امسال چهار سامانه جدید برای مبارزه با قاچاق کالا و تخلفات بهرهبرداری میشود
چهار سامانه طرح امضای دیجیتال در اسناد حمل با اولویت بارنامه برخط، سامانه جامع حملونقل بین المللی، سامانه تحت وب گزارشات سفارش مشتری و مدیریت وب سرویسهای سازمان و سامانه شحباز در راستای مبارزه با قاچاق کالا و تخلفات در سال جاری به بهره برداری میرسد.
به گزارش آرمان اقتصادی، حسین متولی حبیبی مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات این سازمان با اشاره به اقدامات انجام شده در خصوص تهیه و تکمیل سامانه های مدیریتی و نظارتی اظهار داشت: طبق تکالیف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، فرایند اجرایی طرح اجرای امضای دیجیتال در اسناد حمل با اولویت بارنامه برخط از سال ۹۸ آغاز شده و تکمیل پروژه بهصورت کامل تا شهریورماه ۱۳۹۹ با هدف حذف فیزیکی اوراق بهادار بارنامه انجام میشود.
وی افزود: نرم افزار و سخت افزار مورد نیاز برای تجهیز سامانه بارنامه برخط خریداری شده و اجرای آزمایشی با دو شرکت منتخب انجام شده و در حال پوشش طرح برای همه شرکت های مربوطه است.
مدیرکل دفتر فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با اشاره به اجرای طرح تحلیل و پیاده سازی سامانه جامع حملونقل بین المللی گفت: در راستای تکالیف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در بند یکپارچهسازی اسناد حمل، طی دو سال با هدف تجمیع همه سامانههای موجود در زمینه حملونقل بین المللی و نیز اصلاح فرایندها در مرزهای کشور با همکاری دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین المللی، مناقصه این طرح در اواخر سال ۹۸ برگزار شده و در سال ۹۹ فاز تحلیل و شناخت این پروژه آغاز شده است.
وی از تکمیل و راهاندازی سامانه TUIX مرتبط با تکالیف و وظایف ستاد مبارزه با کالای قاچاق و ارز در سال ۹۹ خبر داد و گفت: اخذ سرویس های اطلاعاتی مورد نیاز سامانههای عملیاتی سازمان ( بارنامه و ..) و تجمیع آنها در بستر TUIX وزارت راه و شهرسازی و پشتیبانی از حدود ۵۰ سامانه عملیاتی و پایگاه داده، همچنین و اتمام وظایف و تکالیف ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و اتمام پروژه های نیمه تمام از برنامه های حوزه فناوری اطلاعات است.
متولی با بیان این که سامانه شحباز (سامانه مدیریت شرکتهای حملونقلی، بازارگاهها و تخلفات) در سال ۹۹ به بهره برداری می رسد، اظهار داشت: این سامانه در سال ۱۳۹۲ راهاندازی شد و در سال ۱۳۹۸ براساس نیازهای جدید دفاتر تخصصی و همچنین سیستمی کردن فرآیند ثبت بازارگاههای الکترونیکی حمل ونقل، با تکنولوزی جدید در حال بازنویسی است که طبق برنامه در سال ۱۳۹۹ بهره برداری میشود.
وی افزود: کارگروه بازارگاههای الکترونیکی حمل ونقل به صورت رسمی در سال ۹۸ (فرایند ارایه مجوز از سال ۹۶ شروع شده است) و جلسات بهصورت مستمر در خصوص تسهیل در کسب و کارهای نوین تشکیل شده است، همچنین به ۱۹ بازارگاه حمل کالا از ابتدا تا کنون مجوز ارائه شده که ۱۰ مورد آنها در سال ۹۸ بوده است و این فرایند در سال ۹۹ نیز ادامه دارد.
متولی در ادامه از تکمیل سامانه تحت وب گزارشات سفارش مشتری و مدیریت وب سرویسهای سازمان تا پایان سال ۹۹ خبر داد و گفت: براساس این پروژه ارائه خدمات به مشتریان متقاضی اطلاعات (بارنامه، صورت وضعیت ، کارکرد راننده و ناوگان و …) درون و برون سازمانی تنها از این درگاه انجام میشود.