انرژی

افتتاح ۱۵ پروژه برق در سیستان و بلوچستان

ایسنا/سیستان و بلوچستان رییس جمهور در ارتباط ویدئو کنفرانس ۱۵ پروژه صنعت برق در سیستان‌وبلوچستان را افتتاح کرد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی در مراسم افتتاح این طرح ها که به صورت متمرکز در زاهدان برگزار شد، افزود: هفته سی‌ام پویش «هر هفته الف-ب-ایران» در سه استان سیستان‌وبلوچستان، خوزستان و خراسان رضوی با سرمایه گذاری ۵۹۳۶ میلیارد تومان انجام شد.

همایون حائری بیان کرد: سهم سیستان‌وبلوچستان افتتاح ۱۵ پروژه به ارزش ۱۴۳۸ میلیارد تومان در شهرهای زاهدان، زابل، ایرانشهر، سراوان و نیکشهر است.

همچنین بخوانید

وی بیان کرد: همچنین سه پروژه کلنگ زنی به ارزش ۲۳۵ میلیارد تومان، شامل خط ۱۳۲ کیلو ولت فنوج – کتیج به طول ۱۵۰ کیلومتر مدار، خط ۲۳۰ کیلو ولت زاهدان – میرجاوه به طول ۱۵۰ کیلومتر مدار و همچنین ساخت مرکز کنترل راهبری شبکه انتقال استان (دیسپاچینگ شرق) با نرم افزار بومی از پروژه‌های احداثی برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان است که با حضور معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی به زمین زده شد.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی به طرح‌های مهم افتتاحی در این استان اشاره کرد و گفت: پروژه عظیم خط ۴۰۰ کیلو ولت زاهدان-بم به طول ۲۷۰ کیلومتر که در تیر سال۱۳۸۶ عملیات اجرایی آن آغاز شد و پس از فراز و نشیب‌های مختلف طی ۱۳ سال مهرسال ۹۸ تنها با  ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی مواجه شد.

وی تصریح کرد: پیشرفت پروژه خط ۴۰۰ کیلو ولت زاهدان – بم با ارزش ۶۷۰۰ میلیارد ریال طی ۱۱ ماه اخیر از ۶۵ درصد به میزان ۱۰۰ درصد افزایش یافت و ساخت و ساز آن پس از ۱۴ سال کامل و افتتاح شد.

حائری خاطر نشان کرد: تکمیل رینگ ۴۰۰ کیلو ولت شرق کشور، بهبود پایداری و قابلیت اطمینان شبکه برق در استان و جنوب‌ شرق، کاهش تلفات شبکه و تامین نیازمندی صنایع جدید در سیستان‌وبلوچستان در سال «جهش تولید» از جمله مزایای این پروژه است.

وی افزود: هرچند در اجرای این پروژه اشتغال ۶۰ نفر بطور مستقیم برآورد شده بود اما با به بهره‌برداری رسیدن این خط تامین زیرساخت مورد نیاز جهت راه‌اندازی صنایع بسیاری در استان را فراهم کرده که نوید بخش رفع بسیاری از مشکلات اشتغال در آینده نزدیک است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: بدنبال اصلاح ساز و کار جهت ادامه ساخت و ساز این پروژه برای اولین بار در صنعت برق کشور از روش فاینانس فروشنده استفاده شد.

وی ادامه داد: اصلاح ساز و کار این پروژه در بخش تامین سیم هادی اسکواپ که به میزان سه هزار و پانصد تن از طریق فاینانس فروشنده و به مبلغ یکهزار و پانصد میلیارد ریال بود که سبب صرفه‌جویی ریالی و زمانی قابل ملاحظه‌ای نسبت به حال حاضر را در پی داشته است.

حائری به دیگر پروژه‌های افتتاحی هفته سی‌ام پویش «هر هفته الف-ب-ایران» اشاره کرد و اظهارداشت: بهره‌برداری از خط ۴۰۰ کیلو ولت میل نادر که برای اولین بار در صنعت برق کشور با روش EPC اجرا شد.

وی ادامه داد: این خط به طول ۵۰ کیلومتر مدار با هدف تامین زیر ساخت انتقال انرژی تولید شده در مزرعه بادی به شبکه سراسری ساخته شده است.

معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: از مزایای این پروژه امکان صادرات برق تولیدی نیروگاه‌های بادی به افغانستان، تامین بخشی از نیاز مصرف استان و افزایش سهم تولید در استان، کاهش تلفات در شبکه و فراهم ساختن زیرساخت سرمایه‌گذاری در منطقه است.

وی با بیان اینکه اجرای پروژه از روش EPC  از نظر زمان و هزینه حدود ۳۷ درصد صرفه جویی به همراه داشته است اظهارداشت: خط مذکور به همراه پست موقت ۶۳ کیلو ولت میل نادر با ارزش یک هزار و ۲۰ میلیارد ریال اجرا شده است.

حائری بیان کرد: بهره‌برداری فاز اول نیروگاه تولید پراکنده رشد آسایش به عنوان اولین نیروگاه تولید پراکنده بخش خصوصی در سیستان‌وبلوچستان با توان تولیدی ۱۱ مگاوات به ارزش ۲۷۰۰ میلیارد ریال، بهره‌برداری از فاز دوم نیروگاه ۵۰ مگاواتی سراوان از معدود نیروگاه‌های موبایل دولتی در کل کشور به ارزش ۲۰۰۰ میلیارد ریال، احداث ۶۰ کیلومتر مدار خط ۶۳ کیلو ولت و پست ۶۳ کیلو ولت چانف در منطقه نیکشهر به ارزش ۲۶۰ میلیارد ریال، توسعه پست‌های ۶۳ کیلو ولت خاتم الانبیا ایرانشهر، ۶۳ کیلو ولت نیکشهر، ۶۳ کیلو ولت رحمت آباد سیب سوران، ۶۳ کیلو ولت امام علی (ع) زاهدان، ۶۳ کیلو ولت پلان چابهار، افزایش ظرفیت بانک‌های خازنی در پست‌ های میلک و سرباز و همچنین Unmanned کردن پست ۶۳ کیلو ولت نیکشهر در مجموع به ارزش بیشاز ۳۵۱ میلیارد ریال از جمله برنامه‌های افتتاح و توسعه‌ای برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان است.

وی اظهارکرد: کمک به رفع افت ولتاژ، تعدیل بار فیدرهای توزیع و پست‌های مناطق، کاهش تلفات، تامین برق پایدار و مطمئن، امکان برقداری روستاهای بی برق منطقه، رفع افت ولتاژ شبکه‌های روستایی موجود منطقه چانف و جلوگیری از نوسانات ولتاژ ، اعتماد سازنده به بخش خصوصی از جمله مزایای طرح‌های اجرایی ذکر شده است.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا