امور زیربناییتعاون و اشتغال

تدوین سند ملی توسعه کارآفرینی با مشارکت همه دستگاه‌ها

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از تهیه و تدوین سند ملی توسعه کارآفرینی با مشارکت همه دستگاه‌ها و بخش خصوصی خبر داد.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی به نقل از وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی، عیسی منصوریبر اهمیت بهره‌وری تاکید کرد و توجه ویژه به سرمایه انسانی در کشور را ضروری خواند و اظهار داشت: بر اساس شرایط حال حاضر کشور، مولفه های اصلی رشد اقتصادی در سه حوزه سرمایه‌گذاری، اشتغال و بهره‌وری تعریف می شوند.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سهم منابع انسانی در رشد اقتصادی کشور را حدود ۱۸ درصد دانست و افزود: این سهم در کشورهای آسیایی شرقی ۲۲ درصد و در کشور آمریکا ۳۴درصد است.

منصوری گفت: سرمایه ثابت مبتنی بر آی تی در کشور حدود ۸۸ درصد است که این عدد، آمار  بالایی را  در این زمینه نشان می‌دهد.

وی اظهار داشت: توجه به بهره‌وری از طریق کارآفرینی نوآورانه در کشور را ضروری است که در حال حاضر  این موضوع در دستور کار وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی قرار دارد؛ ضمن اینکه در قواعد اجرایی کشور به مقوله کارآفرینی به عنوان بنگاه توجه می‌شود و شخص کارآفرین مورد توجه قرار نمی‌گیرد.

منصوری با اشاره به اینکه در قوانین موجود کشور بیشتر از بنگاه‌ها حمایت می‌شود تا فرد به عنوان یک کارآفرین، تصریح کرد: این جشنواره نمادی از حمایت و قدردانی از فرد کارآفرین تلقی می شود؛ در همین راستا مصوبه‌ای تنظیم شده و فرایند آن در کمیسیون اقتصادی با مشارکت دستگاه ها و بخش خصوصی در دست پیگیری است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال با تاکید بر اینکه منزلت اجتماعی و کسب و کار کارآفرینان به عنوان فرد باید مورد توجه و حمایت قرار گیرد، افزود: تسهیل در مباحث گمرکی، اخذ روادید برای کارآفرینان و هماهنگی های مورد نیاز در نظام تامین مالی برای این افراد از جمله مواردی هستند که باید در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه در سال گذشته آنچه که مورد تاکید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی قرار گرفت، حمایت از افراد کارآفرینی بود که در حوزه فعالیت‌های نوآورانه فعالیت کرده اند، تصریح کرد: در این راستا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی حمایت از استارتاپ ها، شتاب دهنده ها و کارخانه های نوآوری را در برنامه‌های خود قرار داده است.

منصوری به اقدامات صورت گرفته در حوزه های هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاک چین اشاره کرد و افزود: با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، بنیاد ملی توسعه کارآفرینی در حوزه هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و بلاک چین ایجاد شده است.

معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه نیازمند ایجاد پلتفرم های لازم برای فعالیت کارآفرینان و بخش خصوصی هستیم، افزود: مأموریت این بنیادها، مشارکت بخش خصوصی و توسعه پلتفرم ها در حوزه کارآفرینی است.

 وی با بیان اینکه در هفته گذشته مرکز ملی توسعه صنعت آبزیان را با مشارکت وزارت کشاورزی ایجاد کرده ایم، افزود: به همین منظور بنیاد ملی توسعه محتوای دیجیتال نیز به صورت تخصصی ایجاد شده است. 

معاون اشتغال تصریح کرد: در حوزه های تخصصی  با مشارکت دستگاه های مربوطه و بخش خصوصی تلاش شده است پلتفرم هایی ایجاد شود تا کارآفرینان به عنوان شخص به راحتی بتوانند قابلیت های خود را شکوفا کنند.

 منصوری به فرآیند انتخاب  کارآفرینان در استان‌ها اشاره کرد و افزود: سالانه در هر استان با سازوکارهای موجود، ۱۰ نفر کارآفرین برتر انتخاب و با توجه به شاخص های مشخص ۱۰ نفر نیز در سطح ملی به عنوان کارآفرین برتر شناسایی و انتخاب می شوند.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا