بانک و بیمهطلا و ارز

فعالان بازار ارز: جنس کم است

در جریان افزایش قیمت دلار در هفته گذشته و امروز، فعالان بازار ارز عنوان می‌کنند که بالا رفتن تقاضا و در مقابل کاهش دلار و نبودن جنس در بازار عامل رشد قیمت بوده است.

به گزارش آرمان اقتصادی به نقل از ایسنا، قیمت دلار و یورو از اواخر هفته گذشته رو به افزایش رفت به طوری که تا ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان برای دلار و ۱۳ هزار تومان برای یورو قیمت خورد. این رشد برای هفته جاری ادامه دار شد و امروز (شنبه) قیمت دلار تا ساعت ۱۸:۱۰ تا ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومان و یورو تا ۱۳ هزار و ۱۰۰ تومان رشد داشته است.

همچنین بخوانید

بررسی جریان بازار ارز با این توضیح فعالان بازار همراه شد که این روزها تقاضا برای خرید دلار و یورو در بازار افزایش پیدا کرده و این در حالی است که در مقابل جنس در بازار کم است. دلیل آن هم کمبود عرضه از سوی بانک مرکزی و یا کاهش فروش از سوی دارندگان دلار است. این در حالی است که امروز عبدالناصر همتی -رئیس کل بانک مرکزی– در اظهاراتی اتمام حجت کرده و گفت که ذخایر ارزی ناموس بانک مرکزی بوده و برنامه‌ای برای حراج کردن  ارز در بازار ندارد. وی گفته که ارز بانک مرکزی برای تامین کالاهای اساسی و ضروری بوده و بازار ارز با ارز صادرات غیرنفتی که حدود ۴۰ میلیارد دلار در سال است تامین می‌شود.

در هر صورت جریان بازار ارز در روزهای گذشته افزایشی پیش رفته و تحلیل‌گران بازار عنوان می‌کنند که اگر عرضه‌ای انجام نشود با توجه به تقاضایی که وجود دارد و در آینده تشدید خواهد شد دلار و یورو باز هم رشد بیشتری خواهد داشت. این در حالی است که کارشناسان تا حد زیادی با رئیس کل بانک مرکزی هم‌عقیده بوده و تاکید دارند که دلیلی برای حراج کردن ارز در بازار و پاسخ دادن به تقاضاهای کاذب وجود ندارد، اما بانک مرکزی باید بتواند تقاضاهای موجود را ساماندهی کرده و پاسخ دهد.

این در شرایطی است که قرار بر این بود تا ارزهای مورد نیاز مردم از جمله ارزهای خدماتی که در ۲۳ گروه تقسیم‌بندی شد از کانال صرافی‌ها عرضه شود، اما با توجه به اینکه تامین این ارز با مشکل مواجه بوده تنها چند صرافی در این باره اقدام کرده‌اند که قیمت آن‌ها نیز تقریبا همسطح قیمت بازار بوده و گاها تا ۱۰۰ تومان کاهش نرخ دارند. از سوی دیگر تامین ارز وارد کنندگان نیز در سامانه نیما و از طریق معامله با صادر کنندگان انجام می‌شود و آن طور که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرده در بازار ثانویه و البته نه در نرخ آن دخالت داشته و در صورت نیاز با عرضه و تقاضا آن را کنترل می‌کنند.

منبع

اقتصاد.آنلاین

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا