انرژی

نفت از ریزش بیشتر جان به در برد

قیمت نفت تحت تاثیر پیش بینی رشد محدود تولید نفت آمریکا در سال میلادی جاری، روز جمعه افزایش یافت و چهارمین رشد هفتگی متوالی را رقم زد.

به گزارش آرمان اقتصادی، بهای معاملات نفت برنت با ۴۳ سنت معادل ۰.۶ درصد افزایش، در ۷۳ دلار و ۵۱ سنت در هر بشکه بسته شد. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۶۰ سنت معادل ۰.۸ درصد افزایش، به ۷۱ دلار و ۶۴ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص حدود ۱.۱ درصد رشد هفتگی نشان دادند.

همچنین بخوانید

منابع آگاه در اوپک اظهار کردند این گروه انتظار دارد تولید نفت آمریکا امسال با وجود رشد قیمتها، رشد محدودی داشته باشد. مقامات اوپک دورنمای تولید آمریکا را از کارشناسان صنعتی خارج از این گروه دریافت کردند. این پیش بینی ها به معنای آن است که اوپک پیش از بهبود تولید نفت شیل در سال ۲۰۲۲، قدرت مدیریت بیشتری بر بازار در کوتاه مدت خواهد داشت.

فیلیپ فلاین، تحلیلگر ارشد بازار در گروه پرایس فیوچرز در این باره گفت: بازارهای نفت صعود کردند زیرا اوپک نسبت به این که افزایش تولید نفت آمریکا به حدی باشد که این گروه را وادار کند برنامه هایش به منظور تقویت قیمتها را تغییر دهد، بدبین است.

نفت برنت روز چهارشنبه در بالاترین قیمت از آوریل سال ۲۰۱۹ و شاخص نفت آمریکا در بالاترین قیمت از اکتبر سال ۲۰۱۸ بسته شده بود. اما قیمتها روز پنج شنبه تحت تاثیر رشد ارزش دلار آمریکا که قیمت نفت را به ارزهای دیگر گرانتر کرد، عقب نشینی کرده بودند.

منابع آگاه به رویترز اظهار کردند مقامات کمیسیون اقتصادی اوپک و مفسران بیرونی در نشستی با موضوع تولید نفت آمریکا شرکت کردند. اوپک در دیدار جداگانه ای که روز پنج شنبه برگزار شد، پیش بینی های بیشتری درباره دورنمای سال ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ شنید. اگرچه توافق عمومی بر این است که رشد تولید نفت آمریکا امسال محدود خواهد بود اما یک منبع صنعتی اعلام کرد پیش بینی ها برای سال ۲۰۲۲ از ۵۰۰ هزار بشکه در روز تا ۱.۳ میلیون بشکه در روز متغیر است.

عاملی که رشد قیمتها را محدود کرد، نگرانیها نسبت به روند شیوع ویروس کرونا بود. همچنین اظهارات روز پنج شنبه مذاکره کننده ارشد ایران که اعلام کرده بود تهران و واشنگتن از همیشه به رسیدن به توافق هسته ای نزدیک شده اند، به نگرانیهای بازار افزود.

بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات انرژی بیکرهیوز روز جمعه اعلام کرد شرکتهای انرژی آمریکایی هفته گذشته برای دومین هفته متوالی به شمار دکلهای حفاری نفت و گاز طبیعی اضافه کرده اند. شمار دکلهای نفت با هشت حلقه افزایش، به ۳۷۳ حلقه رسید که بالاترین میزان از آوریل سال ۲۰۲۰ بود در حالی که شمار دکلهای حفاری گاز با یک حلقه افزایش، به ۹۷ حلقه رسید که نخستین افزایش در شش هفته گذشته بود. مجموع دکلهای حفاری نفت و گاز ۲۰۴ حلقه معادل ۷۷ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش پیدا کرده است. همچنین ۹۳ درصد رشد از زمان سقوط به رکورد پایین ۲۴۴ حلقه در اوت سال ۲۰۲۰ داشته است.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا