صنعت، معدن، تجارتمعدن

لزوم ارائه امتیاز به بخش خصوصی برای تشویق شرکت های فولادی به ادغام

رئیس هیات عامل ایمیدرو مطرح کرد: ادغام شرکت های فولادی با اجبار و سخنرانی صورت نمی گیرد و باید امتیازات مناسبی برای تشویق سرمایه گذاران به سمت ادغام شرکت های فولادی ارائه شود.

به گزارش آرمان اقتصادی به نقل از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، مهدی کرباسیان امروز در “هشتمین همایش صنعت فولاد و معدن با نگاهی به بازار” ضمن بیان این مطلب و تشکر از روزنامه دنیای اقتصاد بابت برگزاری این همایش، اظهار داشت: دولت یازدهم در شرایطی روی کار آمد که بحث اکتشاف معادن تقریبا متوقف بود و طرح های فولادی نیز راکد بود. شرکت فولاد منحل شده بود و این حاکی از اهمیت ندادن دولت وقت به این صنعت بود.

وی ادامه داد: امروز آمارهای بسیار خوبی ارائه شد که نشان دهند حفظ توازن زنجیره فولاد است و پیش بینی ما این است که در سال ۹۷ با طرح هایی که به بهره برداری می رسد، وضعیت بهتر شود. البته برخی فکر می کنند باید صفر تا صد فولاد را خودمان انجام دهیم در حالی که باید درهای کشور به روی صنعت باز باشد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اینکه وقتی از سنگ آهن به تولید کنسانتره می رسیم یک گام از خام فروشی فاصله گرفته ایم و اشتغال زایی ایجاد کرده ایم، گفت: طی ۹ ماهه امسال، حدود ۴۵۰ هزار تن آهن اسفنجی صادر کردیم. با افتتاح واحد آهن اسفنجی نی ریز طی هفته جاری، به هدف مان که جلوگیری از خام فروشی و تحقق اقتصاد مقاومتی است، نزدیک تر شدیم.

کشف ذخیره ۲ میلیارد تنی

کرباسیان با اشاره به موضوع اکتشاف معادن تصریح کرد: در کار اکتشافی طی سال های اخیر گام های بسیار مثبتی برداشته شده است و تنها در سنگ آهن با ایجاد ۲ حفاری عمیق در عمق ۱۹۰۰ متری و ۱۷۰۰ متری، در منطقه فلات مرکزی، بیش از ۲ میلیارد تن ذخیره شناسایی شده است.

وی ادامه داد: از ۱۰ شرکت معتبر خارجی برای مشاوره در زمینه معادن زیر زمینی کمک گرفته ایم و مطمئن هستیم با اکتشافات در این معادن، ذخایر افزایش خواهد یافت. ما در بخش نفت در مناطق مختلف نفت داریم اما چون نیاز نداشته ایم به سمت اکتشاف آن نرفته ایم و این قضیه در معادن نیز وجود دارد.

حمایت از معادن کوچک

رئیس هیات عامل ایمیدرو با بیان اینکه طی هفته آینده یادداشت تفاهمی با شرکت میدکو انجام شده تا از معادن کوچک حمایت کنیم، گفت: برای معدن موته که حدود ۲۰۰ کیلوگرم تولید طلا داشته، برنامه ریزی کردیم تا طی ۱.۵ سال گذشته از معادن اطراف مواد اولیه خریداری کنند و میزان تولید به ۵۰۰ کیلوگرم افزایش یابد.

دعوت برای اکتشاف

وی ادامه داد: یکی از اقدامات بزرگ دیگر اینکه هفته آینده از فولادسازان بزرگ و شرکت های سنگ اهن بزرگ دعوت می کنیم تا در حوزه اکتشاف و بهره برداری از معادن متولی شوند. ما روی ۲۵۰ هزار کیلومتر مربع از مناطقی که بخش خصوصی فعالیت نمی کرد، کار اکتشاف را شروع کردیم و اکنون از این بخش می خواهیم تا اکتشافات عمیق را شروع کنند و ما و وزارتخانه حامی آنها هستیم. در واقع محور اقتصاد کشور، رفتن به سمت خصوصی است و ما باید این شعار را به عمل درآوریم.

کرباسیان به اشاره به اینکه فناوری و توجه به پژوهش و تحقیق از موضوعات مهم دیگر بخش معدن و صنایع معدنی است، تصریح کرد: سومین طرح ایرانی پرد در کارخانه آهن اسفنجی فولاد نی ریز (پس از میانه و شادگان) افتتاح شد و این نشان می دهد که ظرفیت ایران برای طراحی جدید وجود دارد.

وی ادامه داد: یکی از دلایلی که کشورهای غربی همواره رو به پیشرفت هستند، توجه به بودجه پژوهش و ممزوج بودن رابطه دانشگاه و صنعت است. در این کشورها، دولت پول نمی دهد و بخش خصوصی و صنعتگران این بودجه را تامین می کنند. بنابراین ما باید رابط دانشگاه و صنعت را بیشتر کنیم.

رئیس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به موضوع ریل به عنوان یکی از چالش های اصلی بخش معدن و صنایع معدنی گفت: در منطقه سنگان حدود یک ماه پیش کارخانه ۵ میلیون تنی گندله اپال پارسیان و ۲.۵ میلیون تنی کنسانتره شرکت توسعه ملی افتتاح شد که در کنار آن کارخانه های کنسانتره از قبل و ۲ طرح ۸۰۰ هزار تنی سپاهان فعال است و سال آینده ۳ کارخانه دیگر فرآوری افتتاح خواهد شد. ظرفیت ریل موجود ۸ میلیون تن است در حالی که ۱۳ میلیون تن محصول باید به مرکز ایران جابجا شود.

رقبای منطقه ای

وی با اشاره به اقدامات رقبابی منطقه ای ادامه داد: هند، عمان و عربستان رقبای اصلی منطقه ای ما هستند به طور ی که شرکت المعاش عمان ۱۳ میلیارد دلار در سال گذشته فروش داشته است. به گفته وی، تلاش برای کاهش قیمت تمام شده از عمده ترین عوامل رقابت است.

کرباسیان گفت: ادغام اجباری گزینه مناسبی برای بزرگ کردن شرکت ها نیست بلکه باید با اعطای امتیازاتی به سرمایه گذاران رغبت آنان را برای انجام فعالیت های اقتصادی افزایش دهیم. وی درباره اثر صادرات اظهار داشت: معتقدم صدور تولیدات فولاد به اروپا، کانادا و آسیا فولاد ما را نجات داد.

معاون وزیر صنعت معدن و تجارت گفت: طبق خواسته وزیر صنعت معدن و تجارت، ستاد زنجیره فولاد با حضور تشکل های بخش خصوصی همچون خانه معدن، اتاق بازرگانی و انجمن سنگ آهن تشکیل شده است.

به گفته وی در این ستاد تعرفه ها و عوارض و حوزه های دیگر که به این بخش مرتبط هستند با همفکری و مشورت این اعضا مشخص خواهد شد. ضمن آنکه باید تشکل ها نقش فعال تری برای خود قائل و پیشنهادات خود را ارایه دهند.

 

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا