بورسبورس اوراق

قدم‌های صعودی شاخص کند شد/ معدنی‌ها سکان بازار را به دست گرفتند

در دوساعت اولیه معاملات امروز بورس تهران، شاهد فروکش کردن جو مثبت روزهای گذشته در نمادهای پتروپالایشی هستیم. از سوی دیگر اما تداوم صف خرید در نمادهای معدنی سبب تقویت شاخص به میزان ۵۰۰ واحد شده است.از این رو شاخص کل که در ابتدا با شد ۱۱۰۰ واحدی روبرو شده بود با افزایش عرضه در کلیت بازار، مجبور به عقب نشینی ۸۰۰ واحدی شد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی،  در چهارمین روز از هفته جاری شاهد تغییر زمین بازی سهامداران بورسی هستیم. دلیل اصلی این تغییر نامه شفاف سازی روز گذشته شرکت های پالایشی بود. در شفاف سازی اخیر شرکت پالایش نفت تبریز به موضوع تهاتر ۵۰ درصد از وکیوم باتوم تولیدی این شرکت به نرخ مصوب ۱۴۱۳۴ ریال اشاره شده که تفاوت فاحشی ۵۰ درصد باقی مانده با نرخ فروش ۳۶۴۶۳ ریالی در بورس کالا دارد. «شبریز» در این اطلاعیه اعلام داشته که در شهریورماه نیز ۳۰ هزار تن وکیوم باتوم به نرخ مصوب ۱۴۱۳۴ ریال در خارج از بورس کالا به فروش رسانده است. همچنین سقف وکیوم باتوم تهاتری تحویلی به شرکت های قیرسازی بالغ بر ۵۰۰ تن در روز است که ۵۰ درصد تولیدات شرکت را شامل می شود.همچنین در شفاف سازی دیگر از «شبندر» این شرکت بیان داشته وکیوم باتوم تولیدی پالایش نفت بندرعباس با توجه به قیمت مصوب معاونت برنامه ریزی وزارت نفت و خارج از بورس کالا به فروش می رسد. حال به نظر می رسد با این شفاف سازی پالایشی‌ها باید منتظر عقب نشینی سود انتظاری فعالان بورسی از صنایع پالایشی باشیم.

از این رو از ابتدای صبح امروز با افزایش عرضه در اغلب گروه ها روبرو بودیم. گروه معدنی اما همچون روز گذشته در صف خرید نسبتا سنگین به سر می برند. شب گذشته نامه از سوی رئیس سازمان بورس به معاون اول رئیس جهمور در خصوص حذف سقف رقابت قیمت در بورس کالا منتشر شد. حال فعالان بورسی امیدوارتر از گذشته چشم به آزادسازی قیمت ها در بورس کالا دوخته اند.

همچنین بخوانید

در گروه بانکی نیز به جز «وپست» سایر نمادها در محدوده های مثبت قرار گرفته اند. همین اتفاق در گروه سیمان و انبوه سازی نیز رخ داده و تمام نمادهای این گروه های در سقف قیمتی معامله می شوند.

اما سایر گروه ها بصورت متعادل معاملات خود را در پیش گرفته اند. شیمیایی ها و فلزی نیز شاهد تداوم عرضه از سوی حقیقی ها هستند.

در مجموع تا کنون شاخص کل با رشد ۵۳۸ واحدی در میانه های کانال ۱۳۷ هزار واحد قرار دارد. شاخص هم وزن اما با شتاب بیشتر در حرکت بوده و با افزایش ۲۸۰ واحدی روبرو شده است. در فرابورس اما رشد آیفکش چشمگیر نبوده و تنها افزایش ۳.۵ واحدی را تاکنون تجربه کرده است.

در این بین تا کنون دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۷۰۰ میلیارد تومان در بورس و فرابورس دادوستد شده است که از این میزان بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این دو بازار اختصاص داشته است. همچنین در بین نمادهای با اهمیت بورسی «فولاد»، «کگل» و «کچاد» بیشترین تاثیر مثبت را بر نماگر اصلی بازار داشتند. در فرابورس نیز «ذوب»، «هرمز» و «میدکو» آیفکس را بیش از سایرین تقویت کرده اند.

 

منبع
اقتصادآنلاین - مریم علیزاده

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا