اقدامات مقابله ای برای فرار از نرخ سود بانکی و تعیین تکلیف اوراق ۳۰ درصدی بانکها
در پی نشست رؤسای سازمان بورس و بانک مرکزی، بانکها مکلف شدند جلسه فوقالعاده هیأت مدیره خود را با موضوع بررسی نحوه رعایت نرخهای سود ابلاغی، با قید فوریت، برگزار کنند.
به گزارش ایسنا، طبق اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، بانک مرکزی در بخشنامه جدید خود خطاب به مدیران بانکها تاکید کرده برنامه مدیریت نرخ سود باید شامل تدابیر و اقدامات اصلاحی لازمالاجرا باشد و حداکثر ظرف مدت دو هفته به منظور اصلاح و تعدیل نرخهای سود عملیاتی شود.
در عین حال، بانک مرکزی برای آن که جدیت خود را در برخورد با تخلفها در حوزه نرخ سود نشان دهد به بانکها اعلام کرده باید نحوه تعامل با تسهیلاتیاران و لندتکها (LendTech) در چارچوب ضوابط قرار گیرد. این نهاد پولی و مالی تاکید کرده حتی نحوه عمل بانکها در این زمینه نیز باید به گونهای باشد که نرخهای سود مؤثر تسهیلات فراتر از نرخهای اعلامی بانک مرکزی نباشد.
در خصوص اوراق گواهی سپرده مدتدار ویژه سرمایهگذاری (خاص) ۳۰ درصدی هم بانک مرکزی، بانکها را مکلف کرده حداکثر ظرف مدت دو هفته، مشخصات پروژههای مربوط به سپردههای یادشده را به این نهاد پولی و مالی ارسال کنند. در ادامه تاکید شده چنانچه بانکی پروژهای را معرفی نکند، موظف است این نوع گواهی سپرده را به سپرده سرمایهگذاری بلندمدت متناظر و با نرخ سود مصوب تبدیل کند.
قانون چه میگوید؟
طبق بخشنامه ابلاغی سال ۱۴۰۲ که مورد تاکید بانک مرکزی است، حداکثر نرخ سود بانکی ۲۲.۵ درصد تعیین شده است و همه بانکها ملزم به رعایت نرخهای سود مصوب هستند.
در این راستا، هفته گذشته جلسهای بین رؤسای بانک مرکزی و سازمان بورس تشکیل شد. در این جلسه، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ضمن بیان آثار سیاستهای بانک مرکزی بر بازار سرمایه، راهکارهای پیشنهادی خود را برای خروج از وضع موجود ارائه کرد.
در ادامه نیز، رئیس بانک مرکزی، اطمینان خاطر داد که به شبکه بانکی برای رعایت سقف نرخ سود تذکر جدی خواهد داد و با اعضای هیات مدیره بانکهای خاطی برخوردهای انضباطی موثری به عمل خواهد آورد.
انتهای پیام