انرژی

رشد تقاضای جهانی برای انرژی ضعیف ماند

طبق گزارش شرکت BP، تقاضای جهانی برای انرژی در سال ۲۰۱۶ که رشد مصرف چین به پایین‌ترین سطح در دو دهه اخیر سقوط کرد و انرژی‌های تجدیدپذیر توسعه یافتند، رشد آهسته ای داشت.

به گزارش آرمان اقتصادی، رشد کندتر تقاضا برای انرژی کمک کرد تسریع روند انتشار گازهای گلخانه ای برای سومین سال متوالی متوقف شود اما انتشار گازهای گلخانه ای بسیار بالاتر از اهداف تعیین شده تحت توافق آب و هوایی ۲۰۱۵ پاریس مانده است.

سهم زغال سنگ در مجموعه انرژی به حدود ۲۸ درصد رسید که پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۴ بود در حالیکه تولید این سوخت فسیلی به شدت آلاینده ۶.۲ درصد کاهش یافت که بزرگترین کاهش سالانه تاکنون بود.

همچنین بخوانید

طبق گزارش “بازبینی آماری انرژی جهان” شرکت BP، تقاضای جهانی برای انرژی به میزان یک درصد در سال ۲۰۱۶ رشد کرد که مشابه نرخ رشد دو سال پیش از آن بود اما همچنان در مقایسه با ۱.۸ درصد که متوسط سطح ۱۰ ساله است، پایین مانده است.

اسپنسر دیل، رییس اقتصاددان شرکت BP در این باره گفت: برای سومین سال است که شاهد رشد ضعیف تقاضا برای انرژی در جهان هستیم. در حال حاضر عمده رشد از سوی اقتصادهای در حال توسعه به خصوص چین و هند هدایت می شود.

رشد تقاضای انرژی چین در سال ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ به ترتیب ۱.۲ و ۱.۳ درصد رشد کرد و با وجود اینکه همچنان قوی‌ترین نرخ رشد در جهان است، پایین‌ترین نرخ رشد دوره دو ساله از سال ۱۹۹۸-۱۹۹۷ بوده است.

اگرچه این کندی رشد ناشی از کندی فعالیت اقتصادی جهانی بوده است اما همچنین بهبود بهینگی موتورها و کارخانه‌ها هم بی‌تاثیر نبود.

در میان سوخت‌های فسیلی، تقاضا برای نفت تحت تاثیر کاهش قیمت‌ها که مصرف را افزایش داد، ۱.۶ درصد در سال ۲۰۱۶ رشد کرد که سریع‌ترین نرخ رشد سالانه بود.

تولید نفت بدنبال کاهش هزینه از سوی شرکتهای انرژی، ۰.۵ درصد یا ۴۰۰ هزار بشکه در روز افزایش یافت که پایین‌ترین نرخ رشد از سال ۲۰۰۹ بود.

تولید نفت شیل آمریکا در سال میلادی گذشته کاهش چشمگیری پیدا کرد اما در ماه‌های اخیر تحت تاثیر افزایش قیمت‌های نفت،   بهبود قوی داشته است.

به گفته دیل، همچنانکه رشد تقاضا برای نفت از رشد تولید فراتر می‌رود، ذخایر نفت جهانی در نیمه دوم سال میلادی جاری به شکل ملموسی کاهش پیدا خواهند کرد. گاز هم شاهد رشد مشابه نفت بوده است.

عرضه گاز ارزان‌تر و فراوان در آمریکا و حرکت چین برای استفاده از خوراک انرژی پاک‌تر برای نیروگاه‌هایش به کاهش ۱.۷ درصدی تقاضا برای زغال سنگ منجر شد که آلاینده‌ترین سوخت فسیلی است.

انرژی‌های تجدیدپذیر مانند نیروی خورشیدی و بادی، سریع‌ترین منبع رشد انرژی بودند و ۱۲ درصد رشد کرده و یک سوم از کل رشد تقاضا برای انرژی را به خود اختصاص دادند.

با اینهمه انرژی‌های تجدیدپذیر تنها ۴ درصد از انرژی اولیه جهان را تامین می‌کنند. در این بین برای نخستین بار، چین از آمریکا به عنوان بزرگترین تولیدکننده انرژی تجدیدپذیر پیشی گرفت.

بر اساس گزارش رویترز، کندی رشد تقاضا برای انرژی، روی آوردن به سوخت‌های پاک و بهینه‌تر به معنای آن است که آلایندگی کربن در سال گذشته ۰.۱ درصد رشد کرد که مشابه دو سال پیش از آن بود و متوسط رشد آلایندگی سه ساله را در پایین‌ترین سطح از سال ۱۹۸۳-۱۹۸۱ قرار داد.

انتهای پیام

منبع:ایسنا

همچنین بخوانید

دکمه بازگشت به بالا