بورسبورس اوراق

عقبگرد ۵۳۲ واحدی شاخص بورس تهران در پی افزایش عرضه در نمادهای شاخص‌ساز/ ارزش معاملات خودرویی‌ها به ۳۴۰ میلیارد تومان رسد

شاخص بورس تهران امروز پس از آنکه رشدی بیش از دو هزار واحدی را شاهد بود، در میانه معاملات امروز شروع به افت کرد و در حالی روز جاری را به اتمام رساند که ۵۳۳ واحد نسبت به روز گذشته کاهش یافته بود.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی و به نقل از اقتصاد آنلاین، بورس تهران معاملات امروز خود را با افت ۵۳۲ واحدی شاخص کل این بازار به پایان رساند. بازار سهام کشور که در روز های گذشته از رونق خوبی در معاملات برخوردار بود. امروز را در حالی آغاز کرد که سطح مناسب تقاضا در بسیاری از نمادهای شاخص ساز در ابتدا در حال افزایش سطح شاخص‌های بورس و فرابورس بود، با این حال در ادامه معاملات این رشد پایدار نماند و افت قیمت در نمادهای پتروپالایشی و فلزی معدنی از ارتفاع شاخص بورس تهران کاست. با این حال قرمزپوشی این دو شاخص به معنی افت قیمت در تمامی نمادهای بازار نبود. در پایان کار امروز بازار سهام در روز جاری شاخص کل هموزن ۲۱۳ واحد رشد کرده بود که این افزایش ارتفاع ناشی از افزایش قیمت در بسیاری از نمادهای گروه کشاورزی، حمل و نقل، بانکی و خودرویی بود. این نمادها که نسبت به نمادهای بنیادی وزن اندکی در شاخص بورس دارند، همزمان با کاهش قیمت در نمادهای دیگر رشد خوبی را تجربه کردند و حتی توانستند دزر بسیاری از ساعات روز صف خرید باشند.

به نظر می‌آید رشد ادامه دار قیمت در بسیاری از نمادها به خصوص نمادهای پالایشی و فلزی معدنی که در هفته های اخیر به وقوع پیوست حالا سبب شده تا بخشی دیگر از معامله‌گران به شناسایی سود بپردازند از این رو کاهش قیمت جزئی در نمادهای یاد شده طی این روزها رویدادی عجیب نخواهد بود.

ایام همچنان به کام  نمادهای خودرویی‌ و بانکی‌

با نگاهی به معاملات امروز می‌توان دریافت که اگر چه کلیت بازار مخصوصا نمادهای تاثیر گذار و شاخص امروز قرمزپوش بودند با این حال امروز روزی به نسبت مناسب برای معاملات گروه خودرویی بوده است. طی این روز معاملات نمادهایی همچون «خساپا»، «خکاوه»، «خپارس» و چندی از نمادهای قطعه‌ساز در حالی به اتمام رسید که تمامی این نمادها تا سقف قیمت روزانه پیشروی کرده بودند.

نمادهای خودرویی که مدتهاست بار سنگین زیان انباشته از سالهای قبل را به دوش می کشند این روزها در حالی در محدوده مثبت قیمت در حال معامله هستند که می‌توان گفت بازار هیچ امیدی به دریافت EPS ندارد. با این حال آن چه این نمادها را برای فعالان بازار مخصوصاً معامله‌گران کوتاه‌مدتی و غیر بنیادی جذاب کرده است بحث افزایش سرمایه این نمادها به منظور خروج از شمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت است.

به نظر می‌رسد فعالان بازار که در مواقع مشابه توانسته اند سود خوبی از وضعیت نامناسب شرکت‌های زیان ده به دست آوردند، حالا نیز به امید افزایش قیمت این نمادها صمیم دارند به سهامداری در گروه خودرویی ادامه دهند. همین امر نیز سبب شد تا معاون نظارت بر ناشران سازمان بورس درباره مصوبه امروز مجلس مبنی بر اصلاح موضوع افزایش سرمایه شرکت ها از تجدید ارزیابی دارایی ها و با هدف تامین نظر شورای نگهبان مورد توجه بازار سهام قرار گیرد. مطابق با آنچه که این مقام سازمان بورس اعلام کرده است شورای نگهبان افزایش سرمایه را در صورتی که دارای بار مالی برای دولت نباشد را بلا مانع می‌داند. گفتنی است همین خبر سبب شد تا در ادامه معاملات روز جاری شاهد بوده بیشتر شدن رونق معاملات در گروه خودرویی بانکی باشیم.

بانکی ها نیز که اغلب از لحاظ سوددهی در وضعیت مناسبی قرار ندارند مانند خودروسازها اغلب چشم به افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی دارایی‌ها دوخته اند. همین امر سبب شد تا ارزش معاملات این گروه در روز جاری به مبلغ ۲۵۹ میلیارد تومان برسد. میزان مناسب تقاضا در این گروه تا آنجا بود که اغلب نمادهای بانکی طی روز جاری در محدوده مثبت معامله شدند.

آمار و ارقام بازار

افت ۵۳۲ واحدی امروز شاخص بورس تهران کاهش ۰.۲۴ درصدی را برای این نماگر به همراه داشت. عقبگرد یاد شده به واسطه کاهش دست جمعی قیمت در نمادهایی نظیر «تاپیکو»، «رمپنا» و «کگل» روی داد. حرکت امروز نماگر اصلی بازار که آن را به سطح ۲۲۴ هزار  و ۵۷ واحد رساند، بیش از هر چیز به واسطه نمادهای حاضر در برخی گروه های بنیادی نظیر شیمیایی و استخراج کانه‌های فلزی روی داد. گفتنی است، حجم معاملات امروز بورس تهران هشت میلیارد سهم و ارزش معاملات آن دو هزار و ۲۴ میلیارد تومان بوده است که از این میان هزار و ۹۶۰ میلیارد تومان آن ارزش معاملات خرد بوده است.

ترین‌های بورسی

معاملات بورس تهران امروز در حالی پایان یافت که نمادهای خودرویی با مجموع ارزش معاملات ۳۳۹ میلیارد تومانی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند. گروه‌های بانکی، سیمان، شیمیایی و فلزات اساسی نیز به ترتیب جایگاه‌های دوم تا پنجم در این زمینه را به خود اختصاص دادند.

 کوتاه از فرابورس

شاخص آیفکس معاملات روز جاری را ریزش ۱.۸۳ واحدی به اتمام رساند. این شاخص بیشترین تاثیر مثبت را از نمادهای «ذوب»، «هرمز» و «بپاس» پذیرفت این در حالی است که نمادهای «مارون»، «شراز» و «دماوند» از جمله نمادهایی بودند که تاثیر منفی بر این شاخص گذاشتند. حجم معاملات این بازار بالغ بر دو میلیارد و ۴۰۰ میلیون سهم بود و ارزش معاملات سهام به ۶۴۶ میلیارد تومان می‌رسد این در حالی است که ارزش کل معاملات این بازار با در نظر گرفتن معاملات اوراق اخزا و تسه در روز جاری به ۸۸۲ میلیارد تومان رسیده است.

 

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا