مهم ترین کارهایی که در مدیریت استارتاپ باید انجام دهید
امروزه استارتاپها نقش مهمی در دنیای کسبوکار دارند و در اقتصاد نیز، تغییر و تحولات زیادی ایجاد کردهاند. استارتاپها با توانایی کارآفرینی، به تغییر و بهبود شرایط میپردازند. اما قبل از ورود به جزئیات، باید مفهوم و اهمیت آن را درک کرد. در این مقاله، به بررسی مفهوم و اهمیت استارتاپ، عوامل موفقیت آنها و چالشهایی که این نوع کسب و کارها با آن روبهرو میشوند، بررسی میشود.
استارتاپ چیست؟
استارتاپ عموما به شرکتهای کوچک و نوپا اشاره دارد که محصولات یا خدمات جدیدی به بازار عرضه میکنند. این شرکتها معمولا با منابع مالی محدودی شروع میکنند و برای رشد و گسترش، نیاز به سرمایهگذاری بیشتری دارند. هدف اولیه آنها این است که با ایدههای خود، بازار را تغییر دهند و دائما به دنبال حل مسئله یا ارائه یک راه حل جدید هستند که تاکنون مطرح نشده باشد.
استارتاپها میتوانند با ارائه محصولات و خدمات جدید، در بازار اختلال ایجاد کنند. همچنین ممکن است با روشهایی که ارائه میدهند، بازار را به سمت راههای جدید و بهتر هدایت کنند.
مهمترین کارهایی که در مدیریت استارتاپ باید انجام دهید
مدیریت استارتاپ یکی از عوامل اساسی برای موفقیت در این حوزه است. برای کارآفرینان نوپا و افرادی که به دنبال راهاندازی آن هستند، مطالعه منابع و نکات مرتبط با مدیریت میتواند بسیار مفید باشد. موارد مهمی که در مدیریت استارتاپ باید به آنها توجه کنید، به شرح زیر است:
- الگو و مدل: مدل ذهنی، الگوها و شیوههای فکری و تصمیمگیری را شکل میدهد. ریشههای مدل ذهنی در تجربیات، دانش، و دیدگاههای ما نهفته است و میتواند عامل اصلی موفقیت یا شکست ما باشد.
- تعیین هدف: شناسایی مشتریان و نیازهای آنها به شما کمک میکند تا محصول یا خدمات خود را بازاریابی کنید. همچنین طراحی یک پروژه قوی با روشهای مدیریت پروژه، به شما کمک میکند تا به هدف خود نزدیک شوید.
- رفع مشکل: مهارت اصلی مدیران، رفع مشکلات سریع با بهترین روش ممکن در پروژه است.
- تبدیل شکستها به موفقیت: در مدیریت استارتاپ ممکن است شکست بخورید و نتیجه مطلوب دلخواه را نداشته باشد، اما مهم است که از آنها درس گرفته و به چشم فرصتی برای رشد و پیشرفت ببینید.
- خودارزیابی: برای خودتان سوالاتی مطرح کنید و مهارتها، توانمندیها و آمادگی خود را برای مدیریت استارتاپ بررسی کنید.
- نقاط عطف: تعیین نقاط عطف به شما کمک میکند تا به سمت هدف خود پیش بروید و بیشتر از روند پیشرفت پروژه آگاه باشید.
- ارتباط گروهی: ارتباط مداوم روزانه با تیم، کارایی و عملکرد تیم را افزایش داده و باعث میشود درصد خطاها و اشتباهات احتمالی در کار، کمتر شود.
- تنظیم محدوده، بودجه و زمان: تعیین محدوده، بودجه و زمان باعث میشود که بهتر از شرایط جزئی پروژه آگاه شوید و با در نظر گرفتن این نکات، با دقت بیشتری پروژه را مدیریت کنید.
- تیم قوی: انتخاب اعضای تیم باتجربه، متخصص و توانا میتواند در موفقیت استارتاپ کمک زیادی کند و از نصف مشکلات احتمالی در پروژه جلوگیری کند.
کارهایی که در مدیریت استارتاپ نباید انجام دهید
تا اینجا درباره چگونگی مدیریت تیم استارتاپ و به موفقیت رسیدن آن صحبت کردیم، اما باید به نکاتی از آن خودداری کرد، هم اشاره کنیم. اگرچه مدیریت، به یک فرد اختیار تام میدهد، اما برای مدیریت بهتر یک تیم، لازم است نکات لازم را رعایت کنیم:
- در مدیریت استارتاپ، لازم است لجاجت و پافشاری را در تمام شرایط کنار بگذارید.
- سرمایهگذاری بیشتر از حد نیاز، باری سنگین روی شانه تیم میگذارد. از آنجا که هزینهها و مخارج تیم باید دقیق ارزیابی شوند، بودجه اضافی خیلی توصیه نمیشود.
- افرادی که به عنوان مدیر تیم شناخته میشوند، نباید تنهایی تصمیمگیری کنند.
دوره MBA چیست؟
دوره MBA چیست و برای چه کسانی مناسب است؟ MBA یکی از محبوبترین و معتبرترین دورهها در زمینه مدیریت کسب و کار است که باعث ارتقای دانش و تخصص فرد در زمینههای مختلف از جمله مدیریت، امور مالی، بازاریابی، منابع انسانی و استراتژی میشود. شرکت در این دورهها، فرصتی عالی برای افرادی است که میخواهند علم و تجربه مدیریت خود را بهبود بخشند.
DBA چیست؟
مدرک DBA بیشتر بر روی تحقیقات عملی و کاربردی در زمینه مدیریت کسب و کار تمرکز دارد. برنامههای DBA عموما برای افرادی طراحی شدهاند که تجربه کاری و تحصیلی موفقی دارند و میخواهند به عنوان مدیر و متخصص، در بخشهای مختلف مشغول شوند. در این دوره به تحقیقات عمیق در زمینه مدیریت کسبوکار، استراتژی، بازاریابی، امور مالی و سایر زمینههای مرتبط میپردازند.
تفاوت MBA و DBA در چیست؟
خیلی از افراد تفاوت بین این دو مدرک را نمیدانند. ازاینرو، تفاوت mba و dba را به مختصر برایتان توضیح دادیم:
هدف
- مدرک MBA بیشتر بر توسعه مهارتهای عملی و کاربردی در حوزه مدیریت کسبوکار تمرکز دارد.
- در مقابل، مدرک DBA دکترای مدیریت کسبوکار، بیشتر به تحقیقات میپردازد.
محتوا و منابع
- برنامههای MBA بیشتر بر اصول مدیریت و کسب و کار تمرکز دارند و از منابع متنوعی از جمله کتابها، سخنرانیها و تجارب عملی استفاده میکنند.
- در دوره DBA به دانشجویان اجازه میدهند که تحقیقات پیشرفته و عمیق در حوزه مدیریت و کسبوکار انجام دهند و بر اساس یافتههای خود نظریههای جدید ارائه دهند. در این دوره بیشتر از مقالات دانشگاهی و منابع تخصصی استفاده میشود.
مخاطبان
- مخاطبان اصلی MBA افراد حرفهای و متخصصی هستند که به دنبال پیشرفت در مهارتهای مدیریت و اجرایی خود هستند.
- دانشجویان DBA محققان و متخصصان تحقیقاتی در زمینه مدیریت کسب و کار بوده که به دنبال ارتقای علم مخصوص در این زمینه هستند.
دوره MBA و DBA برای چه کسانی مناسب است؟
دوره MBA خصوصا ام بی ای مالی معمولاً برای افرادی مناسب است که در حوزه بازرگانی و حسابداری صنعتی فعالیت میکنند و میخواهند اطلاعات و مهارت خود را بدون اینکه دنبال تحقیقات باشند، توسعه دهند. این مدرک به افراد کمک میکند که به عنوان مدیر یا کارآفرین موفق در حوزههای مربوزه مشغول شوند.
اما DBA برای افرادی که میخواهند تحقیقات عمیق انجام دهند و تجربه گستردهتری در حوزه مدیریت داشته باشند، مناسب است. این دوره بیشتر برای افرادی مناسب است که قبلا MBA خود را گرفتهاند و الان به دنبال گام بعدی در این زمینه هستند. در نهایت تصمیم برای انتخاب، بستگی به اهداف شخصی، نیازهای شغلی و میزان علاقه فرد دارد.
آیا بدون مدرک MBA میتوانید DBA بگیرید؟
اغلب دانشگاهها، دانشجویان بدون مدرک MBA را برای شرکت در دوره DBA را قبول میکنند اما حتما باید تجربه کار یا علم مخصوص را در آن زمینه داشته باشید. دانشگاه برای تایید صلاحیت، از شما رزومه، توصیه نامه و یا مصاحبهی ورودی میخواهد تا مهارتها و تواناییهای شما را بررسی کند.
کلام آخر
مدیریت استارتاپ از منظر مالی که در آموزشگاه حسابداری پکت یاد میگیرید، یکی از عوامل اساسی برای موفقیت شرکتهای نوپا است. در این فرایند، تعریف شفاف هدف و استراتژی، تیم توانا، مدیریت دقیق امور مالی، ارتباط مداوم و فعال گروه، تجربه کاری در این زمینه، پیشبینی و مدیریت ریسک از جمله نکاتی هستند که باید در استارتاپها رعایت شوند. با استفاده از نکات و روشهای مخصوص مدیریت، استارتاپها میتوانند به بهترین شکل ممکن به رشد و موفقیت در این حوزه دست یابند.