معاون آب و خاک جهاد کشاورزی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر مصرف بیش از ۹۰ درصد آب در حوزه کشاورزی، تأکید کرد: بررسی ها و اندازه گیری های ما این رقم را حدود ۶۴ درصد نشان می دهد.
به گزارش آرمان اقتصادی، علی مراد اکبری، معاون آب و خاک جهاد کشاورزی در نشستی خبری از اختصاص هزار میلیارد تومان برای مقابله با خشکسالی خبر داد و گفت: تاکنون ۵۰۰ میلیارد تومان این رقم در اختیار ما قرار گرفته و منتظر تخفیف ۵۰۰ میلیارد تومان باقی مانده هستیم.
اکبری همچنین با اشاره به اینکه امسال دولت ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه قنوات تخصیص داده است، اظهار کرد: هم اکنون این مبلغ در اختیار ما قرار گرفته و در استانها اقدامات اجرایی را شروع کرده ایم. ضمن اینکه با بنیاد برکت نیز قراردادی به امضا رساندیم که بر این اساس ۵۰ میلیارد تومان باید توسط این بنیاد در اختیار ما قرار بگیرد که هنوز تخصیص آن انجام نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره وضعیت زاینده رود و اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: در حوزه زاینده رود کارهای زیادی انجام دادیم. به عنوان مثال ۵۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار انجام شده و در مجموع اقدامات صورت گرفته، راندمان آبیاری در آن منطقه به ۷۰ درصد رسیده است. در حالی که متوسط کشور ۴۵ درصد است. همچنین حدود دو هزار و ۱۰۰ گلخانه در استان اصفهان ایجاد شده و شروع به کار کرده که هزار و ۱۰۰ هکتار آن در اراضی زاینده رود است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه برنامهای برای پایداری تولید تهیه کرده ایم، خاطرنشان کرد: باید دعا کنیم که از مسیر خشکسالی با موفقیت عبور کنیم.
به گفته اکبری از دیگر اقدامات انجام شده در اطراف زاینده رود، حوزه کشت زعفران طی سالهای اخیر بوده که محصولی کم آب و اقتصادی است.
اکبری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه عنوان شده کشت برنج در استانهای خوزستان و اصفهان یکی از دلایل ایجاد بحران آب در آن نواحی است، تصریح کرد: اقدامات مربوط به اجرای الگوی کشت در استان اصفهان انجام شده اما جزئیات آن را باید از معاونت امور زراعت پیگیری کنید و این معاونت باید پاسخگوی آن باشد.
۶۴ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی درباره مباحث مطرح شده مبنی بر مصرف بیش از ۹۰ درصد آب در حوزه کشاورزی، تأکید کرد: بررسیها و اندازه گیری های ما این رقم را حدود ۶۴ درصد نشان میدهد.
وی همچنین با اشاره به مطرح شدن مباحثی در انتقاد از کشت هندوانه در کشور اظهار کرد: کشت هندوانه ۴۳۰۰ مترمکعب آب در هر هکتار مصرف میکند که از گندم نیز کمتر است. چون هندوانه کاران ما با روش آبیاری تیپ کار میکنند.
اکبری با اشاره به اینکه شرایط خشکسالی و کمبود آب در سال زراعی گذشته در ۷۰ سال قبل بی سابقه بوده است، گفت: علاوه بر این ما با انباشت خشکسالی در کشور مواجه هستیم. چرا که حدود دو دهه است با این چالش مواجهیم و زمینهای ما آنقدر خشک و تشنه است که حتی اگر باران هم ببارد، بسیار زمان میبرد تا این اراضی اشباع شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اجرای فاز دوم طرح خوزستان و ایلام نیز بیان کرد: در این حوزه تخصیص آب دچار مشکل بود که با پیگیریهای انجام شده تخصیص آب برای ۲۵۵ هزار هکتار از این اراضی نهایی شده است.
وی درباره پروژه گلستان با اشاره به اینکه این پروژه حدود ۲۸۰ هزار هکتار است، اظهار کرد: ۹۸ هزار هکتار آن قبلاً اجرا شده و مابقی نیز در حال اجراست. در این زمینه پروژهای با قرارگاه خاتم بسته بودیم که بر این اساس کارها در حال انجام است.
اکبری همچنین از برگزاری ششمین نمایشگاه بین المللی کشاورزی ایران به مناسبت روز جهانی خاک خبر داد و گفت: این نمایشگاه با محوریت سامانههای نوین آبیاری و ماشین آلات کشاورزی از ۱۴ تا ۱۷ آذرماه در تهران برگزار میشود.