صنعت، معدن، تجارت

کاهش روند قیمت ۱۰۰ قلم کالا، حرکت در مسیرخودکفایی تولید چادر مشکی

قزوین- وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با نظارت مستمر بر بازار ضمن روند کاهشی ۱۰۰ قلم کالا با جذب سرمایه گذاران توانمند تا سه سال آینده در تولید پارچه چادری در کشور خودکفا خواهیم شد.

همچنین بخوانید

به گزارش پایگاه خبری آرمان اقتصادی در سفر به قزوین در جمع خبرنگاران اظهارداشت: با اقدامات انجام شده در بیش از ۱۰۰ قلم کالا شاهد کاهش قیمت هستیم و این روند ادامه دارد.

وی در خصوص افزایش قیمت رب علیرغم کاهش قیمت گوجه فرنگی در بازار گفت: با نظارت بر مواد غذایی یقینا هر کجا شاخص تولید بالا رفته ما شاهد کاهش قیمت هستیم و تا ۱۲ درصد کاهش قیمت دیده می شود.

رحمانی بیان کرد: رب گوجه فرنگی هم در همین ردیف ۱۰۰ قلم کالای کاهشی است و برخی از واحدها اعلام کرده اند با اشباع شدن نیاز داخلی آماده صادرات آن هستند اما گاهی تا عرضه و تقاضا هماهنگ شود مدتی زمان می برد و شاید یک تا دو ماه طول بکشد اما بدون شک رب نیز روند کاهش قیمت را طی خواهد کرد.

در تولید پارچه چادری خودکفا خواهیم شد

وزیر صنعت در پاسخ به سوالی در مورد تامین نیاز چادر مشکی در داخل کشور بیان کرد:  نخ های چادری وارداتی است و یکی از برنامه هایی که امسال در اولویت قرار دارد خودکفایی در تولید برخی اقلام است که پارچه چادری از آن جمله است.

رحمانی تصریح کرد:در تولید پارچه چادری ظرفیت خوبی در کشور داریم که همین کارخانه نساجی در قزوین که امروز بازدید کردیم از واحدهای شاخص و مدرن است که می تواند در خودکفایی به ما کمک کند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر ۸۰ درصد نیاز کشور به چادر مشکی وارداتی است که در طرحخودکفایی تعریف شده که مورد حمایت قرار می گیرد منتظر ورود سرمایه گذاران جدید هستیم تا این طرح عملیاتی شود.

رحمانی تصریح کرد: امروز دانشگاهها و پتروشیمی ما هم به دانش تولید چادری رسیده اند که تولیدات آنها در استاندارد روز دنیاست و قادریم پارچه های چادری مانند ژاپن و کره تولید کنیم و با برنامه تدوین شده امیدواریم در تولید پارچه چادری تا سه سال آینده به خودکفایی برسیم.

وی گفت: تنها یک واحد نساجی در کشور قادر است تا ۳۰ درصد واردات را تامین کند و با قاطعیت اعلام می کنیم که قادریم در سالهای آینده همه نیاز پارچه چادری را در داخل تولید کنیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد صادرات مواد خام گفت: تا سه سال گذشته در سنگ آهن بیش از ۲۳ میلیون تن صادر می کردیم که سال قبل این میزان به زیر ۸ میلیون تن رسید که نشان می دهد   سیاست ما جلوگیری از خام فروشی است و در داخل تلاش می کنیم مواد خام را به محصول تبدیل کنی تا هم اشتغال زایی کتند و هم ارزش افزوده بالایی داشته باشد.

بخش معدن در شرایط تحریم فعالتر می شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور در خصوص فعال شدن بخش معدن اظهارداشت: امسال ۷ محور اولویت دار اعلام شده که یک مورد آن معادن است و در معادن ظرفیت خوبی داریم اما مستلزم این است که سرمایه گذاری بیشتری روی آن صورت گیرد و معادن تجهیز و فعال شوند.

وی بیان کرد:  این طرح شروع شده و از سرمایه گذاران داخلی و خارجی دعوت کرده ایم تا وارد کار شوند و از شیوه های نوین هم استفاده کردیم و مسئولان نظام بانکی در جلسات مختلف توجیه شده اند و بازار سرمایه و بورس اعلام آمادگی کردند تا بخش معدن فعالتر شود.

رحمانی اظهارداشت: امسال نهصت عظیمی در اکتشاف معدن را آغاز کرده ایم و توسط کنسرسیوم و شرکت های بزرگ امسال برنامه مهمی داریم که از فعالیت سالهای قبل بیشتر شده و سرمایه گذاری خوبی در بخش معدن خواهد شد.

وی تصریح کرد: شرکتی مثل مس بالای ۵۰۰ میلیارد تومان برای اکتشاف سرمایه گذاری خواهد کرد که این رقم در سال های گذشته تا یک دهم هم نبود که این روند امر مهمی است که با این کار رونق تولید محقق می شود و صنایع معدنی می توانند در تحقق شعار سال پیشگام باشند.

منبع

مهر

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا