صنعت، معدن، تجارتویدئو

ویدئو/ تولید خودجوش ماسک توسط فعالان صنعت پوشاک

 

در شرایطی که به گفته نائب رئیس اتحادیه پوشاک، اقدام حمایتی از سوی دولت برای تأمین مالی و مواد اولیه تولید ماسک صورت نگرفته است، برخی صنعتگران و خیرین به صورت خودجوش در حال تولید این کالا در کشور هستند تا اقدامی در جهت مبارزه با ویروس کرونا انجام داده باشند.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی به نقل از فارس، با شیوع ویروس کرونا در کشور، نخستین محصولی که برای مقابله با این ویروس مورد توجه قرار گرفت، ماسک بود. به همین دلیل تقاضای زیادی برای خرید این کالا در بازار ایجاد شد که محصولات موجود در بازار توان پاسخگویی به این نیاز را نداشت و البته احتکار نیز بر این مسئله تأثیرگذار بود.

همچنین بخوانید

با افزایش نیاز کشور به مصرف ماسک، بحث هایی در مورد افزایش تولید داخل مطرح شد و حتی جلساتی نیز بین برخی دولتی ها با تولیدکنندگان برگزار شد که در آن وعده هایی برای حمایت مالی و تامین مواد اولیه صنایع داده شد اما به گفته نایب رییس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک تاکنون عملی نشده است.

مجید نامی قبلا با اشاره به جلسه تولیدکنندگان پوشاک با مسئولان دولتی، گفته بود: قرار است دولت برای تولید ماسک‌های پارچه‌ای، تأمین مالی و پرداخت تسهیلات انجام دهد.

وی در جدیدترین اظهار نظر خود چند روز پس از برگزاری جلسه با دولت، به فارس گفت: خبری از کمک دولت برای تولید ماسک نیست و در حال حاضر تولیدکنندگان به صورت خودجوش در حال تولید ماسک هستند.

نامی با بیان اینکه در حال حاضر تولیدکنندگان از نظر تامین پارچه و همچنین تأمین منابع مالی برای تولید ماسک با مشکل روبرو هستند، گفت: با این وجود، روزانه حدود ۳۰ هزار ماسک در حرکت خودجوش صنعتگران در کشور تولید می شود.

وی تصریح کرد: برخی تولید کنندگان پارچه، مواد اولیه مورد نیاز تولیدکنندگان ماسک را تامین کرده‌اند که عمدتا مواد اولیه و دوخت به صورت رایگان و توزیع ماسک‌ها به صورت رایگان انجام می‌شود.

نایب رییس اتحادیه تولید و صادرات پوشاک ادامه داد: میزان تولید یکی از تولیدکنندگان از چند روز پیش تا روز چهارشنبه هفته جاری به حدود ۱۰۰ هزار عدد ماسک می رسد و تولیدکنندگان دیگر نیز در اندازه های مختلف تولید دارند به طوری که یکی از تولیدکنندگان روزانه ۱۰ تا ۱۵ هزار ماسک تولید می‌کنند

مجید افتخاری نیا، عضو هیأت مدیره اتحادیه تولید و صادرات پوشاک نیز در این مورد با بیان اینکه دو سناریو برای تولید ماسک پارچه ای توسط تولیدکنندگان پوشاک مطرح است، به فارس گفته بود: طبق یکی از سناریوها، دولت پارچه مورد نیاز برای تولید ماسک را به بخش خصوصی ارائه خواهد کرد تا نسبت به این تولید اقدام کنند، طبق سناریوی دیگر نیز یک‌ سوم هزینه تولید ماسک از سوی دولت در اختیار تولیدکنندگان قرار خواهد گرفت تا برای تولید ماسک اقدام کنند.

در عین حال، حسین مدرس خیابانی قائم مقام وزیر صنعت نیز گفته بود: طبق اعلام رئیس اتحادیه پوشاک ۱۰۰ کارخانه بزرگ کشور هم اکنون آمادگی تولید ۴.۵ تا ۵ میلیون قطعه ماسک در روز را دارند که از این ظرفیت به بهترین شکل استفاده خواهد شد و مقدمات لازم برای حمایت از آنها از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی فراهم آمده است.

این بحث ها و جلسات در حالی مطرح و برگزار شده اند که در کنار عدم تأمین مالی و مواد اولیه تولید ماسک از سوی دولت، صنعتگران و خیرین کشور بی کار نمانده و تولید مردمی ماسک در کشور همچنان ادامه دارد.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا