ارتباطات و فناوري اطلاعاتامور زیربنایی

تفکر داعشی هنوز تبلیغ می‌شود/فاز جدید تروریست‌ها برای یارگیری پنهان در فضای مجازی

رئیس پلیس فتای ناجا با اشاره به پایان کار داعش در میدان نبرد، گفت که تفکر داعشی و تکفیری هنوز توسط عوامل این گروهک‌ها در فضای مجازی تبلیغ و ترویج می‌شود.

به گزارش آرمان اقتصادی، سردار سید کمال هادیانفر در ششمین نشست روسای پلیس و بخش‌های مقابله با جرایم سایبری کشورهای آسیایی و اروپایی که صبح امروز به میزبانی ناجا در هتل ارم تهران برگزار شد، افزود: یکی از مهمترین رویدادهای بین‌المللی اینترپل در حوزه امنیت فضای سایبری نشست امروز است؛ چرا که تصمیم گیران اصلی حوزه مقابله با جرایم سایبری گردهم آمده‌اند و این فرصتی بسیار عالی و مغتنم برای پلیس همه کشورهای آسیایی و اروپایی است.

وی با بیان اینکه چهار میلیارد و ۲۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان کاربر فضای مجازی هستند،‌ گفت: امروزه زندگی بشر بدون اینترنت دچار مشکلات فراوان شده و حتی در برخی موارد مختل می‌گردد. در همین راستا امروزه تامین امنیت فضای مجازی چالش تمامی کشورهای جهان است و به همین دلیل است که تمام کشورها و دولت‌ها در حال تکاپو برای سرمایه گذاری در این حوزه هستند.

همچنین بخوانید

ضرر دو تریلیون دلاری به اقتصاد جهانی در سال ۲۰۲۰ با جرایم و حملات سایبری و سرقت اطلاعاتی

رئیس پلیس فتای ناجا با اشاره به پیش بینی سازمان‌های معتبر جهانی از وضعیت جرایم سایبری در سال ۲۰۲۰ خاطرنشان کرد: سازمان‌های معتبر جهانی پیش بینی کردند که در سال ۲۰۲۰ جرایم و حملات سایبری و سرقت اطلاعاتی ضرر مالی دو تریلیون دلاری به اقتصاد جهانی وارد کند که در این میان دستگاه‌های هوشمند و خدمات آنان سهم گسترده‌ای را به عنوان عضوی از شاکله فنی اطلاعات به خود اختصاص خواهند داد.

هادیانفر با تاکید بر اینکه هر تکنولوژی و فناوری همزمان با فرصت‌های فراوانی که ایجاد می‌کند می‌تواند در بلندمدت تهدیدات و خسارات جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد، گفت: دانشمندان معتقدند که هر تکنولوژی و فناوری که به دست انسان می‌رسد برای تکامل خود به یک دوره ۱۰ تا ۱۵ ساله نیاز دارد و در این رهگذر استفاده شتابان انسان از تکنولوژی‌های تکامل نیافته سبب سوء استفاده مجرمان خواهد شد.

فناوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی‌های مدرن سرچشمه بسیاری از جرایم

وی با بیان اینکه می‌توان گفت که فناوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی‌های مدرن سرچشمه بسیاری از جرایم هستند، گفت: به همین دلیل است که امنیت فضای سایبر بیش از پیش پراهمیت شده و باید همه کشورهای جهان به دور از اختلافات و مسائل سیاسی برای تحقق این امنیت گام‌های اساسی را بردارند.

رئیس پلیس فتای ناجا رشد شتابان فناوری ارتباطات و اطلاعات و شبکه‌های اجتماعی را بدون توجه به مقوله امنیت و شکل گیری گروه‌های سازمان یافته مجرمان و همچنین افزایش فعالیت گروه‌های تروریستی در فضای سایبر جزو تهدیدات و چالش‌های کنونی و آینده جهان برشمرد و گفت: فعالیت‌های مجرمان،‌ گروه‌های سازمان یافته و تروریست‌هایی چون داعش، النصره، القاعده و ده‌ها گروهک تروریستی که به صورت پنهان در کشورها فعالیت می‌کنند و همچنین فعالیت در دارک نت، فری نت و فعالیت در بستر شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌هایی همچون توئیتر، تلگرام، فیس بوک و … در کنار ابزارهایی مانند پول مجازی، سرویس‌های رمزگذاری، مخفی کننده هویت و … سبب ایجاد بستری امن برای مجرمان و تروریست‌ها شدند.

وی با اشاره به همکاری مشترک ایران، روسیه، سوریه، عراق و حزب الله برای پایان دادن به داعش در میدان نبرد، گفت: داعش در میدان نبرد تمام شده اما تفکر داعش و تکفیری هنوز در فضای سایبری توسط عوامل این گروهک تبلیغ و ترویج می‌شود و از فضاهایی مثل تلگرام و توئیتر برای ترویج عقاید خود و همچنین جذب، آموزش و بکارگیری افراد در عملیات‌های تروریستی در سراسر جهان استفاده می‌کنند.

فاز جدید تروریست‌ها برای یارگیری پنهان در فضای مجازی

رئیس پلیس فضای ناجا با بیان اینکه گروه‌های تروریستی از اوایل سال ۲۰۱۸ وارد فاز جدیدی تحت عنوان فعالیت گسترده و شبکه سازی سایبری برای یارگیری پنهان شده‌اند،‌ گفت: به گونه‌ای که گروهک تروریستی داعش با چند صد کانال و با ۱۱ زبان زنده دنیا در تلگرام فعال است و متأسفانه ابزارهای سفارشی سازی شده‌ای که عمدتا در پیام رسان‌های موبایلی تحت عنوان امنیت کاربران طراحی می‌شود، بسترهای امنی را برای مجرمان و تروریست‌ها در دنیا ایجاد کرده است.

ادامه دارد

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا