بورسبورس اوراق

پایان هفته پُرفراز و نشیب بورسی با عقب نشینی ۲۷۰۰ واحدی شاخص کل/ روند صعودی بورس از هفته آینده آغاز می‌شود؟

در جریان معاملات امروز، از ریزش هیجانی روز گذشته شاخص کاسته شد و در پایان بازار نماگرها کمی از افت اول صبح خود را جبران کردند. همچنین در ادامه روند افزایشی حجم و ارزش معاملات خرد، امروز شاهد ثبت رقم دو هزار میلیارد تومان برای این معاملات در بورس و فرابورس بودیم.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی،  بورس تهران در جریان آخرین روز معاملاتی هفته نیز با عقب نشینی قیمتی در اغلب نمادهای بزرگ به کار خود پایان داد تا پرونده این هفته را با افزایش ۱۱ هزار واحدی ببندد. اما با افزایش هیجان منفی در بازار ارز و سکه، بازار سرمایه نیز شاهد نوسانات بی پایه و صرفا بر پایه حدس و گمان شد. چراکه با ادامه روند مثبت گزارش دهی شش ماهه شرکت ها همچنان می توان به روزهای خوش بورسی امیدوار بود.

این در حالی است که تا پایان ساعت معاملاتی امروز، به جز سه نماد در گروه خودرو، سایر خودرویی‌ها در محدوده صف فروش به کار خود پایان دادند. از این رو گروه خودرو بیشترین افت بازدهی را در بین گروه‌های بورسی به ثبت رساند. با برچیده شدن صفوف فروش در پایان بازار و کاسته شدن از فشار عرضه در اغلب نمادهای بزرگ، انتظار می‌رود روند اصلاحی شاخص در ابتدای هفته آینده پایان یابد. از این رو کارشناسان جریان نزولی فعلی را کم عمق دانسته و به از سر گیری سیر صعودی شاخص های بازار امیدوارند.

همچنین بخوانید

بازگشت پالایشی‌ها به مدار صعودی

امروز اما با گذشت یک ساعت از آغاز معاملات شاهد بازگشت مجدد قیمتی از محدوده های منفی به مثبت در تمام نمادهای پالایشی بودیم. در این بین تشکیل صف خرید در نماد «شپنا» بر مثبت تر شدن جو کلی گروه افزود و این صف به نمادهای «شتران» و «شنفت»هم رسید. در مجموع امروز ۲۳۹ میلیون سهم از این گروه ببه ارزش ۲۸۶ میلیارد تومان دادوستد شد که بازدهی ۰.۶۳ درصدی را به همراه داشت.

بانکی‌ها همچنان در صدر

با جدی تر شدن بحث تسعیر ارز بانک ها با نرخ بازار ثانویه امروز شاهد افزایش اقبال به تمام نمادهای این گروه بودیم. از این رو بیشترین حجم نقدینگی نیز امروز توسط این گروه و به میزان ۱۲۶ میلیارد تومان بود. دو نماد بانک تجارت و بانک ملت نیز بیشترین معاملاتی را در بین تمام نمادهای بورس و فرابورس به خود اختصاص دادند. در این گروه نیز شاهد دادوستد بیش از ۲.۳ میلیارد سهم به ارزش ۴۲۳ میلیارد تومان بودیم که بازدهی ۲.۵ درصدی را به همراه داشت. از این رو چه در جدول پُربازده ترین گروه ها و چه در جدول بیشترین جذب نقدینگی جدید شاهد حضور گروه بانکی در صدر بودیم.

خودرویی‌ها بازهم جاماندند

امروز در حالی شاهد مثبت شدن دادوستد در برخی گروه ها بودیم که خبری از این روند در گروه خودرو نبود. این در حالی است که حقوقی فعال نماد «خساپا» در طول مدت بازار سعی در جمع اوری صف فروش این نماد کرد. در «خپارس» هم حقوقی سهم تا حد توان از میزان صف فروش نماد کاست. اما مجموعا در بین نمادهای گروه خودرو تنها نماد «خکرمان» و «خکاوه» در محدوده های مثبت و گاها صف خرید به معاملات خود ادامه دادند. همچنین نکته جالب گروه تقابل معنادار نمادهای «خاور» و «خکاوه» بود. نماد سایپا دیزل امروز در مثبت ۱۰ درصد دادوستد می شد و نماد ایران خودرو دیزل در منفی ۱۵ درصد معامله شد. در این گروه نیز امروز بیش از  ۵۸۱ میلیون سهم به ارزش ۹۲.۲ میلیارد تومان دادوستد شد و این گروه امروز منفی ترین بازدهی را به میزان ۵.۸ درصد بر سهامدارنش تحمیل کرد.

آمار و ارقام بازار امروز

در مجموع معاملات روز جاری تالار شیشه ای، شاخص کل پس یک رفت و برگشت نهایتا با افت ۲۷۷۰ واحدی (معادل ۱.۴۳ درصد) در محدوده ۱۸۵ هزار و ۵۵۰ واحد به کار خود در این هفته پایان داد. شاخص هم وزن نیز پس از افت بیش از ۸۲۳ درصدی در پله ۳۲ هزار و ۲۳۶ واحد ایستاد.

در این بین بیش از ۵.۷ میلیارد ورقه بهادار به ارزش یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در بورس دادوستد شد که از این میزان بیش از یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت. همچنین امروز شاهد خروج بیش از ۳۲ میلیارد تومان نقدینگی از بوس و فرابورس ودیم که البته  در مقایسه با ورد بیش از دو هزار میلیارد تومان پول جدید طی یک ماهه گذشته به بازار سهام، رقم ناچیزی است.

اما در بین گروه های بزرگ حاضر در بازار، گروه بانک، فرآورده های نفتی و مواد شیمیایی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. همچنین در بین نمادهای تاثیرگذار نیز معاملات منفی «فملی»، «تاپیکو» و «پارسان» بیش از سایرین در افت شاخص تاثیر داشتند. اما نماد «کگل» به تنهایی ۲۳۰ واحد شاخص را مثبت کرد.

در فرابورس هم آیفکس به دنبال جو هیجان منفی کل بازار، ۵۱ واحد عقب نشست و در پله ۲۱۱۴ واحد ایستاد. در این بازار نیز بیش از یک میلیارد و ۲۹۵ میلیون ورقه بهادار به ارزش ۷۸۰ میلیارد تومان دادوستد شد که از این میزان ۴۰۰ میلیارد تومان به معاملات خرد سهام و حق تقدم در این بازار اختصاص داشت. در بین نمادهای با اهمیت فرابورسی نیز «مارون»، «هرمز» و «میدکو» بیشترین نقش را در منفی کردن آیفکس داشتند.

 

منبع
اقتصادآنلاین - مریم علیزاده

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا