ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

ممنوعیت دانلود وی چت و تیک تاک لغو شد

رییس جمهور آمریکا مجموعه فرامین اجرایی که شامل ممنوعیت دانلود وی چت و تیک تاک بودند را لغو و به وزارت بازرگانی دستور داد نگرانیهای امنیتی مربوط به این اپلیکیشنهای چینی را مورد بازبینی قرار دهد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور پیشین آمریکا در تلاش برای مسدود کردن دانلود این اپلیکیشنها و ممنوعیت مبادلات تکنیکال بود که تیک تاک و وی چت اعلام کرده بودند مانع از دسترسی به این اپلیکیشنها در آمریکا می شود. دادگاههایی در آمریکا مانع اجرای این فرامین شدند و دستورات مذکور هرگز به اجرا درنیامدند.

همچنین بخوانید

یک مقام کاخ سفید گفت: بازبینی امنیت ملی جداگانه آمریکا از تیک تاک که در اواخر سال ۲۰۱۹ آغاز شد، ادامه دارد اما جزییات بیشتری ارائه نکرد. یک مقام دیگر دولت آمریکا به خبرنگاران گفت: کاخ سفید در خصوص ریسکهای داده کاربران تیک تاک بسیار نگران مانده است.

فرمان اجرایی جدید بایدن دستورهایی که در اوت علیه وی چت و تیک تاک صادر شده بودند و دستور دیگری که در ژانویه صادر شده بود و هشت اپلیکیشن مالی و ارتباطی دیگر را هدف گرفته بود، لغو می کند. در دستور ژانویه از مقامات خواسته شده بود مبادلات با هشت اپلیکیشن چینی شامل علی پی گروه علی بابا و کیو کیو والت شرکت تنست هولدینگز و خدمات پرداخت وی چت را ممنوع کنند.

دولت ترامپ مدعی بود وی چت و تیک تاک نگرانیهای امنیت ملی ایجاد می کنند و این خطر وجود دارد که اطلاعات شخصی کاربران آمریکایی توسط دولت چین جمع آوری شود. هر دو اپلیکیشن تیک تاک و وی چت چنین اتهامی را تکذیب کرده اند.

دولت آمریکا خواستار تجدیدنظر در احکام قضایی شده بود که از اجرای فرمان رییس جمهور پیشین آمریکا در خصوص این اپلیکیشنها جلوگیری کرده بودند اما پس از به قدرت رسیدن بایدن، وزارت دادگستری خواستار توقف بررسی درخواستهای تجدیدنظر شد.

در دستور بایدن آمده است جمع آوری داده از شهروندان آمریکایی خطر فراهم کردن دسترسی دشمنان خارجی به اطلاعات مذکور را به همراه دارد. وزارت بازرگانی باید به شکل مداوم به ارزیابی مبادلاتی بپردازد که ریسک پیامدهای فاجعه آمیز بزرگ روی امنیت یا انعطاف پذیری زیرساخت حساس یا اقتصاد دیجیتالی آمریکا به همراه دارند.

تحت دستور بایدن، وزارت بازرگانی آمریکا باید در مدت ۱۲۰ روز توصیه های لازم برای حمایت از داده های آمریکایی که شرکتهای تحت کنترل دشمنان خارجی به آن دسترسی دارند یا به دست می آورند ارائه کند.

بر اساس گزارش رویترز، بایدن هفته گذشته فرمان اجرایی را امضا کرد که سرمایه گذاری آمریکایی در بعضی شرکتهای چینی فعال در بخشهای دفاعی و فناوری اطلاعاتی را ممنوع کرد.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا