امور زیربناییراه و ساختمان

کاهش راندمان ۵۰ درصدی ساخت پروژه‌های عمرانی / حذف قیر رایگان دولتی از پروژه‌های راهسازی

خادمی از افزایش قیمت بیش از دو برابری قیمت قیر خبر داد و گفت:‌در حالی که قیمت قیر هر تن یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود در حال حاضر به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده ا ست بنابراین افزایش قیمت قیر هم یکی از دلایل کند شدن سرعت اجرای پروژه‌ها است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، خیراله خادمی در نشست خبری صبح امروز با اشاره به عملکرد شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل اظهار داشت: این شرکت وظیفه احداث کلی زیربناهای حمل و نقلی را دارد و در این راستا قدم برمی‌دارد و مجری حدود ۶۰ درصد اعتبارات مصوب حمل و نقل در بخش‌های بزرگراهی و آزادراهی و راه‌های روستایی و ریلی شرکت ساخت است.

وی با اشاره به اضافه شدن دو بخش به این شرکت گفت: ۵۰ درصد احداث بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها جزء اختیارات ادارات راه و شهرسازی قرار می‌گرفت که در بودجه سال ۹۷ با دستور وزیر این بخش به شرکت ساخت منتقل شد البته ما مدیریت اجرا را به استان‌ها تفویض کردیم همچنین ساخت راه‌های روستایی هم که قبلا در ستاد وزارت راه و شهرسازی پیگیری می‌شد به شرکت ساخت واگذار شد.

خادمی با بیان اینکه تعداد طرح‌های این شرکت از ۱۲۲ طرح به ۲۵۰ طرح افزایش پیدا کرده است، گفت: ۲۷۹ هزار کیلومتر انواع مسیرهای جاده‌ای وجود دارد که ساخت ۴۱ هزار کیلومتر طرح و پروژه جدید هم به وزارت راه و شهرسازی تکلیف شده است.

مدیرعامل شرکت و توسعه زیربناهای حمل و نقل افزود: از این ۴۱ هزار کیلومتر ۱۵ هزار کیلومتر احداث و بعضا مورد بهره‌برداری قرار گرفته است و ۱۵ هزار و ۵۰۰ کیلومتر دیگر هم در حال اجرا هستند. همچنین احداث ۱۰ هزار کیلومتر پروژه را هم در دست مطالعه داریم.

وی تاکید کرد: ۱۳ هزار کیلومتر راه روستایی هم در دولت یازدهم و دوازدهم ساخته شده است و ۵۴۰ کیلومتر هم آزادراه احداث شده که بخشی از آن زیر ترافیک رفته و بخشی دیگر هم ساخته شده اما مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

خادمی درباره پروژه‌های آماده افتتاح در هفته دولت اظهار داشت: آمادگی داریم ۱۸۵۶ کیلومتر مسیرهای مختلف را در هفته دولت مورد بهره‌برداری قرار دهیم که ۹۸ کیلومتر آن مسیر ریلی آذربایجان غربی است.

وی ادامه داد: همچنین ۱۴۶۰ کیلومتر مسیر روستایی آماده افتتاح است و ۳۰۰ کیلومتر مسیر بزرگراهی و راه اصلی در استان‌ها افتتاح می‌شوند.

خادمی تاکید کرد: هزینه ساخت این ۱۸۵۶ کیلومتر انواع راه چیزی حدود ۱۷۶۵ میلیارد تومان بوده که ۱۰۰ درصد آن از منابع دولتی تامین شده است.

وی ادامه داد: در بخش آزادراهی ۱۲۰ کیلومتر راه جدید آسفالت شده که ۳۷ کیلومتر آن متعلق به پروژه کنارگذر جنوبی تهران است و احتمالا تا پایان سال ۸۰ کیلومتر از این پروژه مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

خادمی از ریل‌گذاری ۲۸۰ کیلومتر مسیر خط آهن خبر داد و گفت: ۴۷۰ کیلومتر مسیر جدید تا پایان سال افتتاح می‌شود که ۲۸۰ کیلومتر آن ریل گذاری شده است.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه ۲۸۰ کیلومتر آزادراه تا شش ماه ابتدای سال ۹۸ به افتتاح می‌رسد گفت: تا پایان امسال ۷۲۵ کیلومتر بزرگراه و راه اصلی افتتاح خواهد که ۳۰۰ کیلومتر آن آماده بهره‌برداری است.

خادمی همچنین با اشاره به افتتاح پروژه‌های راه روستایی از محل اعتبارات ملی گفت: افتتاح ۱۷۴۰ کیلومتر راه روستایی در برنامه ما قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی همچنین درباره تخصیص اعتبارات در سال جاری و سال گذشته گفت: اعتبارات سال ۹۶ بالغ بر ۴۱۲۶ میلیارد تومان بود که از این رقم ۴۰۹۰ میلیارد تومان یعنی ۹۹ درصد آن تخصیص داده شد.

وی ادامه داد: ۳۶۰ میلیارد تومان آن پول نقد بود ه و مابقی از محل اسناد خزانه تامین شد خوشبختانه در سال گذشته اعتبارات خوبی به پروژه‌های عمرانی تخصیص داده شد.

کاهش ۵۰ درصد راندمان در احداث پروژه‌های عمرانی

خادمی با اشاره به کاهش بودجه پروژه‌های عمرانی در سال ۹۷ اظهار داشت: به صورت اعتباری شاهد کاهش ۲۵ درصدی اعتبارات بودیم و می‌توان گفت به طور  کلی ۴۰ درصد بودجه در این بخش نسبت به سال گذشته کاهش یافته که با احتساب تورم ۱۰ درصدی می‌توان گفت راندمان‌مان در این حوزه ۵۰ درصد کاهش پیدا کرده است.

۷۵ درصد ترددها از ۳۵ هزار کیلومتر جاده شریانی

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه معتقدم ۷۵ درصد ترددها از ۳۵ هزار کیلومتر جاده شریانی خاص انجام می‌شود گفت:‌ 19 هزار کیلومتر از این جاده به صورت آزادراه یا بزرگراه است که با اولویت‌بندی باید مابقی جاده‌های شریانی هم به آزادراه و بزرگراه تبدیل شوند.

راه آهن خواف هرات امسال به بهره‌برداری می‌رسد

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تنها راه اتصال ریلی به کشور افغانستان راه آهن خواف – هرات است که امسال به همراه سه پروژه ریلی دیگر از جمله راه‌آهن گیلان، راه آهن آذربایجان شرقی و راه‌آهن آذربایجان غربی افتتاح می‌شوند.

وی ادامه داد: طول راه‌آهن خواف – هرات ۵۳۰ کیلومتر است که بخشی از آن به اجرا رسیده و تا پایان سال مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

وی همچنین درباره راه‌آهن چابهار اظهار داشت: این پروژه به طول ۶۱۰ کیلومتر ۳۱ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

به اعتبارات ۵ هزار میلیارد تومانی برای تکمیل راه‌آهن بوشهر نیاز داریم

معاون وزیر راه و شهرسازی درباره تکمیل راه‌آهن شیراز – بوشهر اظهار داشت: هزینه بسیار زیادی برای ساخت راه‌آهن شیراز انجام شده است برای اینکه این راه‌آهن اقتصادی شود باید آن را به بندر وصل کنیم بوشهر هم یک استان بندری است و در صورت اتصال به راه‌آهن شیراز می‌تواند آینده اقتصادی خوبی داشته باشد. برای ساخت این پروژه سال گذشته ردیف بودجه ۱۰میلیارد تومانی داشتیم که امسال این رقم به ۸۸ میلیارد تومان رسیده است.

وی تاکید کرد: برای اتمام این پروژه و ساخت راه‌آهن شیراز به بوشهر و اتصال آن به عسلویه باید فاینانس خارجی داشته باشیم.  

قیر رایگان نداریم

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حذف قیر رایگان در پروژه‌های عمرانی گفت: یکی از مشکلات در اجرای پروژه‌های عمرانی بحث تخصیص قیر است.

وی افزود: در حالی که در سال‌های گذشته از قیر دولتی و رایگان برای ساخت پروژه‌های عمرانی استفاده می‌کردیم از امسال قیر رایگان نداریم.

خادمی از افزایش قیمت بیش از دو برابری قیمت قیر خبر داد و گفت:‌در حالی که قیمت قیر هر تن یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بود در حال حاضر به ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسیده ا ست بنابراین افزایش قیمت قیر هم یکی از دلایل کند شدن سرعت اجرای پروژه‌ها است.

 

منبع

ایلنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا