بورس

ترس فراگیر از آوار زیان بانک‌ها در برج بورس تهران/ مرخصی اجباری برای سهامداران خسته

 

بورس تهران امروز زیر آوار زیان بانک‌های در حال بازگشایی شاهد درجا زدن قیمت سهام در اغلب نماد های معاملاتی بود. بازاری که می ترسد با فروختن اعتماد درتالار شیشه ای رمقی برای ماندن در روزهای پیشرو نداشته باشد.

 

به گزارش آرمان اقتصادی؛ با پایان معاملات روز شنبه ۹ دی ماه ۹۵ ؛ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران با کاهش ۳۳۴ واحدی نمایشگر عدد ۷۷ هزار و ۷۱۴ واحد بود.

شاخص کل هم وزن اما با افزایش ۳ واحدی به عدد ۱۵ هزار و ۶۳۴ واحد دست یافت. شاخص قیمت وزنی ارزشی نیز با کاهش ۱۱۷ واحدی به عدد ۲۷ هزار و ۱۹۵ واحد رسید و شاخص قیمت هم وزن با  ۲ واحد افزایش، عدد ۱۲ هزار و ۴۰۰ واحد را تجربه کرد.

امروز همچنین شاخص سهام آزاد شناور با کاهش ۴۵۳ واحدی به رقم ۸۴ هزار و ۹۷۱ واحد دست یافت. شاخص بازار اول نیز با ۲۷۰ واحد کاهش  در حالی عدد ۵۴ هزار و ۹۸۴ واحد را تجربه کرد که شاخص بازار دوم با کاهش ۵۳۰ واحدی به رقم ۱۶۶ هزار و ۳۸۲ واحد رسید.

شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز امروز بدون تغییر روی  رقم ۸۳۷ واحد متوقف شد.

به گزارش آرمان اقتصادی؛ بورس تهران امروز در آستانه بازگشایی نماد معاملاتی بانک تجارت در روز یکشنبه با افزایش نگرانی ها از بابت سقوط ارزش بازار و به تبع آن افت دسته جمعی قیمت سهام در اغلب نماد های معاملاتی پیشرو بازار سهام مواجه بود.

در این بین افزایش عرضه سهام از سوی معامله گران اغلب حقوقی با وجود بازارگردانی ها بر دامنه این نگرانی در بازار افزود.

بانک تجارت در گزارش ۹ ماهه خود به بازار سهام  با ۱۶۴ ریال زیان برای هر سهم توانسته این رقم را در این دوره تا ۱۷۶ درصد افزایش دهد به عبارتی بهتر این بانک در حالی برای سال ۹۵ زیان ۹۳ ریالی  را پیش بینی کرده که در عملکرد ۹ ماهه ۱۶۴ ریال زیان شناسایی کرده است.

با این اوصاف به نظر می رسد با وجود ارزش بازار کمتر بانک تجارت نسبت به بانک ملت اما شاخص کل بورس فردا با ریزش ۱۰۰۰ واحدی مواجه باشد.

بازرگردانی و گشایش نماد معاملاتی بر اساس قیمت تعادلی اگر چه مورد توجه بازار سهام قرار گرفته اما ترس از تداوم ریزش قیمت ها در روزهای بعدی باعث شده تا توان بازار گردان نیز به شماره بیافتد. در این زمینه جای خالی ابزارهای مالی سبد گردانی از قبیل فروش استقراضی در بازار سهام در حالی احساس می شود که باید بانک مرکزی برای جلوگیری از تخریب اعتماد سرمایه گذاران و از بین رفتن جایگاه بانک های بزرگ به عنوان ستون های اصلی آن دستکم صندوق های سرمایه گذاری تحت نظارت خود را برای بازار گردانی سهام این گروه بکار گیرد.

ترس از فرو ریختن ارزش بازار سهام بانک های بزرگی همچون تجارت و صادرات در کنار زمزمه هایی مبنی بر احتمال ورشکستگی و یا ادغام برخی بانک ها باعث شده تا بطور زنجیر وار سایر صنایع بورسی نیز تحت تاثیر این شرایط با غلبع عرضه بر تقاضای سهام مواجه باشند.

هر چند که حجم معاملات سهام حاکی از عدم شکل گیری صف فروش های سنگین در نماد های معاملاتی و بکارگیری استراتژی صبر برای عبور از شرایبط کنون از سوی اغلب معامله گران حرفه ای بازار است.

در شرایط فعلی به نظر می رسد معامله گران بازار سهام بیش از آنکه برای رصد معاملات تکاپو کنند باید به مرخصی اجباری و چشم پوشی از معاملات روزانه بازار سهام بروند. بازاری که تاب تحمل آوار شدن بانک ها بر سر سهامداران را ندارد.

به گزارش آرمان اقتصادی، امروز بازار سهام بازاری کم حجم و توام با فشار فروشندگان سهام بود که تحت تاثیر بازگشایی نماد معاملاتی بانک ها با درجا زدن قیمت ها در اغلب نماد های معاملاتی مواجه بود. هر چند که با وجود بازارگردانی ها اما غلبه عرضه بر تقاضای سهام سنگینی بیشتری داشت.

منبع
اقتصاد.آنلاین

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا