بورسبین الملل

عقب‌نشینی بازارهای آسیا پس از اظهارات مقامات بانک مرکزی آمریکا

در پی ارائه سیگنال مقامات بانک مرکزی آمریکا مبنی بر اتخاذ احتمالی سیاست‌های پولی انبساطی، بازارهای آسیا فرو ریخت. دلار آمریکا نیز از کف ۳ ماهه‌ خود فاصله گرفت.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی به نقل از سنا،  در معاملات اولیه اروپا، شاخص آتی یورو استاکس ۰.۲۹ درصد، شاخص آتی داکس آلمان ۰.۳۱ درصد و شاخص آتی فوتسی بریتانیا ۰.۲۶ درصد کاهش ارزش داشتند.

رئیس بانک مرکزی آمریکا جرومی پاول روز سه شنبه اعلام کرد که این بانک از فشارهای کوتاه مدت سیاسی دوری می کند و در برابر درخواست رئیس جمهور دونالد ترامپ برای کاهش نرخ بهره مقاومت کرده است.

پاول اما افزود که سیاستگذاران بانک مرکزی اکنون با این پرسش ها مواجه اند که در مقابل عدم اطمینان سیستم تعرفه کالاهای وارداتی، اختلاف های تجاری آمریکا با شرکای آن و تورم بی رمق کشور چه کنند؟ آیا لازم است که نرخ بهره را کاهش دهند؟

از سوی دیگر، جیمز بولارد، مدیر سن لوییس فد، به بلومبرگ گفته است که او فکر نمی کند آنقدر وضع اقتصاد آمریکا خراب شده باشد که نیاز به کاهش ۰.۵ واحد درصدی نرخ بهره باشد. وی خود هفته گذشته از کاهش نرخ بهره دفاع کرده بود.

بازارهای سهام، این ماه رشد خوبی داشته اند. بازار وال استریت پس از آنکه احساس کرد امکان دارد نرخ بهره کاهش یابد سقف‌های جدیدی را لمس کرد. اما وقتی بانک مرکزی در جلسه هفته پیش خود رای به کاهش نرخ نداد، بازارها گیج شدند.

بر اساس آخرین اطلاعاتی که بازرسان فدرال رزرو در گروه سی ام ای منتشر کرده است، قراردادهای آتی صندوقهای فدرال با این فرض معامله می شدند که در نهایت به احتمال ۲۷ درصد بانک مرکزی بنرخ بهره را تا دست کم ۰.۵ واحد درصد کاهش خواهد داد. اما به گفته این بازرسان، احتمال ۲۷ درصدی در روز دوشنبه به ۴۲ درصد رسیده است.

ترامپ در توییتر خود در روز دوشنبه نوشت بانک مرکزی “نمی داند چه می کند” چراکه نرخ بهره را چندین مرتبه افزایش داده و موجب پیدایش نرخ تورم بسیار پایین و کند شدن رشد اقتصاد جهانی شده است. اشاره وی به افزایش نرخ بهره در سال میلادی گذشته است.

به گزارش رویترز، در بازار آسیا، شاخص آسیا پاسفیک به جز ژاپن ۰.۱۵ درصد کاهش داشت. و این نزول به دنبال افت بازار وال استریت پیش آمد.

شاخص شانگهای چین نیز ۰.۲۵ درصد، بازار استرالیا ۰.۱ درصد و نیکی ژاپن ۰.۶ درصد عقب نشینی کردند.

ماساهیرو ایچیکاوا، استراتژیست ارشد شرکت مدیریت سرمایه سومیتومو میتسوی دی اس، به رویترز گفت، “گرچه اظهارات پاول انتظارت بازار از بانک مرکزی را، که دیر یا زود سیاستی انبساطی در پیش می گیرد، تغییر نمی دهد، ولی این سخنان اثری منفی بر بازار سهام می گذارند.”

او می گوید حالا نگاه‌ها به اجلاس گروه ۲۰ در ژاپن دوخته شد. سرمایه گذاران امیدوارند از گفتگوهای رئیس جمهورهای آمریکا و چین در حاشیه این اجلاس سیگنال مثبتی برای بهبود روابط تجاری دو کشور دریافت کنند. به گفته وی، اگر چنین شود تا حدی بازار حس بهتری نسبت به ریسکهای احتمالی پیدا خواهد کرد.

بعد از گفتگوی رهبران آمریکا و چین، که قرار است روز شنبه اتفاق بیفتد، امید می رود که گفتگوهای تجاری دو کشور که یک ماه است به بن بست رسیده، از سر گرفته شود. اما مشکل اینجاست که واشنگتن حاضر نیست تعرفه‌های بخشی از کالاهای چینی را، که در طول یک ماه گذشته اضافه کرده، دوباره کاهش دهد.

یک مقام دولت آمریکا که نامش فاش نشده است به رویترز گفته است که شاید دو طرف فقط به این توافق برسند که تعرفه‌های جدیدتر بر کالاهای طرف مقابل اعمال نکنند، اما همین نیز حتمی نیست.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا