخواست شرکت و به دلیل ملاحظات بیرونی زمان توقف طولانی شده باشد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی از فرابورس ایران، معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به کاهش زمان توقف نمادها به عنوان یکی از نتایج اجرای قوانین جدید بازار پایه فرابورس، از تفویض اختیار توقف و بازگشایی نمادها به فرابورس خبر داد.

حسن امیری  در خصوص فعالیت بازار برتر بورس و سازو کار طراحی شده برای آن گفت: بازار برتر پیشنهادی است که از حدود دو ماه پیش در هیات مدیره بورس تهران مطرح شد و پس از جمع‌بندی، برای بررسی و تصویب به سازمان بورس ارسال شده است.

همچنین بخوانید

وی درباره مراحل طی شده برای تصویب این پیشنهاد در سازمان بورس اظهار کرد: نتایج جمع‌بندی این پیشنهاد برای کمیته تدوین رفته و در آنجا کارگروهی متشکل از فعالان حوزه بازار و سایر حوزه‌ها برای بررسی در نظر گرفته شده است.

امیری در تشریح مکانیزم پیشنهادی بازار برتر خاطرنشان کرد: پیشنهاد این است که تعدادی از شرکت‌ها که از نظر شفافیت وضعیت بهتری داشته باشند و رقم سرمایه آن‌ها نیز مناسب باشد، در بازاری متفاوت به نام بازار برتر قرار گیرند تا در خصوص حجم مبنا و دامنه نوسان آن‌ها متفاوت‌تر از بازارهای دیگر تصمیماتی گرفته شود.

کوتاه شدن زمان توقف نمادها با تفویض توقف و بازگشایی‌ها به فرابورس

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار  با تاکید بر کاهش چشمگیر تعداد و زمان توقف و بازگشایی‌های طولانی‌مدت نمادها گفت: در حال حاضر در بازارهای اصلی که شرکت‌های پذیرفته شده هستند، هیچ مشکلی در این خصوص  نداریم؛ چراکه بعد از اصلاحاتی که بر روی دستورالعمل‌ها انجام شد دیگر نمادی با توقف طولانی نداشته‌ایم، مگر این‌که مسائل خاصی مطرح باشد؛ مثلا موارد حقوقی و دادگاه داشته باشد یا اطلاع‌رسانی با اهمیتی داشته باشد که با درخواست شرکت و به دلیل ملاحظات بیرونی زمان توقف طولانی شده باشد.

امیری اجرای مقررات جدید بازار پایه را تسهیل‌کننده زمان بازگشایی برخی نمادهای مشمول انتقال از بازارهای اصلی به بازارهای پایه ارزیابی کرد و افزود: به دلیل این‌که در بازار پایه نمادها بر حسب و برحسب میزان اطلاعات داده شده و در سه تابلوی زرد، نارنجی و قرمز طبقه‌بندی می‌شوند، پیش‌بینی ما تسریع در روند بازگشایی نمادهای منتقل‌شده است. به دلیل این‌که دستورالعمل فعلی بازار پایه تفاوت چندانی با دستورالعمل شرکت‌های پذیرفته‌شده ندارد. یعنی ممکن است شرکتی کسری اطلاعات داشته باشد، اما در مقررات جدید شرکت‌ها باید کسری اطلاعات خود را در بازار پایه برطرف کند تا بتوانند وارد بازار شوند.

وی ادامه داد: البته این مسئله طبیعی است که اگر شرکتی نتوانسته در بازار قبلی  اطلاعات ارائه دهد، فارغ از بررسی دلیل این مسئله، در اینجا هم نتواند. اما در مجموع در بازار پایه تا حدی از این مشکلات حل می‌شود و چون مسئولیت توقف و بازگشایی به طور کامل به فرابورس تفویض می‌شود، پیش‌بینی ما این است که زمان‌بندی‌ها کوتاه‌تر شود.

تدوین سه دستورالعمل جدید در دستور کار است

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار از تدوین سه دستورالعمل جدید در این معاونت خبر داد و گفت: طی هفته‌های اخیر سه دستورالعمل انضباطی، مصادیق دست‌کاری و پذیرش تدوین شده است که از اهمیت زیادی به لحاظ بنیادین برخوردار هستند. این دستورالعمل‌ها پس از طی مرحله کمیته تدوین، در حال حاضر جهت بررسی و تصویب به هیات مدیره سازمان رسیده است.

وی همچنین از احتمال ابلاغ دستورالعمل پذیرش در هفته آتی خبر داد و در خصوص دو دستورالعمل دیگر خاطرنشان کرد: دستورالعمل انضباطی نیز تاکنون دو جلسه بررسی را در هیات مدیره پشت سر گذاشته است و پیش‌بینی می‌شود در یک تا دو جلسه آینده به تصویب هیات مدیره رسیده و پس از آن ابلاغ شود. ضمن این که دستورالعمل مصادیق دست‌کاری نیز مرحله بررسی و جمع‌بندی را طی می‌کند.

تلاش برای کاهش زمان و افزایش کیفیت گزارش‌ها

معاون نظارت بر بورس‌ها و ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به کاهش چشمگیر زمان گزارشگری شرکت‌های بورسی طی یک سال اخیر گفت: خوشبختانه اکنون از نظر زمان انتشار اطلاعات وضعیت مناسبی داریم و تاخیرهای زیاد برخی ناشران به شدت کاهش پیدا کرده است. به نحوی که شاخص میانگین تاخیر گزارشگری‌های ناشران از عدد حدود ۲۳ روز در دو  تا دو سال و نیم سال گذشته،  به یک و دو روز رسیده است. این در حالی است که متوسط زمان ارائه گزارش‌های اسفند ۲ روز بوده است که این نشان از وضعیت خوب شرکت‌های ما در ایفای وظیفه زمان گزارشگری دارد.

امیری با تاکید بر تلاش برای افزایش سطح کیفی گزارش‌ها در هیات نظارت بر بورس‌ها و اوراق بهادار نیز گفت: از دیگر برنامه‌های پیش روی این معاونت این است که بتواند سطح گزارش‌ها را از نظر بهبود کیفی محتویات گزارش‌ها بالا ببرد. در این راستا باید درباره اجرای مواردی همچون اصلاح فرم‌ها و افزایش نظارت کیفیت گزارشگری را در بین گزارش‌های شرکت‌های بورسی تا حد ممکن ارتقا دهیم.

 

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا