کسب و کار

راهنمای کامل برای طراحی دیوار با چوب ترمو

چوب ترموود، به عنوان یک متریال طبیعی و با دوام، در سال های اخیر به یکی از محبوب‌ترین گزینه ها برای طراحی دیوار تبدیل شده است. زیبایی طبیعی چوب، تنوع در رنگ و بافت، و مقاومت بالای آن در برابر شرایط آب و هوایی، از جمله دلایل این محبوبیت هستند. در این مقاله، به طور کامل به موضوع طراحی دیوار با چوب ترمو پرداخته و به سوالات مهمی مانند قیمت، ابعاد استاندارد و بهترین نوع ترموود برای دیوارهای داخلی و بیرونی پاسخ خواهیم داد.

چوب ترمو چیست؟

چوب ترمو به چوب هایی که تحت فرآیند حرارتی در دمای بالا، رطوبت گیری و خشک می‌شوند، گفته می‌شود. این چوب ها پس از برش درون کوره هایی با دمای ۱۸۰ تا ۲۳۰ درجه سانتی‌گراد قرار می‌گیرند تا رطوبت آن ها کاهش و مقاومت‌شان افزایش یابد. پس از خروج از کوره ها نیز پردازش شده و جهت استفاده در صنایع گوناگون، از جمله صنعت ساختمان، روانه بازار می‌شوند.

مزایای استفاده از چوب ترمو برای دیوار

در میان متریال های متنوعی که به عنوان پوشش دیوار شناخته می‌شوند، متریال های چوبی و مخصوصا چوب ترمو، جایگاهی ویژه و خاص دارد. دلیل آن هم مزایا و ویژگی های این نوع چوب است! در ادامه به بررسی مهمترین مزایای طراحی دیوار با چوب ترمو پرداخته ایم؛

همچنین بخوانید
  • طول عمر و دوام بالا: مقاومت و استحکام بالا در برابر تغییرات آب و هوایی، حشرات، پوسیدگی و … باعث افزایش دوام و ماندگاری ترموود می‌شود.
  • زیبایی ظاهری: چوب های ترموود با بافت و رنگ طبیعی که دارند، زیبایی و جذابیت محیط را افزایش می‌دهند.
  • نصب آسان: این نوع چوب، پروسه نصب آسان‌تر و کم هزینه‌تری نسبت به سایر مصالح ساختمانی دارد.
  • نگهداری آسان: چوب های ترموود به دلیل خواصی که دارند، هیچگونه آلودگی و گردوغباری به خود نمی‌گیرند و کثیف نمی‌شوند. در نتیجه نیازی هم به نگهداری یا تمیزکاری مداوم ندارند!
  • تنوع رنگی بالا: ترموودها به خودی خود فقط یک رنگ دارند و آن هم رنگ طبیعی چوب است. ولی با رنگ چوب ترمو می‌توان آن ها را به هر رنگی درآورد.

قیمت ترمووود دیوار

قیمت ترموود با توجه به عوامل مختلفی مثل نوع چوب (گره گرد / گره پروانه – ترمو S / ترمو D)، برند، ابعاد، ضخامت و … محاسبه می‌شود. چوب ترمویی که برای طراحی دیوارها استفاده می‌شود نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای اعلام قیمت آن باید تمام موارد گفته شده را در نظر گرفت. به طور کلی این چوب در مقایسه با دیوارپوش های چوبی دیگر، قیمت بالاتری دارد اما با توجه به مزایای گفته شده و طول عمر بالایی که این محصول دارد، قیمت آن توجیه پذیر است.

 

دیوار نما طراحی شده با ترموود

ابعاد استاندارد چوب ترمو برای دیوارهای داخلی و بیرونی

ترموودها در ابعاد مختلف تولید می‌شوند و شما می‌توانید با در نظر داشتن طول و عرض دیوار مورد نظر، این متریال را در اندازه مورد نیاز تهیه کنید یا بعد از خرید، آن را برش بزنید. اما نکته مهمی که هنگام خرید ترموود باید حتما در نظر داشته باشید، ضخامت آن است که باید با نوع پروژه تناسب داشته باشد.

اگر قصد نصب ترموود روی دیوارهای بیرونی مثل نما، دیوار حیاط یا … را دارید باید از چوب های ضخیم (حداقل ۱۴ میلی‌متر) استفاده کنید. ولی برای دیوارهای داخلی که در معرض برف و باران و نور مستقیم آفتاب نیستند می‌توانید بسته به میزان بودجه، نوع طرح و سلیقه خودتان، از چوب های ترمو ۸ میلی‌متر تا ۴۲ میلی‌متر استفاده کنید.

بهترین نوع چوب ترمو برای طراحی دیوار

نکته مهم بعدی در طراحی دیوار با چوب ترمو، انتخاب نوع چوب است. چوب های ترمو علاوه بر این که دارای ضخامت های مختلف هستند، از لحاظ میزان رطوبت و زمان و دمای پخت نیز به انواع گوناگون تقسیم می‌شوند. این مورد هم ارتباط مستقیمی با کیفیت و استحکام آن ها دارد! به طور مثال چوب های ترمو فنلاندی که زمان و دمای پخت‌شان بیشتر است، مقاومت بسیار بالایی دارند و در برابر هر آسیبی مستحکم هستند.

به طور کلی ترموود فنلاندی و ترمو D ایرانی که از لحاظ کیفیت با نمونه فنلاندی برابری می‌کند، بهترین انواع چوب برای دیوارهای بیرونی ساختمان ها و اجرای نما هستند. اما برای دکوراسیون داخلی می‌توان علاوه بر ترمو D از ترمو S ایرانی هم استفاده کرد.

با این حال عواملی مانند شرایط آب و هوایی منطقه، بودجه، سلیقه شخصی، نوع طرح و دیوار مورد نظر، همگی در انتخاب بهترین چوب ترمو برای طراحی دیوار موثر هستند. پس قبل از اقدام برای خرید بهتر است با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید.

نکات مهم در طراحی دیوار با چوب ترمو

  • قبل از نصب ترموودها روی دیوارهای فضای باز، دیوار را خوب عایق‌بندی کنید. زیرا این متریال با اینکه در مقابل رطوبت مقاوم است، اما نمی‌تواند از نفوذ رطوبت جلوگیری کند و در صورت عدم عایق‌بندی درست، احتمال رطوبت دهی به سمت داخل دیوار در طولانی مدت، وجود دارد.
  • اگر چوب ترمو را برای نصب روی دیوارهای بیرونی می‌خواهید، بهتر است قبل از نصب کل سطح آن را به روغن مخصوص، آغشته کنید. اینکار علاوه بر اینکه دوام چوب را افزایش می‌دهد، از زیبایی و رنگ آن نیز محافظت می‌کند.
  • نصب این متریال کار چندان دشواری نیست و خودتان هم در صورت داشتن تجهیزات لازم، می‌توانید آن را روی دیوار نصب کنید. اما با این حال بهتر است اینکار را به افراد متخصص بسپارید.

 

ایده طراحی دیوار داخلی با چوب ترموود

جمع بندی

چوب ترموود، یک متریال طبیعی و زیبا با دوام بالا است و یک گزینه ایده‌آل برای طراحی دیوارهای داخلی و بیرونی محسوب می‌شود. با توجه به تنوع در رنگ و بافت، امکان ایجاد طرح های مختلف و منحصر به فرد با چوب ترموود وجود دارد. در این مقاله، به طور کامل به موضوع طراحی دیوار با چوب ترمو پرداخته و به سوالات مهم در این باره پاسخ دادیم.

 

همچنین بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا