بانکبانک و بیمه

سیر تا پیاز تسویه بدهی ثامن‌الحججی ها


تعاونی اعتبار ثامن الحجج یا آنگونه که در سطح جامعه معروف است موسسه اعتباری ثامن الحجج، اولین تجربه انحلال یک موسسه اعتباری در بعد از انقلاب بود.

به‌گزارش آرمان اقتصادی (ECOIDEAL)، محمود احمدی دبیرکل بانک مرکزی، در گفتگویی تفضیلی با فارس به روند تسویه بدهی این موسسه منحله به سپرده گذاران اشاره کرده است. مهمترین محورهای گفتگوی وی را می خوانید
رئیس کل بانک مرکزی در آذر ماه 94 مسئولیت ساماندهی و تعیین تکلیف این تعاونی اعتبار را به محمود احمدی دبیر کل بانک مرکزی داد.
1- تعاونی اعتباری ثامن الحجج در زمان تحویل به بانک مرکزی یک میلیون و 257 هزار سپرده گذار داشت.
2- 2 هزار و 200 میلیارد تومان از منابع بانک مرکزی به سپرده گذاران پرداخت شده و 2 هزار و 200 میلیارد تومان دیگر هم تعهد شده است.
3- چه اموال موسسه فروش برود چه فروش نرود پول سپرده گذاران بازگشت داده می شود.
4- برای اولین بار بانک مرکزی خودش تعهد کرده اگر اموال موسسه ثامن هم فروش نرود، این مبلغ را به سپرده‌گذاران در سررسید تعیین شده پرداخت کند.
5- در زمان تحویل موسسه ثامن الحجج به بانک مرکزی این موسسه 3 تا 4 هزار میلیارد تومان کسری داشت.
6- یک سری سپرده‌ها را از افراد خاص گرفته بود و نرخ‌های سود 57 درصد، 54 درصد، 52 درصد و 46 درصد به حساب آنها واریز می‌کرد. این دیگر سود نبود، درواقع رشوه بود. این باعث کسری عمده شد.
7- سپرده گذاران در سررسید مشخص شده اصل پول را می‌گیرد.
8- سپرده های سنگین مثلا 100 میلیونی به صورت مرحله ای تسویه می شوند. مثلا در مرحله اول 35 میلیون و 11 ماه بعد 65 میلیون
9- سررسیدهای پرداخت به سپرده گذاران از 11 ماه تا 17 ماه است و از اول تیر ماه امسال پرداخت‌ها آغاز می‌شود.
10 – فعلا سپرده گذاران تا 300 میلیون تومان تسویه می شوند و کل پولشان را هم می گیرند.
11 – ثامن الحجج اولین تجربه انحلال بود.
12- 3550 میلیارد تومان از طلب سپرده گذاران باقی مانده است.
13- پرونده تعاونی اعتباری ثامن الحجج تا حداکثر یک سال آینده بسته می شود.

همچنین بخوانید

یک دیدگاه

  1. بانک مرکزی باید تکلیف سود 30 درصدی سپرده گذاران مفلوک که از دو سال قبل قطع شده را روشن کند.
    بسیار مایه تعجب و تاسف است که عنوان شد یک سری سپرده‌ها را از افراد خاص گرفته بودند و نرخ‌های سود ۵۷ درصد، ۵۴ درصد، ۵۲ درصد و ۴۶ درصد به حساب آنها واریز می‌کردند!!! ؟؟؟
    فکر نمی کنم هیچ سپرده گذاری راضی باشد عده ای سود های 40 تا 57 درصدی ببرند و موجبات ورشکستگی تعاونی را فراهم کردند و از طرفی عده ای طی دو سال گذشته که تمام درآمدشان وابسته به اخذ سود متعادل 22 تا 30 درصدی بوده هیچ سودی نگرفته اند و خیلی ها از هستی ساقط شدند ! ؟
    سوال بسیار مهمی که سپرده گذاران دارند اینست بانک مرکزی باید مشخص کند که در تیرماه 96 همزمان با تسویه حساب با سپرده گذاران تا سقف 300 میلیون تومان، سودهای متعارف یکجا محاسبه و پرداخت می شود و یا در مرحلی ای دیگر پس از فروش اموال منقول و غیر منقول و دارایی های موسسه سود سپرده گذاری پرداخت می شود؟

دکمه بازگشت به بالا