اقتصاد کلانطلا و ارز

مبارزه با پول‌شویی شدت گرفت، بازار ارز قفل شد، قیمت‌ها رو به کاهش گذاشت

در حالی که قیمت ارز در بازار در کانال یازده هزار تومان در حرکت است و امروز، در دومین روز هتفه کاهشی اندک را تجربه کرد اما قیمت خودرو هم‌چنان بر صدر اخبار نشسته است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، قیمت دلار در آستانه ورود به کانال ۱۰ هزار تومان قرار دارد. امروز بازار ارز در حالی در وضعیت قفل شدگی قرار گرفت که بررسی ها نشان می دهد وضعیت تازه ابلاغ شده برای نقد شدن چک های تضمینی عامل این اتفاق بوده است.

بانک مرکزی محدودیت هایی را برای نقدشوندگی چک های تضمینی ابلاغ کرده است. هدف از این اقدام مقابله با پولشویی و پیشگیری از این اقدام است.

در عین حال امروز محدودیت هایی برای نقل و انتقال پول نیز به مرحله اجرا گذاشته شد. بر این اساس سقف معامله برای هر کارت ملی صد میلیون تومان تعیین شده است. طبق این سیاست جدید که به‌منظور مبارزه با پولشویی اجرا شده و اتفاقاً تاثیر بسزایی هم در کنترل نوسانات ارزی داشته است، هر شماره ملی می‌تواند در طول یک روز (۲۴ ساعت) نهایت تا ۱۰۰ میلیون تومان تراکنش بانکی داشته باشد.

هر کارت بانکی نیز نهایت تا ۵۰ میلیون تومان می‌تواند تراکنش بانکی طی ۲۴ ساعت داشته باشد.گفتنی است، یکی ازاهداف بانک مرکزی از اعمال بخشنامه محدودیت تراکنش‌های کارتی، محدود کردن فعالیت پوزهای خارج کشور است که به‌طور غیرمجاز و به‌خاطر تخلف شرکت‌های psp و نظارت ضعیف بانک‌ها در خارج مرزها فعالیت می‌کنند.

قیمت خودرو بر مدار نوسان

در حالی قیمت خودرو این روزها در حال افزایش است که هنوز قیمت جدیدی برای خودرو ابلاغ نشده است. بر این اساس انتقاداتی بسیار جدی در این حوزه متوجه شرکت های خودروسازی است. بر این اساس خودروسازی در پی بررسی افزایش قیمت خودرو، معاون بازرسی سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تصریح کرد که برای خودروسازان امکان احتکار وجود ندارد اما این موضوع برای بنگاه‌ها و نمایندگی‌های وابسته امکانپذیر است.

شهرام میرآخورلو اضافه کرد: تغییر و تحولات قیمتی در بازار خودرو در سال گذشته، با نرخ میانگین هر دلار ۳۸۶۰ تومان تعیین شده بود که این رقم طی امسال تا ۹۰۰۰ تومان افزایش یافته است و این افزایش به‌طور طبیعی در قیمت‌گذاری خودرو نیز اثرگذار بوده است.میرآخورلو تاکید کرد: برای خودروسازان کشور  امکان احتکار قطعه وجود ندارد، اما این امکان برای نمایندگی‌ها و بنگاه‌های وابسته وجود دارد که مرتکب این کار شوند.

ارزانی ۷ تا ۱۱ درصدی لبنیات از فردا

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی اعلام کرد که پس از بررسی‌های صورت گرفته از سوی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان و تعیین نرخ‌های جدید، از فردا کاهش قیمت هفت تا ۱۱ درصدی لبنیات اعمال می‌شود.

طی ماه‌های اخیر شاهد افزایش قیمت قانونی و غیرقانونی لبنیات در بازار توسط برخی برندهای مطرح بوده‌ایم و بارها دستگاه‌های نظارتی از جمله سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان تخلف بودن این افزایش قیمت‌ها را اعلام کرده بود.

رضا باکری، دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی در این باره گفت: در پی بررسی‌های صورت گرفته، سازمان مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان کاهش قیمت لبنیات با در نظر گرفتن حاشیه سود قانونی ۱۴ درصدی در دستور کار قرار گرفت که رضایت کارخانه‌ها را نیز در برداشت.

وی ادامه داد: در این میان نرخ‌های جدید که کاهش قیمت هفت تا ۱۱ درصدی انواع لبنیات را باعث می‌شود، به تصویب سازمان حمایت رسید و به کارخانه‌های لبنی ابلاغ شد که این قیمت‌های مصوب را روی محصولات خود درج کنند.

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی، درباره قیمت‌های جدید لبنیات نیز این‌گونه توضیح داد که به‌عنوان مثال هر بطری شیر کم‌چرب ۴۱۰۰ تومان، نیم چرب ۴۲۵۰ تومان، پرچرب ۴۴۵۰ تومان و هر بطری شیر کامل ۴۵۰۰ تومان تعیین شده است.

باکری اضافه کرد: پنیر UF ۴۰۰ گرمی نیز ۶۹۰۰ تومان قیمت‌گذاری شده است و نرخ هر دبه ماست ۲.۵ کیلوگرمی کم‌چرب، ۱۰ هزار و ۹۰۰ تومان و پرچرب ۱۱ هزار و ۷۰۰ تومان به تصویب رسیده است. هم‌چنین هر ماست ۹۰۰ گرمی کم‌چرب نیز ۴۳۵۰ و پرچرب ۴۷۵۰ تومان باید فروخته شود.

دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی تاکید کرد: از فردا همه کارخانه‌های لبنی باید این قیمت‌ها را روی محصولات‌شان درج کنند و هر برندی از این نرخ‌ها تعدی کند، مرتکب تخلف شده و دستگاه‌های نظارتی با او برخورد خواهند کرد.

 

 

منبع
خبرآنلاین

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا