امور زیربناییكشاورزی و دامپروری

تخلف واحد بافت دانشگاه آزاد در جذب دانشجوی دامپزشکی

رئیس سازمان نظام دامپزشکی، با اشاره به اینکه واحد بافت کرمان دانشگاه آزاد در حوزه جذب دانشجوی دامپزشکی تخلف کرده است، گفت: فارغ التحصیلان این دانشگاه، نمی‌توانند عضو نظام دامپزشکی شوند.

به گزارش آرمان اقتصادی، محمدرضا صفری در حاشیه برگزاری پنجمین کنگره کلینیسین های دام های بزرگ، در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه در قانون برنامه ششم، به کارگیری مسئول فنی و بهداشتی، به مراکز عرضه فرآورده های دامی تکلیف شده است، اظهار داشت: بر این اساس، چنانچه مصرف کننده کالایی شکایت داشته باشد، همه کسانی که در این زمینه مسئولیت دارند، باید پاسخگو باشند. به همین جهت، به کارگیری مسئول فنی و بهداشتی ضروری است و اگر واحدی از این کار سرباز زند، باید خسارت پرداخت کند؛ ضمن اینکه اگر مسئول فنی در زمینه سلامت محصول کوتاهی کرده باشد، باید خودش پاسخگو باشد.

وی افزود: در حال حاضر در استان همدان، تمامی رستوران ها مسئول فنی بهداشتی دارند و طبق قانون باید در همه رستوران ها این مسئولان مشغول به کار شوند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در ۵ سال اخیر، یک واحد دانشگاهی نیز اضافه نشده است، تصریح کرد: نمایندگان استان اصفهان پیگیر بودند که واحدی را احداث کنند؛ اما طی جلساتی که با آنها برگزار کردیم، مجاب شدند که ایجاد این واحدها ضرورتی ندارد؛ همچنین ۵ واحد دانشگاهی که خود دانشگاه آزاد اعلام کرده بود نیز قرار است جذب دانشجو داشته باشند؛ اما به دلیل اینکه سازمان دامپزشکی تأییدیه لازم را صادر نکرد، این واحدها راه اندازی نشد.

صفری اظهار داشت: با این حال به یک واحد دانشگاهی در بافت کرمان، مجوز جذب هفت دانشجوی تخصصی دامپزشکی داده شد که این کار ایراداتی داشت و در حال حاضر نیز، تبدیل به واحدی برای جذب ۱۰۰ دانشجوی دکترای عمومی شده که این کار غیرقانونی است.

وی یادآور شد: این دانشگاه مورد تأیید وزارت علوم نیست؛ بنابراین فارغ التحصیلان آن نمی توانند عضو نظام دامپزشکی باشند و چون نمی توانند عضو این تشکل باشند؛ بنابراین نمی توانند اشتغال داشته باشند.

صفری با تأکید بر اینکه پذیرش زیاد در دانشگاه آزاد یک تخلف بارز است، گفت: امسال وزارت علوم بنا به درخواست دانشگاه آزاد، برای رشته دامپزشکی ظرفیت پذیرش اعلام کرد؛ اما حتی ظرفیت هایی که اعلام شده، رعایت نشده است؛ به عنوان مثال در مواردی که ظرفیت ها ۵۰ مورد اعلام شده، ۳۰۰ دانشجو جذب شده است که این یک رکورد محسوب می شود و ما هیچ دانشگاهی در دنیا نداریم که طی یک دوره، ۳۰۰ دانشجو جذب کند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه شهرداری اجازه فعالیت کلینیک های دامپزشکی را در واحدهای مسکونی نمی دهد، تصریح کرد: قانونی وجود دارد که زمان تدوین و تصویب آن به دهه۴۰ برمی‌گردد و بر اساس آن، وکلا، پزشکان و غیره می توانند در اماکن مسکونی دفتر کار داشته باشند؛ این در حالی است که دفتر کار پزشک و دامپزشک، هر دو مطب محسوب می‌شود و ما نمی توانیم بگوییم که پزشک‌ها، در اماکن مسکونی مطب داشته باشند؛ اما دامپزشکان از این امکان برخوردار نباشند.

صفری افزود: اگر بحث انتقال بیماری مطرح است، این انتقال از انسان به  انسان راحت تر اتفاق می افتد تا از حیوان به انسان؛ بنابراین نگاه ما باید یکسان باشد و اگر قرار است قانونی اجرا شود، باید برای همه باشد.

وی با بیان اینکه ما برای دام‌های بزرگ، پروانه فعالیت کلینیک‌های دامپزشکی در واحدهای مسکونی را نمی دهیم، خاطرنشان کرد: این کلینیک ها فقط مخصوص دام های کوچک است؛ ضمن اینکه تعداد این کلینیک ها در سطح شهر به ۵۰۰ واحد نیز نمی‌رسد.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور، با اشاره به اینکه خدمات بهداشتی باید در دسترس همگان باشد، گفت: پزشک باید در نزدیکترین فاصله و در دسترس بیمار باشد؛ ضمن اینکه اگر دامپزشکی ضوابط را رعایت نکند، ما خود به شدت با آنها برخورد و پروانه فعالیتشان را باطل می کنیم.

صفری با بیان اینکه گفته شده این کلینیک ها باید به محیط های تجاری نقل مکان کنند، تصریح کرد: چه تفاوتی بین اماکن تجاری با اماکن مسکونی وجود دارد. ضمن اینکه انتقال کلینیک ها به اماکن تجاری، هزینه های سلامت و درمان را افزایش می دهد و جامعه را با مخاطره بهداشتی مواجه می کند.

وی ادامه داد: ما از طریق مذاکره با رئیس شورای شهر، شهردار تهران و برخی مراجع قضایی در حال پیگیری این مسئله هستیم تا بتوانیم آن را حل کنیم.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا