بانک و بیمهطلا و ارز

پربازده‌ترین بازارها در بهار۹۷

دیروز هم بازارهای طلا، ارز و سرمایه شانه‌به‌شانه هم به رشد خود ادامه دادند. درحالی که شاخص بورس با یک جهش ۲۶۵۰ واحدی خود را به کانال ۱۱۲ هزار واحدی رساند، در بازارهای ارز و طلا هم افزایش قیمت‌ها ادامه یافت به طوری که تا زمان تنظیم این گزارش سکه تمام طرح جدید و قدیم به ترتیب مرز ۲.۹ و ۲.۷ میلیون تومان را پشت سرگذاشتند.

به گزارش آرمان اقتصادی به نقل از ایران، نیم سکه هم یک میلیون و ۴۲۰ هزار تومان را تجربه کرد و ربع سکه به ۷۷۰ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار هم درحالی رکورد قیمتی ۲۶۶هزار تومانی راتجربه کرد که بهای اونس روی نرخ ۱۲۶۹ دلار ثابت مانده بود.

در بازار ارز نیز قیمت ارزهای عمده و پرطرفدار در بازار آزاد با جهش‌های بیشتر تداوم یافت. در دومین روز هفته جاری یورو با رشد ۴۵۵ تومانی روی نرخ ۹۸۵۹ تومان ایستاد و پوند با ۵۴۰ تومان افزایش به ۱۱ هزار و ۲۴۶ رسید. دلار امریکا نیز در بازار غیررسمی با عبور از مرز ۸ هزار تومان رکورد تازه‌ای برای خود به ثبت رساند و درهم امارات ۱۱۲ تومان اوج گرفت و روی عدد ۲۳۰۹ تومان ایستاد.

رشد بالای قیمت‌ها در این بازارها علاوه بر وجود جو هیجانی که نرخ‌ها را تقویت کرده است حاکی از تقاضای بالایی است که برای این کالاها وجود دارد.

در بهار سال‌جاری نقدینگی سرگردان و سرمایه‌های خرد مردمی که از نیمه دوم سال گذشته بتدریج از سپرده‌های بانکی خارج شد، بازارهای مختلفی را برای کسب بالاترین بازدهی هدف گرفته است. هرچند در سه ماهه ابتدایی امسال بازارهای جدیدی مانند خودرو نیز توانست بخشی از نقدینگی موجود را برای بهره‌مندی از اختلاف قیمت حاشیه بازار به سوی خود جذب کند، اما همانند سال‌های گذشته بازارهای پنجگانه طلا، ارز، پول، مسکن و بورس مهم‌ترین بازارهایی است که بسته به میزان بازدهی و نقدشوندگی عمده سرمایه سرمایه‌گذاران را جذب کرده است.

ارز درصدر بازدهی بازارها

مقایسه نرخ دلار امریکا دربازار آزاد ایران در روزهای پایانی سال گذشته و انتهای خرداد ماه امسال نشان می‌دهد که بازار ارز در صدر افزایش قیمت میان بازارهای پنجگانه بوده است. با ملاک قرار دادن میزان رشد نرخ دلار امریکا شاهد بازدهی ۶۳.۲ درصدی این ارز مرجع بازار هستیم. در روز پایانی اسفند ماه سال ۹۶ نرخ دلار در بازار ازاد ایران برابر با ۴۸۹۹ تومان بوده که این نرخ در روز پایانی خرداد ماه به ۸ هزار تومان رسیده است. درواقع در فصل بهار امسال دلار با رشد ۳۱۰۱ تومانی معادل ۶۳.۲ درصد رشد کرده که این رشد این بازار را در صدر بازدهی بازارها قرار داده است.

حتی اگر یورو در بازار آزاد را نیز ملاک محاسبه قرار دهیم به میزان رشد ۴۸.۸ درصدی می‌رسیم. درحالی که یورو در پایان اسفند سال گذشته ۵۸۵۳ تومان قیمت داشت در پایان خرداد ماه امسال به ۸۶۸۷ تومان با ۲۸۳۴ تومان رشد رسیده است.

رقابت سکه با ارز

در رتبه دوم میزان بازدهی یا افزایش نرخ، بازار طلا و سکه در رقابتی نزدیک به ارز قرار گرفته است. براین اساس نرخ سکه تمام بهار آزادی طرح جدید از رقم یک میلیون و ۶۱۶ هزار و ۶۰۰ تومان در انتهای سال ۹۶ به دو میلیون و ۵۸۲ هزار تومان در پایان بهار امسال رسیده که حاکی از بازدهی ۵۹.۷ درصدی این کالا هستیم.دراین مدت هر قطعه سکه بیش از ۹۶۵ هزار تومان گرانتر شده است.

در بهار امسال هرگرم طلای ۱۸ عیار هم معادل ۴۴ درصد رشد قیمتی داشته و از ۱۵۳ هزار تومان به ۲۲۰ هزار تومان رسیده است.

جبران بازدهی بورس در هفت روز

سومین بازار پربازده بهار امسال بورس است. بورس در دو ماه ابتدایی امسال رشد چندانی نداشت و با افت و خیز شاخص نتوانست رضایت سهامداران خود را به دست آورد. ولی در ماه پایانی بهار شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران توانست بخشی از عقب ماندگی خود را نسبت به بازارهای رقیب جبران کند. رشد طوفانی بورس از روز ۲۳ خرداد ماه آغاز شد و تا پایان این ماه ۱۳ هزار و ۶۴۵ واحد رشد کرد.

سال گذشته پرونده بورس تهران با شاخص ۹۶ هزار و ۲۸۹ واحد بسته شد که این رقم در روز پایانی خرداد ماه به ۱۰۸ هزار و ۸۷۲ واحد رسید که نشان دهنده بازدهی ۱۳ درصدی آن است. دراین مدت شاخص با رشد ۱۲ حهزار و ۵۸۳ واحدی همراه بوده است. بنابراین در بهار امسال شاخص بورس موفق شده است ۱۲ کانال جدید را فتح کند و از کانال ۹۶ هزار واحدی به ۱۰۸هزار واحدی برسد. رشد بورس که از ۲۳خرداد آغاز شده بود تا روز گذشته یعنی در مدت هفت روز ۱۵ هزار و ۷۸۲ واحد رشد کرده است. به معنای دیگر در هر ساعت ۵۶۳واحد رشد کرده است.

به اعتقاد کارشناسان اقتصادی بازارسرمایه که آسیب‌ها و تبعات منفی سایر بازارها را به‌دنبال ندارد بهترین مأمن برای سرمایه‌های خرد مردمی محسوب می‌شود که می‌تواند آن را در خدمت تولید و اقتصاد ملی قرار دهد.

مسکن در مقام چهارم

باوجودی که در ماه‌های ابتدایی سال‌جاری بازار مسکن با خروج از رکود چند ساله خود رشد بالایی را تجربه کرد که این رشد در برخی از مناطق پایتخت چشمگیر بود ولی ازنظر بازدهی کل این بازار در رتبه چهارم بین پنج بازار قرار گرفته است. طبق گزارش‌های ارائه شده از سوی بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی متوسط قیمت واحدهای مسکونی پایتخت در ماه پایانی سال گذشته برابر با ۵ میلیون و ۷۶۰ هزار تومان بوده است که این نرخ در خرداد ماه امسال به ۶ میلیون و ۴۹۰ هزار تومان افزایش یافته است. بدین ترتیب بازدهی این بازار در فصل بهار ۹۷ به ۱۲.۶ درصد می‌رسد. در سه ماهه ابتدای سال متوسط قیمت واحدهای مسکونی با رشد ۷۳۰ هزار تومانی همراه بوده است.

بازارپول در انتهای جدول بازدهی

با توجه به نوسانات و التهاباتی که در بازارهای مختلف ایجاد شد بازار پول و سپرده‌های بانکی در رقابت با این بازارها ناکام مانده است. در صورتی که نرخ سود حداکثر ۱۵ درصدی سپرده‌های بانکی را که از شهریور سال گذشته از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد را درنظر بگیریم، سپرده‌های یکساله در بهار امسال بازدهی معادل ۳.۷۵ درصد برای صاحبان آن به همراه داشته است.

البته واقعیت این است که پس از التهاب بازار ارز و صدور گواهی سپرده‌های ریالی با نرخ سود ۲۰درصدی نرخ ۱۵ درصدی سود بانکی یک بار دیگر دستخوش تغییرقرار گرفت. به طوری که گزارش‌ها نشان می‌دهد که برخی از بانک‌ها با سود ۲۰درصدی از سپرده‌گذاران خود پذیرایی می‌کنند. با لحاظ نرخ سود ۲۰درصد نیز سپرده‌گذاران بانکی در سه ماهه اول امسال ۵ درصد بازدهی کسب کرده‌اند.

منبع

اقتصاد.آنلاین

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا