بورسبورس اوراق

بایدها و نبایدها در بازار سرمایه

هرچند پیش‌بینی برخی نهادهای بین المللی نفت از جمله بانک جهانی، صندوق بین‌المللی پول و موسسه اکونومیست از قیمت آتی نفت چندان خوشبینانه نیست و بازه قیمتی بین ۴۹ تا ۶۳ دلار را در هر بشکه پیش‌بینی کرده‌اند، اداره اطلاعات انرژی آمریکا در جدیدترین گزارش خود قیمت مورد پیش‌بینی برای نفت را بالا برده است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن در گفت و گو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، با بیان این مطلب گفت: مسلما اگر قیمت نفت در آینده رشد کند، تاثیر مثبتی بر صنایع وابسته در بازار سرمایه خواهد داشت.

محسن فاضلیان، در خصوص اثر تحولات بین المللی در حوزه رشد قیمت نفت و کامودیتی ها در بازار سهام افزود: متاسفانه اقتصاد نفتی کشور باعث شده که ارزش شرکت های مهم کشور تحت تاثیر نوسانات نفتی و مشتقات آن باشد.

همچنین بخوانید

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که ورود نقدینگی به سمت بازار سهام تا چه حد به پوشش ریسک بالا و امنیت سرمایه گذاری در بازار سهام ارتباط دارد، اظهار داشت: همان طور که در دوره های شوک ارزی گذشته در بازار سهام شاهد بودیم، این دوره هم با رخ دادن شوک ارزی از ابتدای سال ۱۳۹۷ شمسی شاهد افزایش بی رویه نسبت برابری ریال در برابر ارزهای خارجی بودیم.

وی با بیان اینکه شروع این اتفاق ناشی از خروج یک جانبه آمریکا از توافق هسته ای بوده است، افزود: بعد از جهش ناگهانی ارزهای خارجی و اثر آن بر قیمت تمام شده کالاهای مختلف شاهد افزایش قیمت فروش بعضی از محصولات شرکت های حاضر در بورس به دلیل وابستگی به مواد اولیه خارجی یا ناشی از ارزش صادراتی آن بوده ایم.

مدیرعامل شرکت تامین سرمایه بانک مسکن ادامه داد: به همین دلیل بورس تهران نیز شاهد افزایش تقاضا برای خرید سهام این گونه شرکت ها شد؛ با ادامه روند افزایش نرخ ارز و به تبع آن در نظر گرفتن ارزش جایگزینی شرکت ها در موج بعدی ورود تقاضای سرمایه گذاری در بورس ناشی از این عامل شدت گرفت.

به گفته فاضلیان، علی رغم اینکه از ابتدای سال جاری شمسی شاهد ورود چند هزار میلیارد تومان پول تازه برای خرید سهام بورسی و فرابورسی بوده ایم، اما از سوی دیگر ارزش خالص دارایی های صندوق های سرمایه گذاری رو به کاهش نهاده است.

تمایل سرمایه گذاران به خرید دارایی های ریسکی تر ​

وی افزود: بنابراین می توان نتیجه گرفت که سرمایه گذاران تمایل بیشتری به خرید دارایی های ریسکی تر پیدا کرده اند، اما باید بررسی شود آیا همه کسانی که هم اکنون در بازار، سرمایه گذاری کرده اند با ریسک های آن آشنایی کامل دارند یا خیر.

زمانی که بازار سهام سبزپوش می شود و همه صنایع با رشد تقاضا برای سرمایه گذاری مواجه هستند، رشد قیمت سهام زیانده، زنگ خطری برای ورود سهامداران تازه کار است و باید حتما صنایعی را برای سرمایه گذاری انتخاب کنند که در صورت بروز رخدادهای متفاوت در اقتصاد کلان کشور کمترین آسیب را ببیند.
فاضلیان سپس در پاسخ به این سوال که اثر گزارش های ماهانه و فصلی شرکت ها بر حرکت بنیادی بازار چیست، گفت: به نظر می آید اولین نتیجه ارزیابی این گزارش ها تحلیل فضای آینده خواهد بود. اگر در گزارش های فصلی شرکت ها شاهد کاهش مقداری فروش بوده و در مقابل به جهت افزایش قابل توجه نرخ فروش شاهد افزایش سودآوری شرکت ها باشیم، باید تحلیل کنیم که آیا این سودآوری در آینده هم ادامه دارد یا خیر.

این کارشناس بازار سرمایه توضیح داد: بدیهی است زمانی که شاهد کاهش فروش باشیم، باید ریسک وقوع رکود را تحلیل و صنایع را برای ورود به سرمایه گذاری انتخاب کنیم که در صورت وقوع رکود، آسیب کمتری به آنها وارد شود.

سهامداران از مسیر تحلیلی و بنیادی خارج نشوند

وی همچنین در پاسخ به این سوال که سهامداران باید چه استراتژی هایی را مدنظر داشته باشند تا از مسیر تحلیلی و بنیادی معاملات خارج نشوند، گفت: رشد قیمت سهام در صنایع زیانده، همیشه زنگ خطری برای سرمایه گذاران تازه وارد است. سهام داران باید در انتخاب های خود به سمت صنایعی بروند که کمترین آسیب را در زمان بروز رخدادهای متفاوت، تجربه می کنند.

فاضلیان تاکید کرد: ورود مستقیم به سرمایه گذاری در سهام مورد توصیه به سهام دارانی که تازه وارد عرصه سرمایه گذاری شده اند نیست. سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری سهامی و صندوق های سرمایه گذاری شاخصی که توسط شرکت های تامین سرمایه و شرکت های سبدگردان اداره می شوند، بهترین گزینه برای شروع سرمایه گذاری در بورس به شمار می رود. البته بعد از آنکه این سهامداران تجربه های زیادی از سرمایه گذاری در این صندوق ها به دست آوردند، می توانند به صورت مستقیم در بازار سرمایه سرمایه گذاری کنند.

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا