امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

اصلاح باغات سنتی و احداث صنایع فرآوری نیاز اصلی باغداران خنداب

خنداب- نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی گفت: نیاز اصلی باغداران خنداب، احداث صنایع پشتیبان و فرآوری محصولات باغی و اختصاص تسهیلات برای اصلاح باغات سنتی است.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، علی اکبر کریمی، صبح چهارشنبه در نشست بررسی مشکلات حوزه باغات شهرستان خنداب که با حضور محمدمهدی برومندی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان خنداب در حوزه باغداری عنوان کرد: هر چند این شهرستان در حوزه باغداری از ظرفیت بالایی برخوردار است ولی مشکل جدی این شهرستان در حوزه باغداری عدم وجود صنایع پشتیبان و فرآوری محصولات کشاورزی است.

وی ادامه داد: به دلیل نبود زیرساخت‌های صنایع پشتیبان و فرآوری محصولات کشاورزی در این شهرستان، هر ساله محصولات باغی این منطقه که ظرفیت صادرات دارد، از بین می‌رود و یا با قیمت بسیار پایین توسط دلالان خریداری می‌شود.

نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: یکی از مشکلات شهرستان خنداب، هدر رفت محصول انگور به دلیل کشت این محصول به شیوه سنتی است. اگر این محصول به صورت داربستی کشت شود دور ریز این محصول بسیار کاهش خواهد یافت و تولید محصولات دیگر همچون کشمش در این شهرستان افزایش می‌یابد بنابر این نیاز است اعتبار بیشتری از محل قانون بودجه سنواتی برای اصلاح باغات به باغداران این شهرستان اختصاص یابد.

کریمی با اشاره به اینکه ۲۷۰ پرونده در شهرستان خنداب برای اصلاح باغ‌ها تشکیل شده است که منتظر دریافت تسهیلات هستند، عنوان کرد: سالانه ۱۲۰ هزار تن انگور در این شهرستان تولید می‌شود و قابلیت تولید ۳۰ هزار تن کشمش در این شهرستان وجود دارد ولی به دلیل نبود صنایع پشتیبان و فرآوری و عدم استفاده از شیوه داربستی در باغات انگور، ظرفیت تولید کشمش به ۱۰ هزار تن در این شهرستان کاهش یافته است.

وی ادامه داد: محصولات باغی این شهرستان بالاخص کشمش در استان‌های همجوار با قیمت بسیار نازل خریداری می‌شود. از طرفی تولید کنندگان محصولات باغی این شهرستان گرفتار دلالی هستند و نیاز است در این شهرستان کارخانه‌های فرآوری کشمش افزایش پیدا کند.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا