انرژی

زنگنه: تا اجرایی شدن طرح‌های پالایشی نمی‌توان برای بنزین زیر استاندارد یورو ۴ کاری کرد

وزیر نفت در مورد کیفیت بنزین تولیدی در پالایشگاه‌های کشور گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون لیتر در حد یورو ۴ تولید می‌شود و برای مابقی تولید که کمتر از یورو ۴ استاندارد دارند تا طرح‌های پالایشی اجرا نشود، کاری نمی‌توان کرد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، بیژن زنگنه در مراسم امضای قرارداد بهبود بازیافت افزایش تولید و بهره‌برداری میادین نفتی آبان و پایدار غرب بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت‌های زاروبژنفت روسیه و دانا انرژی ایران در مورد سوآپ نفت شمال عراق توضیح داد: کارهای عملیاتی لجستیک این موضوع در حال حل شدن است و کارهای هماهنگی کامیون‌ها در حال انجام است. هر زمان که کامیون‌ها آماده شوند ما آماده سوآپ هستیم.

وی در مورد نقل و انتقال پول قرارداد مذکور برای توسعه میادین آبان و پایدار غرب گفت: نقل و انتقال پول مشکلی ندارد. در واقع نقل و انتقالی از طرف ما صورت نمی‌گیرد و شرکت‌های خارجی نقل و انتقال می‌کنند و پولی به حساب ما نمی‌آید.

وزیر نفت در پاسخ به سوال ایسنا در مورد ابهاماتی که در مورد کیفیت بنزینی که در پالایشگاه‌های کشور تولید می‌شود، گفت: در حال حاضر بیش از ۲۰ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو ۴ در کشور تولید می‌شود و بقیه بنزین تولیدی کشور زیر استاندارد یورو ۴ است و تا زمانی که طرح‌های پالایشی اجرا نشود هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم.

زنگنه ادامه داد: هیچ پالایشگاهی هم به جز پالایشگاه‌های آبادان و بندرعباس حاضر به سرمایه‌گذاری نیست. البته بنزینی که در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تولید می‌شود یورو ۵ است.

وی با اشاره به کاهش سهم وزارت نفت در پالایشگاه‌ها توضیح داد: قرار است سهم ما در پالایشگاه شازند به ۲۰ درصد کاهش پیدا کند این به معنای واگذاری نیست. ما در پالایشگاه‌های دیگر سهم نداریم. در دو پالایشگاه اراک و آبادان سهم صددرصدی داشتیم که قرار شد به ۲۰ درصد برسد و ۸۰ درصد دیگر جابه‌جا شود که احتمالا بیشتر آن با سهام عدالت تهاتر شود.

وزیر نفت با اشاره به مشکل سازندگان تجهیزات نفتی ایرانی در اخذ استاندارد API گفت: این مشکل را آمریکا برای ما ایجاد کرده است به همین دلیل ما برای سازنده‌های خودمان استاندارد جایگزین در نظر گرفته‌ایم.

زنگنه در مورد حضور شرکت‌های ایرانی در قرارداد مذکور توضیح داد: حضور شرکت‌های ایرانی در این قرارداد به دو بخش تقسیم می‌شود. بخش اول که حضور ۲۰ درصدی یک شرکت ایرانی است و بخش دیگر سهمی است که ایرانی‌ها در اجرای قرارداد دارد که این سهم بیش از ۵۰ درصد است.

وی ادامه داد: این دو شرکت که به عنوان یک مشارکت هستند باید همه قراردادهای خود را به مناقصه بگذارند که شرکت‌های ایرانی هم می‌توانند در این مناقصه شرکت کنند.

وزیر نفت در ادامه با اشاره به توافق اوپک مبنی بر کاهش تولید گفت: روس‌ها می‌توانند از این توافق خارج شوند زیرا تعهدی ندادند. اوپک هم می‌تواند تصمیم خود را تغییر دهد اما بعید می‌دانم به طور کلی باید دید در بازار چه اتفاقی می‌افتد.

انتهای پیام

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا