انرژی

افتتاح واحد نیروگاه سردشت تا پایان هفته

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از به مدار آمدن نخستین واحد نیروگاه سردشت تا پایان هفته خبر داد و گفت: بهره‌برداری از این واحد ۵٠ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه خواهد کرد.

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی، بهروز مرادی در نشست خبری که امروز برگزار شد، با اشاره به افتتاح طرح‌های توسعه منابع آب و خاک در ١٢ استان از ابتدای سال تاکنون، اظهار کرد: در این راستا ۶١ طرح و ١٢٠ پروژه در حال اجراست.

به گفته وی طرح‌های مذکور در شهرهای ایلام، کرمانشاه، آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، اردبیل، گلستان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، خراسان شمالی، خراسان جنوبی و خراسان رضوی در حال اجراست.

بهره‌برداری از نخستین واحد نیروگاه سردشت تا پایان هفته

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران از افتتاح نخستین واحد نیروگاه سردشت تا پایان هفته خبر داد و افزود: افتتاح این واحد ۵٠ مگاوات به ظرفیت برق کشور اضافه می‌کند. دو واحد دیگر این نیروگاه نیز بلافاصله وارد مدار شده و مجموعاً ١۵٠ مگاوات در تیر و مرداد جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

مرادی با اشاره به بهره‌برداری و آبگیری کامل سد سردشت با حجم مخزن ٣٨٠ میلیون مترمکعب اظهار کرد: سد سرنی در بندرعباس نیز برای تأمین آب شرب میناب و بندرعباس آبگیری خواهد شد.

وی ادامه داد: هم‌چنین امیدواریم آبگیری چمشیر را از طریق فاینانس خارجی تا پایان سال آغاز کنیم، البته احتمالاً بهره برداری آن به سال آینده موکول شود.

بررسی راهکارها برای کاهش تبخیر آب پشت سدها

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در ادامه درباره موضوع تبخیر آب پشت سدها توضیح داد: اکثر سدهایی که تبخیر دارند در خوزستان واقع شده‌اند. آمار تبخیر سالیانه سدهای خوزستان چهار تا هفت درصد است. درواقع هرچه مخزن سد در مناطق کوهستانی باشد، میزان تبخیر کم‌تر می‌شود. برای مثال میزان تبخیر سد کارون دو تا سه درصد حجم آب ورودی به سد است.

مرادی ادامه داد: در کشور سدهایی وجود دارد که میزان تبخیر آنها ١۵ تا ٢٠درصد است. مخصوصاً سدهایی که در فلات مرکزی ایران واقع شده‌اند.

وی درباره اقداماتی که برای کاهش تبخیر آب پشت سدها در حال انجام است توضیح داد: در این راستا با مراکز و مؤسسات مختلف در حال مذاکره هستیم. یکی از این راهکارها استفاده از مواد مصنوعی است که به صورت غشا روی سطح آب قرار می‌گیرند اما از آنجایی که این آب برای شرب مصرف می‌شود، باید سازمان‌های مربوطه سلامت مواد را تأیید کنند.

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران درباره راهکار دیگر توضیح داد: راهکار دیگر که کم‌تر از یک سال و نیم است که مطرح شده نصب پنل‌های شناور خورشیدی روی سدها است که هم برق تولید می‌کند و هم میزان تبخیر را کاهش می‌دهد. فعلاً در این فاز هستیم که احتمالاً کارون ۴ را به عنوان پایلوت برای این طرح انتخاب کنیم.

مرادی با بیان این‌که به طور کلی ١٢هزار و ٢٠مگاوات برق توسط نیروگاه‌های برق آبی کشور تولید می‌شود، گفت: از این میزان ٨۵٢٠ مگاوات توسط شرکت آب و نیرو تولید می‌شود و تا پایان سال ٩٩، ١۵٠مگاوات به ظرفیت نیروگاه سردشت و ٢١٠مگاوات به ظرفیت چمشیر اضافه می‌شود.

وی ادامه داد: طرح‌های دیگر توسط بخش خصوصی اجرا می‌شود و در این راستا برای نیروگاه برق آبی ارس فراخوان سرمایه‌گذار داده‌ایم. امیدواریم ۶۴٠مگاوات کارون دو را از طریق بخش خصوصی وارد فرایند اجرا کنیم.

تکمیل مطالعات سد و نیروگاه بختیاری

مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران در ادامه با بیان این‌که مطالعات سد و نیروگاه بختیاری در حال تکمیل است، ادامه داد: این مطالعات با مشارکت مشاور ایرانی و خارجی وارد فاز دو شده است. اجرای آن به دو میلیارد یورو سرمایه نیاز دارد که امکان تأمین آن از منابع عمومی و دولتی امکان پذیر نیست.

ادامه دارد

منبع

ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا