بانکبانک و بیمه

برکناری رئیس اف بی آی،دلار را ارزان کرد


نگرانی های سیاسی در آمریکا پس از برکناری جیمز کومی رئیس اف بی آی توسط دونالد ترامپ رئیس جمهور موجب افزایش فشار بر ارزش دلار شده و این مساله در نهایت افزایش قیمت جهانی طلا را در پی داشته است.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی (ecoideal)، قیمت هر اونس طلا امروز جمعه با ۰.۲ درصد افزایش به بیش از ۱۲۲۶ دلار رسیده است. قیمت طلا روز گذشته نیز با افزایش ۰.۵ درصدی روبرو شده بود که این بهترین عملکرد قیمت طلا در یک ماه اخیر بوده است.
این در حالی است که قیمت طلا سه شنبه به ۱۲۱۳ دلار رسیده بود که این رقم پایین ترین قیمت در ۸ هفته اخیر بوده است.
دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اخیرا رئیس اف بی آی را برکنار کرده که این اقدام با انتقادات گسترده ای در محافل سیاسی داخلی این کشور روبرو شده است. به نظر می رسد تحقیقات اف بی آی درباره ارتباط احتمالی روسیه با مقام های تیم ترامپ علت اصلی این اقدام بوده است.
بارناباس گان تحلیلگر ارشد موسسه او سی بی سی در این باره تاکید کرد: هر چیزی که ترامپ می گوید و اقداماتی که انجام می دهد، تاثیر زیادی بر بازارهای بین المللی دارد و می تواند عامل مهمی برای روند قیمت طلا در کوتاه مدت باشد.
وی در ادامه تصریح کرد: ولی به نظر من در شش ماه دوم امسال این ارزش دلار آمریکا و نرخ بهره خواهد بود که تاثیر زیادی بر قیمت جهانی طلا خواهد داشت. پیش بینی من این است که فدرال رزرو ۲ بار دیگر نرخ بهره را افزایش خواهد داد.
تازه ترین آمارهای منتشر شده نشان می دهد که تعداد مدعیان دریافت بیمه بیکاری در آمریکا طی هفته گذشته با کاهش روبرو شده است. شاخص قیمت تولید کننده در آمریکا نیز طی ماه آوریل افزایش یافته است.
قیمت طلا به شدت در برابر نوسانات ارزش دلار و نرخ بهره واکنش نشان می دهد. شاخص ارزش دلار آمریکا نیز با ۰.۱ درصد کاهش به کمتر از ۹۹.۵۷ واحد رسیده است.
به نوشته سایت طلا، تحلیلگران بر این باورند که قیمت جهانی طلا در کوتاه مدت تحت تاثیر تحولات سیاسی بین المللی و انمتشار آمارهای مهم اقتصادی آمریکا منطقه یورو و چین نیز قرار خواهد داشت.
تحلیل تکنیکال وانگ تائو نشان می دهد که قیمت طلا احتمالا در کوتاه مدت تا ۱۲۰۹ دلار در هر اونس کاهش یابد.

 ابعاد تازه‌ای از علت اخراج رئیس اف بی آی
گفته می‌شود علت اخراج رئیس اف‌ بی‌ آی خودداری او از انجام درخواست ترامپ بوده است. ترامپ و وزیر دادگستری‌اش از جیمز کومی خواسته بودند پیش از رفتن به جلسه کنگره کلیات آنچه را که می‌خواهد در آنجا بگوید در اختیار آنها قرار دهد.
اخراج جیمز کومی، رئیس اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) احتمالا به امتناع او از انجام خواسته ترامپ مربوط است. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا از کومی خواسته بوده که قبل از حضورش در کنگره آمریکا با او گفت‌وگو کند.
روز چهارشنبه خبرهایی از سوی نزدیکان رئیس‌جمهوری آمریکا شنیده شد مبنی بر این که دونالد ترامپ، وزیر دادگستری‌اش جف سشنز و معاون او رُد روزن‌اشتاین از رئیس اف‌بی‌آی خواسته بودند تا پیش از حضورش در کمیته قضایی سنا در روز سوم ماه مه (۱۳ اردیبهشت) کلیاتی از آنچه را که قرار است در سنا بگوید در اختیار آنها قرار دهد.
جیمز کومی این درخواست را رد کرده و به گفته منابع آگاه به این ترتیب "این حس را القا کرده که دیگر نمی‌تواند به وظایفش عمل کند." به گفته نزدیکان رئیس‌جمهوری آمریکا، دونالد ترامپ از ماه‌ها پیش از دست کومی عصبانی بوده است.
جلسه کمیته سنا درباره ماجرای ایمیل‌های هیلاری کلینتون در جریان کارزار انتخاباتی‌اش بود و ترامپ نیز اعلام کرده که اخراج رئیس اف‌بی‌آی در ارتباط با همین پرونده بوده است. منتقدان اما معتقدند این اخراج ناگهانی به تحقیقات رئیس اف‌بی‌آی درباره ارتباط احتمالی تیم ترامپ با روسیه مربوط است.
پس از اخراج ناگهانی جیمز کومی از سوی دونالد ترامپ عزم سنای آمریکا برای ادامه تحقیقات درباره ارتباط تیم انتخاباتی ترامپ با روسیه قوی‌تر شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کمیته امنیت سنا روز چهارشنبه مایکل فلن، مشاور امنیت ملی برکنارشده ترامپ را فراخواند تا تمامی اسناد مرتبط با موضوع احتمال ارتباط تیم انتخاباتی ترامپ با روسیه را در اختیار این کمیته قرار دهد.
ریچارد بور، رئیس جمهوری‌خواه کمیته امنیت ملی سنا و مارک وارنر، عضو برجسته دموکرات این کمیته هر دو اعلام کرده‌اند که فلن دعوت غیررسمی کمیته امنیت ملی سنا از او را در آخر ماه آوریل رد کرده است. وارنر روز سه‌شنبه به رویترز گفته بود: «برخی افراد اهل همکاری نیستند. به همین دلیل ما قدم بعدی را برمی‌داریم.»مایکل فلن، مشاور امنیت ملی سابق ترامپ بعد از آنکه مشخص شد اطلاعات غلط درباره ارتباطش با روسیه در اختیار معاون ترامپ گذاشته بوده، استعفا داد.
دونالد ترامپ روز سه‌شنبه در اقدامی ناگهانی جیمز کومی رئیس اف‌بی‌آی را اخراج کرد. این افسر بلندپایه اطلاعاتی در حال تحقیق روی پرونده ارتباط تیم انتخاباتی ترامپ با روسیه بود. دونالد ترامپ و تیم انتخاباتی‌اش متهم هستند که در جریان کارزار انتخاباتی با روسیه همکاری کرده و اجازه داده‌اند که روسیه بر انتخابات آمریکا تاثیر بگذارد. روسیه و ترامپ این اتهام را رد کرده‌اند.اخراج ناگهانی مسئول بلندپایه تحقیق در این پرونده این ظن را تقویت کرده که او در حال کشف پرده‌های جدیدی از این ماجرا بوده است.

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا