بورسبورس اوراق

«کگهر» زیر ذره بین سهامداری/ آخرین اطلاعات از تازه وارد فرابورسی

امروز درحالی پنج درصد از کل سهام شرکت سنگ آهن گهر زمین برای نخستین بار پس از پذیرش در بازار دوم فرابورس ایران به روش ثبت سفارش عرضه اولیه می‌شود که این شرکت در آخرین گزارش های ارائه شده در کدال در ۹ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۵۲۳ ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کرده است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، روزهای اخیر انتشار اخبار و شایعات در خصوص عرضه اولیه «کگهر» به اوج خود رسید تا امروز که این شرکت ۱۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومانی راهی فرابورس شود. گفتنی است شرکت سنگ آهن گهر زمین گهرزمین در سال ۱۳۸۳ به منظور تولید ۱۰ میلیون تن گندله و کنسانتره تاسیس شده است و از سال ۱۳۹۵ با دستور هیات‌دولت وقت معدن شماره ۳ در منطقه عمومی گل‌گهر به مدت ۲۵ سال به گهرزمین محول شد. در این بین عیار سنگ آهن گهر زمین از ۴۹ تا ۶۰ متغیر است اما متوسط بین ۵۱ تا ۵۳ است. همچنین از نظر حجم تولید کنسانتره این شرکت پس از گلگهر و چادرملو در رتبه سوم قرار دارد.

اما اصلی ترین فعالیت های این شرکت به صورت ذیل است:

اکتشاف و استخراج و بهره برداری از معادن سنگ آهن و تولید کنسانتره، گندله و فولاد ازآن.

۲-نصب و راه اندازی، تعمیرات، نگهداری، بازرسی، سرویس تجهیزات و ماشین آلات موردنیازشرکت.

۳-خرید و تهیه انواع و اقسام ماشین آلات و تجهیزات و تأسیسات و مصالح موردنیاز برایانجام موضوع شرکت

۴-انجام خدمات مهندسی، مشاوره، آموزش، مدیریت و فراهم نمودن دانش فنی از داخل و یا خارج برای تحقق موضوع شرکت

۵-مشارکت و سرمایه گذاری در سایر شرکتها و طرح های معدنی و صنعتی، انعقاد قراردادهای پیمانکاری به منظور ارائه خدمات فنی و مهندسی

۶-مبادرت به کلیه امور بازرگانی از قبیل خرید و فروش، صادرات و واردات و کلیه امور و عملیاتی که به طور مستقیم یا غیرمستقیم در جهت اجرای موضوع شرکت ضرورت داشته باشد.

سهامداران عمده «کگهر» را بشناسید

شرکت صنعتی و معدنی گل کهر با سه میلیارد و ۶۸۳ میلیون، ۳۰ درصد از سهام این شرکت را داراست. پس از آن مدیریت و سرمایه گذاری امید، شرکت سرمایه گذاری غدیر و شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات امید هرکدام به ترتیب مالک  ۲۷.۵، ۲۲.۵ و ۲۰ درصد از سهام «کگهر» هستند.

ذخایر گهر زمین

بررسی ها نشان می دهد که ذخیره معدن سنگ آهن گهرزمین معادل ۶۴۳ میلیون تن است که با توجه به افزایش ۲۶ درصدی میزان استخراج در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵  تا انتهای سال ۹۶ برابر با ۳۲.۸ میلیون تن استخراج از معدن صورت گرفته است. در مجموع تا انتهای بهمن ماه ۹۶ مجموع عملیات استخراج از ابتدای سال ۹۶ از مرز ۶۷.۹ میلیون تن گذشت.

اهداف کلی «کگهر»

۱-اکتشاف تکمیلی، آماده سازی، تجهیز و بهره برداری از معدن

۲-احداث کارخانجات فرآوری سنگ آهن با ظرفیت ۱۰ میلیون تن در سال

۳-احداث کارخانجات گندله سازی با ظرفیت ۱۰ میلیون تن در سال

۴-ایجاد زیر ساخت ها

مشتریان اصلی شرکت

جمله مشتریان اصلی شرکت  بابت محصولات تولیدی(شامل کلوخه ,کنسانتره,و سنگ آهن دانه بندی)شرکت های صنعتی و معدنی گل گهر,جام تجارت آریانا و فولاد مبارکه است. گفتنی است بازارهای اصل شرکت مشتمل بر صنعت استخراج کانه های فلزی و تامین  مواد اولیه در بخش صنعت فولاد کشور میباشد.

محصولات شرکت

محصولات شرکت شامل سنگ اهن شامل کلوخه ,کنسانتره,و سنگ آهن دانه بندی میباشد که در مورد محصول کنسانتره فروش شرکت داخلی و صادراتی است.جمع محصولات تولیدی شرکت در سال ۲۴ میلیارد و ۶۳۸ میلیون تن و در شش ماهه ۹۷ حدود ۱۵.۸۳۹.۱۱۳ بوده است و این در حالی است که ظرفیت تولید شرکت در حال حاضر برای سه خط تولید سنگ آهن کلوخه ,سنگ آهن دانه بندی و کنسانتره ۲۵ میلیارد تن تن می‌باشد.

چالش‌های «کگهر»

به گفته مدیرعامل شرکت سنگ‌آهن گهر زمین یکی از دغدغه‌هایی که مجموعه گهر زمین با آن مواجه است، برداشت پُرهزینه از معادن شرکت است که این موضوع خرید تجهیزات به روز و نوین را می طلبد.

از سویی دیگر تمام محصولات گهر زمین تقاضای داخلی وجود دارد اما این مجموعه برای تداوم طرح‌های توسعه‌ای خود منابع ارزی مورد نیازش را از طریق صادرات تامین می‌کند که ادامه روند ریسک های سیاسی و اعمال تحریم ها می تواند ریسک های شرکت را نیز افزایش دهد.

یکی دیگر از مسائل بحث برانگیز در خصوص «کگهر» جانمایی این معدن در نزدیکی سیرجان است که مسئله کمبودآب منطقه بر فعالیت های شرکت تاثیرگذار بوده است.

همچنین وجود پروژه های در حال  ساخت که نوسانات نرخ ارز موجب تغییراتی در قیمت تمام شده پروژه ها می‌‌شود.

مزیت‌های «کگهر»

به عقیده کارشناسان این بخش  از مزیت‌های این مجموعه را کارخانه سنگ‌شکن خردایشی آن می توان عنوان کرد که شامل یک سنگ‌شکن بزرگ ژیراتوری با ظرفیت ۱۵ تن است و در ادامه از راه‌اندازی دو خط تولید جدید خبر داد و افزود: سال آینده خط اول تولید گندله که روزانه حداقل ۵ میلیارد تومان سود دارد به بهره‌برداری خواهد رسید و در نیمه اول سال ۹۸ نیز خط سوم کنسانتره راه می‌افتد.

نگاهی به گزارش های مالی شرکت

در دوره ۱۲ ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۹۶ شرکت به ازای هر سهم ۴۴۶ ریال سود محقق کرده است که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۵۷درصد رشد داشته که عمدتا بدلیل افزایش ۱۴۰درصد درامدهای عملیاتی است. «کگهر» براساس عملکرد ۱۲ماهه برای سال مالی منتهی به ۳۰ آذر ۹۶ مبلغ ۵,۴۸۳,۰۲۷ میلیارد ریال سود خالص محقق کرده است.

همچنین شرکت در ۶ ماهه اول سال ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۴ درصد رشد داشته که با وجود رشد ۱۲۶ درصدی بهای تمام شده، سود ناخالص شرکت ۱۴۵ درصد رشد را نشان می دهد. همچنین هزینه مالی شرکت در طی این  مدت با کاهش ۶۱ در صدی همراه بوده و در نهایت سود خالص رشد ۱۷۹ درصدی داشته است که نشان ازعملکرد مناسب شرکت در ۶ ماهه نخست سال ۹۷ نسبت به سال قبل آن است.

شرکت در ۹ ماهه منتهی به ۳۱ شهریور ۹۷ نیز بالغ بر یک هزار و ۸۶۳ میلیارد تومان فروش داشته که در این مدت تولیدات شرکت بالغ ۲۱ میلیارد و ۷۸۰ میلیون تن بوده است.

در مجموع با توجه به گزارش های ۹ ماهه شرکت درآمد شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۵۶درصد رشد داشته است. همچنین سود ناخالص مبلغ ۷۵۶ میلیارد تومان بوده است که ۴۲درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد داشته است. از سویی دیگر سود عملیاتی مبلغ ۶۶۱ میلیارد تومان بوده است که ۳۷درصد، نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد داشته است. در نتیجه سود خالص مبلغ ۶۴۳ میلیارد تومان است که ۴۲درصد ، نسبت به دوره مشابه سال قبل رشد را نشان می دهد.

 

منبع
اقتصاد آنلاین - مریم علیزاده؛

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا