امور زیربناییراه و ساختمان

تولید مسکن برای اقشار کم‌درآمد تکلیف قانونی است

وزیر راه و شهر سازی گفت: تولید مسکن برای اقشار کم‌درآمد هم تکلیف قانونی است و هم وظیفه وزارت راه و شهرسازی و هم شهرداری‌ها باید در این زمینه کمک کنند.

همچنین بخوانید

به گزارش آرمان اقتصادی، نخستین اجلاس مجمع مشورتی روسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای کلانشهرها و مراکز استان‌ها در نوبت بعد از ظهر پیگیری شد که محمد اسلامی وزیر راه و شهر سازی و پیروز حناچی شهردار تهران نیز به جمع حاضران پیوستند.

محمد اسلامی در این جلسه بعد از شنیدن سخنان روسای کمیسیون‌های شهرسازی و معماری شوراهای مراکز استان‌ها گفت: برگزاری این مجمع کار ارزشمند و خوبی است چراکه ما به این همگرایی و همفکری برای مقابله با رویه‌های مخربی که در سال‌ها شکل گرفته و با توجیه‌های گوناگون ما را به نقطه نامطلوب کنونی رسانده نیاز داریم. اولین دستاورد این مجمع نیز این خواهد بود که بتوانیم الزاماتی را وضع کنیم تا در شکل گیری پارلمان های شهری افرادی حضور داشته باشند که از تخصص برخوردار باشند.

وی متذکر شد: بخش مهم و محوری موضوعات مربوط به شهر این است که شهرداری‌ها باید اصل مستقیم و پیوسته پرداختن به زندگی مردم را مد نظر قرار دهند و آن ایجاد آرامش و آسایش در زندگی مردم است. ما اگر نتوانیم در مدیریت شهری آرامش و آسایش را برای شهروندان فراهم کنیم یعنی به وظیفه اصلی خود نپرداختیم؛ کسب کار مزاحم و حاشیه‌نشینی وقتی ایجاد می شود که مردم را نبینیم و نیازشان را درک نکنیم.

وزیر راه و شهرسازی افزود: اگر برنامه‌ریزی مدون را در متن اقدامات خود قرار دهیم عنصری به نام ساماندهی را احتیاج نخواهیم داشت لذا دیگر نیازی به هزینه‌های هنگفت نیست گرچه به‌دلیل عدم پایداری مدیریت و تغییر تفکر ها این امر توسعه را به تاخیر می‌اندازد.

اسلامی خاطرنشان کرد: باید کانون فکری یکپارچه شکل گیرد تا مشکلات مردم به حداقل برسد. در این راه باید از کرسی‌ها و ایده‌های دانشگاهیان در شهرسازی استفاده شود. در همین راستا تابستان همایش و جلسات هم اندیشی با حضور مهندسان مشاور و طراحان شهری برگزار خواهد شد تا بتوانیم وضع موجود را تحلیل کنیم.

اسلامی با بیان اینکه امروز طرح‌های جامع با اصول علمی انطباق ندارد، گفت: مهمترین دلیل این عدم انطباق‌ها عدم توجه به تحصیل درآمدهای پایدار است. ۷۵ درصد درآمدهای شهری از ساخت‌وساز و فروش فضا تحصیل می‌شود که در چنین شرایطی وقتی رکود بر ساخت و ساز حکمفرما شود کیفیت ساخت و ساز نیز کاهش می‌یابد. لذا باید ظرفیت‌های کیفی‌سازی در حوزه شهرسازی را ارتقا دهیم و در این راه باید زمینه افزایش مداخله شورای شهر را فراهم آوریم.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: برنامه‌ها و طرح‌های هر شهر باید براساس الزامات اقلیم و فرهنگ آن شهر تدوین شود تا بدین طریق نظام شهرسازی را به وجود آوریم. باید سیاست‌ها و الگوی‌های هر شهر مشخص شود. باید این نظام‌نامه تعیین و اجرایی شود تا کیفیت زندگی شهری بالا رود.

اسلامی با اشاره به موضوع بافت فرسوده گفت: هیچ شرکتی را الزام به کارکردن در این بافت‌ها نکردیم و اگر کسی این کار را کرده تخلف کرده است. هر محله‌ای شرایط خودش را دارد و باید بر طبق آن بازآفرینی صورت گیرد به‌ویژه در مراکز شهرها که دچار شب‌مردگی شده‌اند این امر باید در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: در این راه به یقین بودجه‌هایی که مانند گذشته تخصیص داده می‌شد و اثربخشی نداشت تخصیص نمی‌یابد اما ما از باز‌آفرینی سکونت و فعالیت‌های متوالی که در ایجاد کردن زندگی در این بافت‌ها نقش موثر داشته باشند حمایت می‌کنیم که در این راستا باید از ظرفیت شوراهای شهر استفاده شود.

اسلامی با اشاره به موضوع حاشیه‌نشینی گفت: تولید مسکن برای اقشار کم‌درآمد هم تکلیف قانونی است و هم وظیفه وزارت راه و شهرسازی و هم شهرداری‌ها باید در این زمینه کمک کنند چراکه اگر این مهم صورت نگیرد شاهد رشد لجام گسیخته حاشیه‌نشینی در شهرها خواهیم بود.

وی ادامه داد: در حال حاضر ما بنیاد مسکن را در بعضی شهرها مانند اهواز و زاهدان و چابهار مسئول رسیدگی به این امر کردیم.

وزیر راه گفت: ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در کشور باید براساس نرخ ازدواج سالیانه در مسکن تولید شود تا بتوانیم جامعه زیر متوسط را پوشش بدهیم.

اسلامی با بیان اینکه توسعه پایدار زمانی رخ می‌دهد که از خودرومحوری بکاهیم و بر انسان‌محوری بیافزاییم گفت: باید اصلاحات ساختاری در این زمینه انجام شود.توسعه شهرها براساس انسان‌محوری را مد نظر قرار دهیم.

وزیر راه در پایان با اشاره به موضوع جاده‌های ورودی به کلانشهرها گفت: ۶۰ درصد تلفات در ۳۰ کیلومتری شهرها به‌دلیل مجوز ساخت و سازهای غیرمجاز یا پروانه‌هایی که از سوی دهیاری‌ها یا شوراها داده می‌شود رخ می‌دهد که این امر سبب ایجاد ترافیک‌های متراکم شهری و عبوری شده و باید رفع شود.

منبع

ایلنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا