آموزشآموزش اقتصاد

بیمه اتکایی چیست؟

 

به گزارش خبرنگار آرمان اقتصادی، در بیمه اتکایی یکی از طرفین که بیمه‌گر اتکایی خوانده می‌شود تعهد پیدا می‌کند که در مقابل دریافت حق بیمه، همه و یا قسمتی از خسارت وارد شده به طرف دیگر را که بیمه‌گر واگذارنده نامیده می‌شود در مورد بیمه‌نامه‌های صادره جبران کند.

در این میان اگر بیمه‌گر اتکایی نسبتی از حق بیمه قرارداد اولیه را دریافت کند و به همان نسبت به جبران خسارات وارده بپردازد این نوع بیمه، بیمه اتکایی نسبی خواهد بود و اگر سقفی برای خسارت تعیین شود و بیمه‌گر اتکایی تعهد کند که همه یا قسمتی از خسارت مازاد بر سقف تعیین شده را بپردازد، این نوع بیمه، بیمه اتکایی غیر نسبی نامیده خواهد شد.

همچنین بخوانید

همچنین به وسیله‌ی بیمه‌اتکایی ریسک مورد نظر بین چند شرکت بیمه تقسیم می‌شود وهیچ یک از شرکت‌های مذکور به خاطر بزرگی خسارت دچار مشکل نخواهند شد.

از فواید دیگر بیمه اتکایی می‌توان به پراکنده سازی میزان تعهدات در مقابل خطرات وافزایش توان شرکت‌های بیمه در گسترش فعالیت خود و توانایی قبول پوشش دادن انواع خطرات و معامله در حجم‌های مختلف مالی اشاره کرد.

همچنین ثبات عمل در امر پذیرش خطرات، امکان ارایه‌ی خدمات متنوع‌تر، امکان سرمایه‌گذاری بیش‌تر در فعالیت‌های بیمه‌ای از کارکرد‌ها و فواید دیگر بیمه اتکایی است.

به طور کلی بیمه اتکایی به چهار دسته بیمه اتکایی نسبی مشارکتی، بیمه اتکایی نسبی مازاد سرمایه، بیمه اتکایی غیر نسبی مازاد بر خسارت و بیمه اتکایی غیر نسبی مازاد زیان در مدت مشخص تقسیم می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع

میزان

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا